içinde

Ünlü telepati ustası Wolf Messing’in sıradışı hayat hikayesi

Telepati Nedir?

Bir kimsenin kafasından geçenleri ya da çok uzakta olan bir olayı, arada hiçbir araç ve duygusal hiçbir bağlantı olmaksızın algılayabilme, hatta düşüncelerini yönlendirebilme ve yönetebilme yeteneğidir.

Telepati denince akla tabi ki telepati ilminin ustası ünlü telepat Wolf Messing gelir.

İşte Wolf Messing’in sıradışı hayat hikayesi:

Ünlü telepat 10 Eylül 1899’da yoksul bir Yahudi ailede Polonya’da dünyaya gelmiştir. Ünlü telepat yeteneğini, ailesinin onu dini bir eğitim görerek haham olması için okula vermek istemesi sonucu evden kaçmaya çalışmasıyla keşfetti.

Cebinde bileti bile olmadan bir gün trene binmeye çalışan Messing, bilet görevlisini görünce heyecan yapar ve bir an eline geçen gazete parçasını görevliye bilet diye ikna etmeye çalışır. Gazete parçasını görevliye bilet olduğunu inandıran Messing böylelikle yeteneğini bir trende keşfetmiş oldu. Peki o an için tren görevlisi Messing’le uğraşmak istememiş de olabilir mi ? Bunu elbette bilemeyiz.

Berlin’e gittikten sonra bir sirkte çalışmaya başlayan Messing burada sirkte bulunamayan, kaybolan çeşitli eşyaları bularak dikkat çekti ve ünlenmeye başladı. Bu ünden sonra turnelere çıkıp birçok ünlüyle çalışmaya başladı. Çıktığı turneler esnasında Einstein, Freud ve Gandhi gibi isimlerle tanıştı. Freud ile tanışması ise Einstein sayesinde oldu. Bu ikilinin rehberliğinde çeşitli telepati deneyine katılan Messing, Freud ile de çeşitli deneyler yaptı.

Kehanetlerle sirklerden siyasate doğru geçiş…

Hitler’in ölüm kararı

Gandhi ile de telkin deneyleri yaptı. Peki Hitler, Wolf Messing’i neden öldürmek istedi? İkinci Dünya Savaşından birkaç yıl önce bulunduğu bir kehanet nedeniyle Hitler, Messing hakkında ölüm kararı çıkarttı.

Hatta öyle ki Messing’i yakalayanlara da iki yüz bin Alman markı ödül vereceğini duyurdu. Hitler’i böylesine rahatsız eden Messing’in kehaneti ise şuydu: “Çok büyük bir savaş çıkacak, Naziler Avrupa’yı ele geçirecek ama Hitler Doğu’ya saldırırsa bu, onun sonu olacak, 1945 Mayıs’ında savaş sona erecek ve Sovyet tankları Berlin’i ve faşizmi çiğneyecek…”

Telapati yoluyla kaçtı

Ölümünün istendiği bu kehanet sonrasında Messing yakalanmış olsa da ölmedi. Çünkü denilenlere göre telapati yoluyla koyulduğu hücreden elini kolunu sallayarak çıktı. Kaçması üzerine de Sovyetler Birliği’ne sığındı ve bunu da telkin yoluyla gerçekleştirdi. Bunun üstüne Rusya’da da gösteriler düzenlemeye başladı hatta bir gösteri esnasında Stalin’in adamları Messing’i Stalin’in karşısına çıkardı.

Banka soyması bile istendi 

Bankaya giren Messing, elindeki kağıt parçasını görevliye uzatarak yüz bin ruble vermesi için telkinlerde bulunmaya başladı ve ardından yüz bin rublenin içinde bulunduğu çanta Messing’e verildi. Bunun üzerine Stalin, Messing’e birkaç daha görev verdi: istekleri ise şunlardı: bankadan büyük miktarda para çekmek gardiyanları atlamak ve ardından devlet başkanının ofisine gitmekti. Messing, hepsini başarılı bir şekilde tamamladı. Böylece Stalin’in onu tanınmasını ona inanmasını sağladı. Bunun sonucunda himayesine girmeyi de başardı.

Messing’in telepati yeteneği ile ilgili sözleri:

İnsanların düşünceleri bana resimler şeklinde geliyor. Çoğunlukla, belirli bir eylemin ya da yerin görüntü­lerini görürüm” diyordu. Messing’in daima üzerinde durdu­ğu bir husus da düşünceleri okuma yeteneğinin herhangi bir doğaüstü ya da gizemli yanı olmamasıydı. Telepatinin, sadece doğal yasaların kullanılmasını kapsayan bir olgu olduğunu ısrarla tekrarlardı: “Kendimi, önce belirli bir gev­şeklik haline sokuyorum. Bu halet içerisindeyken duygu ve güç topladığımı deneyimliyorum. Bundan sonra telepatiyi gerçekleştirmek artık kolay oluyor. Hemen hemen her dü­şünceyi zaptedebilirim. Vericiye dokunmam halinde, gön­derilmekte olan düşünceyi genel ‘parazit’ten ayırt etmem kolaylaşıyor. Temas asla benim için ihtiyaç oluştur­maz”

Ünlü kahin nasıl ve ne zaman vefat etti ?

Ünlü telepat 1974 yılında öldü. Ölüm ise onun son öngörüsüydü. Planlı bir operasyon için evden ayrılan Messing, ev manastırına geri dönmeyeceğini fısıldadı. Böylece oldu. Başarılı bir operasyon kâhiyi kurtarmadı: böbrekler yükü kaldıramadı, Wolf öldü. Şayet olur da bir gün kahinlerin mezarını ziyaret etmeye karar verirseniz, Moskova’daki Vostryakovskoye mezarlığına gitmek zorunda kalacaksınız, mezarı bulmak pek kolay olmaz belki ama ancak istenirse de mümkün…

 

Editör: Fatih Düz – 12.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatma Temel tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarListe UstasıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Tarot | Günün Kartı Araba

    Meslek Seçimi