içinde

MuhteşemMuhteşem

Elves Presley’in Hayat Hikayesini Anlatan The King’ten İlk Fragman Yayınlandı

Elvis Presley…  Dünya çapında “Rock’n Roll’un kralı ya da kısaca kral olarak tanınır. Hem müzisyen hem şarkıcı hem de oyuncu kimliği ile hafızalara kazınmıştır. Diğer lakabı olan ‘Elvis the Pevlis’ ise; 1950’li yıllarda kendine takılmıştır. Gerek tarzı, gerek şarkıları ve hayatı ile çok konuşulan, oldukça büyük bir hayran kitlesine sahip, Amerikalı sanatçının hayatı, haliyle filmlere ve belgesele de konu olmuştur.

Elvis Presley’in hayatı kariyerini anlatan ‘The King’ belgeselinin ilk fragmanı yayınlandı

Eugene Jarecki’nin yönettiği Elvis Presley belgeseli The King’den ilk fragman yayınlandı. Ölümünden 40 yıl sonra Elvis Presley’in 1963 model Rolls Royce ile Amerika’da müzikal yolculuğu anlatan belgesel, Elvis Presley’in hayatını ve kariyerini anlatırken; diğer taraftan da, Amerikan siyasetini konu ediniyor. Elvis Presley’i Austin Butler canlandırırken; menajer Colonel Tom Parker’ı ise Tom Hanks canlandırıyor. Amerika’nın nasıl bir imparatorluk haline dönüştüğü belgeselde vurgulanmış. Why we Fight, Reagan, Henry Kissinger belgeselleri ile tanınan yönetmen Eugene Jarecki’nin, The King belgeselinin ilk gösterimi, geçtiğimiz yıl, Cannes Film festivalinde gerçekleştirildi.

İşte Fragman;

Enteresan bir şekilde, Elvis ile Amerika arasında metafizik bir bağlantı kuruluyor. Küçük bir çocuğun otantikliğini kaybedip, kral olması ve bir ülkenin demokrasisini kaybedip imparatorluk haline dönüşmesi…Biri tuvalette öldü, diğeri ise; belirsiz bir gelecekle, burun buruna şeklinde benzetmeler yapılmış.

Steven Soderbergh, Errol Morris ve Rosanne Cash’in yapımcılığını üstlendiği belgeselde Baldwin, Chuck D. Ethan Hawke, Asthon Kutcher gibi tanıdık isimlerde yer alıyor. Prömiyerini geçtiğimiz yıl Cannes Film festivalinde yaptıktan sonra,  bu yıl Sundance’e konuk olan The King belgeselinin, yakınlarında ülkemizde de gösterime girmesi bekleniyor.

Efsane saç stili, deri ceketi, gitarı, enteresan efsane dansı, muhteşem sesi ve yorumu ile, bir dünya starı Rok’n Roll’un kralı, geldi geçti bu dünyadan…

Editör: Zehra Garipli – 03.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatma Temel tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarListe UstasıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Ne Kadar Fanatiksin?

    Korku Severler İçin! En İyi Türk Korku Filmleri