içinde

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem

Sizi Uzaklara Götürecek Keşfedilesi Yeni Nesil Türk Müzik Grupları

Son zamanlarda Türk müzik endüstrisinde şu ana kadar yapılmış şaşırtıcı derecede güzel olan birçok grup oluşturuluyor ve yer alıyor. Sadece ülkemizde değil tüm dünyada da keşfediliyor. Aralarından bazıları her ne kadar sıra dışı ve güzel olsa da o kadar şanslı olamayıp hak ettiği dinlenme sayısına ulaşamıyor. Sevdiğimiz grupları kendimize saklayıp kimsecikler keşfetmesin bir ben bileyim deyip sahiplenmek yerine herkes yaptıkları enfes şarkılardan haberdar olsun diyerek artık kolları sıvamak en iyisidir. O zaman gelin bu eşsiz deryada z kuşağı neler dinliyor, kendimizden bir şeyler bulabilecek miyiz görelim 🙂

  •  Jakuzi

2015 yılında darkwave ve synthpop tarzında İstanbul’da kurulan bu grubun öncüleri Kutay Soyocak ve Taner Yücel. İlk albümlerini 2016 yılında çıkaran grup, yer altı müzik sahnesinde bilinirler. Türk pop müziğinden her ne kadar etkilenseler de post punk’ın izlerini de gördüğümüzü söyleyebiliriz. Sadece ülkemizde değil Avusturya, Polonya, Almanya, İsviçre’den de sıkı takipçileri vardır. Şarkılarını dinleyince sanki farklı evrenlere seyahat ediyormuş hissine kapılabiliyorsunuz.

Son zamanlarda oldukça dinlenen bir parçalarını bırakalım buraya.

Çünkü ben

Ne zaman bir şey istesem, bana verilen

Koca bir saçmalık.

Bilirsem hata nerde bilirsem

Hiç şaşırmam, kafanı şişirmem

 

  • Palmiyeler

2013 yılında kurulan bu Türk İndie Rock grubu İstanbul merkezlidir ve Mertcan Bilek, Tarık Töre Elgay, Rana Uludağ ve Barış Konyalı isimlerinde dört sanatçıdan oluşuyor. Sırasıyla ana vokal, bas, bateri, klavye/gitar. Tarzları ile oldukça sıradışı olan grup garage rock, surf rock ve psychedelic popun karışımının ülkemizdeki isimlerinden. Bazen mayıştırıcı bazen neşeli şarkıları var.

Yeni albümlerinden güzel bir parça;

Bakma ona buna, işlerin yolunda

Gözlerini kapat, bu soysuz dünyaya

Bakma saça başa, elektrik akmakta

 

  • Hedonutopia

İsmi “Arzu Ütopyası” anlamına gelen bu grup diğerlerine göre biraz eski fakat günümüzde yeni nesil şarkılar deyince aklımıza gelenlerden. 2008 yılında İzmir’de Fırat Külçek ve Kerem Feyzi ile kurulan bu grup, tarz olarak alternatif müziğe yakın. Ayrıca görsel ve yavaş tempolu tarzıyla 2016 yılında Battle of the Band yarışması ödülleri ile de kendilerini tanıtmayı başardılar. Kendi dedikleri gibi müzikleri, melankolinin derin sularına kadar geniş bir coğrafyada geziniyor.

Yıldızlar kayar kayar geceden yar geceden

Vurur vurur başıma tam eceden.

Meteor yağar geceden yar geceden.

Vurur vurur başıma tam Ece’den.

 

  • Büyük Ev Ablukada

Sıradaki grubumuz da uzun bir isim geçmişine sahip olan “Büyük Ev Ablukada”. Böyle deniyor çünkü önceden Afordisman Salihins, Canavar isimlerle faaliyet gösterdiler. Üyelerin isimleri de bir o kadar ilginç çünkü takma isimler ile müziklerini yapıyorlar ; Afordisman, Bas Bariton, Salihins, Canavar Banavar, Bentek Sizhepiniz, Gelicem Nerdesin, Galviniz Gelbiraz. Bartu Küçükçağlayan’ın da bu takma isimlerden birine sahip olduğu da bir gerçek (Canavar Banavar). Gruplarının şu anki isminin nereden geldiğini de Turgut Uyar’a bağlıyorlar, ”Büyük Ev Ablukada” adlı şiirine. Verdikleri konserlerle yaptıkları müziklerle sevinip tanınan bu grup, çok yeni olmasa da (2008 doğumludur kendileri) günümüzde geniş hayran kitleleri bulunduruyor. Bazen yeni duyduğunuz şarkıları bile sanki 40 yıldır biliyormuş hissine kapılıyorsunuz.

Bir tanesini şuraya bırakalım;

Bu sefer mutsuzum ama keyfim yerinde

Gel beraber diye değil

Karanlık artık hurda bir eşyadır

Ve en güzel yerinde durur evin

Bu grupları çoğaltmak mümkün çünkü artık bir yerlerde keşfedilmeyi bekleyen daha onlarca kaliteli müzik grubumuz var ve günden güne yenileri kuruluyor bile. Dileriz hepsi bir gün hak ettiği başarıya ulaşır  .

Editör: Sümeyye Özmen – 23.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

bengysu tarafından yazıldı

bazen yazar, çoğu zaman çizer

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Daha fazla yorum yükle

    Neden Sevimli Şeyleri Sıkmak İsteriz?

    Tarihin İlk Survivor Denemesi | Robber’s Cave Deneyi