içinde

İngiltere Yeni Kralı’nın Eşi Camilla’nın Monogramı Açıklandı

Kraliçe II. Elizabeth’in aslında kraliçe olmaması gerektiğini biliyor muydunuz? Kraliçe II. Elizabeth’in amcası VIII. Edward, aşkı için tahtı kardeşi VI. George’a bırakmasıyla II. Elizabeth krallık soyuna direkt yoldan sahip olmuştur. Babasının zamansız ölümü ile birlikte genç yaşta tahta çıkmıştır. Şans ya da lanet olarak değerlendirilebilen bu ünvan Birleşik Krallık tarihinde tahta en uzun kalan yönetici olan Kraliçe II. Elizabeth’e 70 sene boyunca eşlik etmiştir.

8 Eylül 2022 yılında 96 yaşında Aberdeen, İskoçya’da bulunan Balmoral Kalesi’nde hayata gözlerini yumarak, 73 yaşındaki oğlu III. Charles’a tahtı emanet etmiştir. Başkent Londra da dahil olmak üzere, çeşitli yerlerde cenazesi düzenlenen Kraliçe II. Elizabeth’in mezarı da turistik olarak ziyarete açılmıştır.

15 sene Prenses Diana ile evli kalan ve bu evlilikten iki oğlu bulunan ancak bu evlilik boyunca Camilla ile ilişkisi olan Kral III. Charles, Prenses Diana’nın ölümü üzerine Camilla ile evlenerek ona krallık soyunu vaad etmiştir. Kral III. Charles prensken, Cornwall Düşesi Camilla unvanını almıştı. Kraliçe II. Elizabeth vefat ettikten sonra kralın eşi kraliçe anlamına gelen konsort kraliçe olmuştur.

Kraliçe II. Elizabeth’in Vefatı Üzerine Tahttaki Son Bir Gelişmeye Gelin Beraber Bir Göz Atalım:

İngiltere Kralı’nın eşi Camilla‘nın kullanacağı monogram Buckingham Sarayı tarafından açıklandı.

Monogram Nedir?

Monogram, bir veya daha fazla harfin ya da başka yazı birimlerinin tek bir simge oluşturmak için üst üste veya yan yana birleştirildiği bir nakıştır. Monogramlar genellikle bir şahsın ya da şirketin baş harflerini birleştirerek yapılır, amaç ayırt edilebilir bir sembol ya da logo meydana getirmektir. (Vikipedi)

Camilla’nın kişisel antetleri, kartları ve hediyelerinde kullanılacak olan ve Profesör Ewan Clayton tarafından tasarlanan monogram, Camilla’nın baş harfi “C” ve Latincede kraliçe anlamına gelen Regina kelimesinin baş harfi “R”den oluşmaktadır.

Buckingham Sarayı, yeni sembolün perşembe günü Westminster Abbey’deki Anma Alanı’na koyacağı Kral’ın eşi Kraliçe’nin haçında kullanılacağını da açıklamasına ekledi.

Eylülde saray, Kolluk Kuvvetleri Koleji tarafından üretilen dizaynlardan oluşan ve Kral III. Charles tarafından kullanılacak yeni monogramı bizzat kendisi seçilmiştir.

Kral Charles’ın monogramı ise hükümet bölümleri, devlet belgeleri ve posta kutularında kullanılacak.

Fakat posta kutularında hemen bir dğeişiklik olmayacak.

Mevcut posta kutularının yaklaşık 70.000’i, toplamın yaklaşık %60’ı, Kraliçe II. Elizabeth‘in saltanatından kalmadır. Ancak, Kraliçe Victoria, Edward VII, George V ve VI saltanatından hala kullanımda olan kutular var ve orijinal monogramlar, kutuların değiştirilmesi gerekene kadar kalmaktadır.

Kraliçenin monogram haberi, Başbakan Rishi Sunak‘ın 8 Mayıs 2023’te Kral Charles’ın tahta çıkmasını işaretleyecek ve Birleşik Krallık’ta ekstra resmi tatil olacağını onayladıktan sonra çıkmıştır.

Kral Charles iki gün önce taç giyecek ve kralın eşi kraliçe de aynı tarihte benzer ancak daha basit bir törenle taç giyecektir.

Editör: Doruk Adakoğlu – 08.11.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Doruk Adakoğlu tarafından yazıldı

Ankara Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Serbest çevirmen, yazar ve editör.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Bugün Gerçekleşecek Kanlı Ay Tutulması’nı Görebilecek Miyiz | Kanlı Ay Tutulması Hakkında Bilgiler

    Hangi Korku Filmi Karakterisin?