içinde

HavalıHavalı İnanılmazİnanılmaz

Türkiye Yüzyılı Söylemi ve Ardındaki Gerçekler

Türkiye Yüzyılı ve Gerçekler

İktidarın, Cumhuriyetin 99. yıl dönümünde başlatmış olduğu “Türkiye Yüzyılı” söylemi ve ardındaki gerçeklere bakalım. Dünya pandemi süreci içerisinde bir değişim geçirdi ve bu değişimden her ülke nasibini aldığı gibi Türkiye de aldı, ancak Türkiye’nin bu süreçte göstermiş olduğu performans, uluslararası camiada göstermiş olduğu hareketlilik, yapmış olduğu yardımlar özellikle de Amerika’ya bile yardım göndermesi, Türkiye’nin hem öz güvenini arttırmış hem de yeni bir gelecek vizyonu hazırlamasına dair imkanları geliştirmiştir, gerek içeride ve gerek dışarıda iktidarın son zamanlarda atağa geçmesi ile başlayan 2023 seçimleri için bir propaganda olmaktan öte birtakım gerçekleri barındırmaktadır.

Özellikle Mavi Akım projesi, Rusya-Azerbaycan ve İran’la yapılan anlaşmalar, Irak’tan gelen petrol akımı, Batı Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervi ve yapılan araştırmalar sonucu yeni rezervlerin olasılığı; Rusya ile Ukrayna arasında süren gerginlik ve Amerikan etkisiyle özellikle Avrupa’nın Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar, Türkiye’yi enerjinin merkezi durumuna getirmiştir. Temeli atılan ve faaliyete geçen yerli otomobil projesi ve yapılan ön satışlar, bordan pil üretimi, sanayide meydana gelen olumlu değişimler, Türkiye’nin dış ticaretini geliştirme noktasına getirmekten daha da önemlisi atağa geçmesine ve bu konuda dünya yıldızı olmasını gerektirmekte ve müjdelemektedir.

Direkt dolaylı ticaretle ihracat ve ithalat dengesinde meydana gelecek olumlu gelişmeler, halkın konut edinmede kolaylık ve hemen herkesin kendi evinde oturma imkanını kazanması refah düzeyinin artmasına yol açacaktır. Bu arada pandemiden etkilenen ticaret erbabına yapılan yardımlar göz ardı edilemez.

Bunlara ek olarak önümüzdeki dönemde asgari ücretin sosyal refah seviyesini yükseltecek şekilde ayarlanması, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlemelerin yapılması toplum refahını arttıracaktır. Refahı artan toplum mutludur, ülke mutludur ve mutlu ülkeler de dünyanın yıldızı olmak için ön alırlar. Tabii burada sözünü etmiş olduğumuz senaryo, olmasını arzuladığımız senaryodur. uygulayıcıların yapacakları büyük hatalar bu senaryonun gerçekleşmesini engeller, o bakımdan yeni dönemdeki uygulamalara ve uygulayıcılara dikkat etmek gerekir.

Bu, bu sürece muhalefetin destek vermesi kendi misyon ve vizyonunu geliştirmesi açısından önemlidir. Baltalamak, karalamak kötü reklam kazandırmaz; bağırmak, kargaşa yaratmak olayları dramatize etmek ve çarşı pazarda kargaşa yaratmak muhalefete de bir şey kazandırmaz. Geometride bir gerçek vardır. Üç noktadan bir düzlem geçer. Bunun sonucu olarak üç ayaklı bir masa asla tökezlemez. Hep beraber görüyoruz ki; ikisi dışında, elemanlarının çoğu siyasi ömrünü tamamlamış olan bir altılı masa var. Bazıları: “yedili” diyor, toplanıp dağılmaktan, başka işleri yok, toplanıp dağılırken de dağıtmayı hedefliyorlar. Kendilerinin hayrına olması gereken bir öneri olarak: derlenip, toparlanmaları kararlı olmaları, çatlak sesleri bertaraf etmeleri gerekmektedir.

Belli ki aralarında bir konsensus, bir anlaşma yok. Millet İttifakı olarak asıl ögelerini dikkate alarak devam etseler daha başarılı olurlar; çünkü ögelerden çoğu, iktidarın eskileridir, eksiklikleridir. Dışlandıkları için intikam mangalarıdır.

Özetlemek gerekirse Türkiye Yüzyılı güzel bir söylem, desteklenmesi gereken bir vizyondur. Ülkece destek verirsek ülkenin tüm unsurları, iktidarı ve muhalefeti ile bundan fayda elde edeceklerdir. Çünkü fayda Türkiye’nin faydasıdır.

99. yılını kutlamış olduğumuz Cumhuriyet ve bu Türkiye, Atatürk Türkiye’sidir Atatürk’ten başka bir unsur düşünmek nankörlüktür. Atatürk’ümüzün “en büyük bayram” dediği, Cumhuriyet dolayısıyla ulu önderimizin ruhu şad, mekanı cennet olsun. Bu topraklar için, bu bayrak için can vermiş olan tüm şehitlerimizi; minnetle anıyorum. Mekanları cennet, ruhları şad olsun. Atatürk Türkiyesi’nin yeni Yüzyılı: ‘Türkiye Yüzyılı‘ kutlu olsun.

Editör: Doruk Adakoğlu – 30.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Prof.Dr. M.Fatih Çam tarafından yazıldı

Makale YazarıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    1. Togg konusunda hemfikir değilim birçok parça dışarıdan alınıyor ve gerçekten neden halkı bu kadar saf yerine koyuyorlar anlamış değilim. Altılı masa da zaten akpnin selameti için çalışıyor, bunu anlamak zor değil. Bu millete ve kültüre ne kadar ters gelebilecek davranış varsa hepsini özellikle sergileyip insanları sağ cenaha yönlendiriyorlar. Ne çetin bir oyunun içinde kaldık.

    Lady Gaga ve Joker: Folie a Deux

    Şeker Bağımlısı Olup Olmadığını Merak Edenler Buraya!