içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı

Asi, Aykırı, Özgürlüğüne Düşkün, Kimseye Eyvallahı Olmayan Kova Burcu Hakkında Her Şey!

Astroloji kuşağımızda geldik bugün hava grubunun en sabit fikirli, ileri görüşlü, hoşgörülü fakat bir o kadar inatçı burcu Kovalara… Kendileri özgürlüğüne fazlasıyla düşkün, yalandan ve laubalilikten hoşlanmayan, klişelerden uzak ve yenilikçi yapılarıyla bilinirler. Satürn ve Uranüs gezegenlerinin etkisindeki Kovalar hava grubu mensubu olmalarına rağmen Terazi ve İkizlerden son derece farklı hareket ederler ve tepki verirler. Daha düşünce odaklı ve bireysel, sevecen ve paylaşımcı olmakla birlikte sınırlarını daha net bir şekilde çizen, kendilerini sürekli sorguladıkları için duygularını ifade etmekte zorluk yaşayan kimselerdir. Öyleyse gelin anlaşılması emek isteyen, marjinal, arkadaşlık ilişkileri güçlü ve asi Kovaları daha yakından tanıyalım. Kovalar, yükselen Kovalar ve Kova burcu bir tanıdığı olanlar… Hazırsanız, başlıyoruz!

Kimdir Bu Kovalar?

21 Ocak – 19 Şubat doğumlu olurlar. Zodyak’ın en akıl odaklı, en bağımsızlığına düşkün, en yenilikçi, en yeni şeyler keşfetme açlığı çeken burcu olduğunu söyleyebiliriz. Dediğim dedik çaldığım düdük bir karaktere sahip olduklarından istemeden kalp kırma potansiyelleri yüksektir. Eşitlik, anlayış ve saygı ilişkilerinin olmazsa olmazıdır. Eleştirilmeye karşı tahammülleri yoktur, görüşleri ve yaşam tarzları sorgulandığında asabileşebilirler. Bununla birlikte Kovalarla vakit geçirmek çok keyiflidir, hayatlarında sürekli heyecan ararlar, bulundukları ortama farklılık, bilgelik ve kalite katarlar. Romantik olmaktan uzaktırlar, ondan nağmeli aşk itirafları duyamamak canınızı sıkabilir. Yine de maceracı ruhları, gizemli ve beklenmedik jestleriyle partnerlerini mest ederler.

Soğuk Duruşlarının Ardında Zengin Bir Dünya Gizlidir!

Kova burcu insanlarının zihinleri hep meşguldür. Bu yüzden dışarıdan bakanlara mesafeli ve ketum bir portre çizerler. Her zaman daha ileri gitmek isterler ve idealleri için yaşarlar. Tarihteki pek çok ünlü kaşifin, bilim insanının ve radikal sanatçının bu burçtan çıkmış olmasına şaşırmamak gerekir. Şüphecidirler ve gözlem yetenekleri güçlüdür, güvenlerini kazanmak kolay değildir. Yalnız güvenini bir kez kazanmaya görün, buz dağının arkasında sakladıkları tüm zenginliği seve seve ve cömertçe paylaşmaktan çekinmezler. Yeter ki o güveni kazanmayı bilin!

Sansasyonel Kova Burcu Ünlüleri

Klasik Batı Müziği’nin gelmiş geçmiş en ünlü ve üretken müzisyenlerinden, eserleri günümüzde bile sahnelenen ve saygıyla anılan 27 Ocak 1756 Avusturya doğumlu üstat Wolfgang Amadeus Mozart.

Yazdığı kısa hikayeler ve  Üç Kız Kardeş, Vişne Bahçesi, Martı, Vanya Dayı gibi tiyatro oyunlarıyla efsaneleşen, Rus Edebiyatı dendiğinde ilk akla gelen isimlerden biri olan 29 Ocak 1860 doğumlu yazar Anton Çehov.

1970’lerden günümüze yıllara meydan okuyan enerjisi ve etkileyici sesiyle farklı kuşakları etkilemeye devam eden, Türkiye’de “Süperstar” denilince ilk akla gelen isim 12 Şubat 1946 doğumlu Ajda Pekkan

29 yaşında bir gece kendini oturduğu evin 5. katından aşağıya bırakarak intihar etmesiyle ve yaşarken yayınlandığını göremediği, ölümünden sonra basılan şiirleriyle tarihe geçen, ilham aldığı ve etkilendiği Sylvia Plath’in izinden giden 13 Şubat 1958 İstanbul doğumlu şair Nilgün Marmara

Hayatı, söz yazarlığındaki yaratıcılığı ve renkli karakteriyle Türk Pop Müziği’nin efsaneleri arasında yer alan, aykırı duruşu ve deli dolu halleriyle birçok müzisyene ilham kaynağı olmuş 7 Şubat 1929 doğumlu nev-i şahsına münhasır sanatçı Aysel Gürel sansasyonel kova burcu ünlülerindendir.

Yazacağım bir sonraki burç yine sürpriz olsun. Çember daralıyor.

Acaba sırada Boğa mı var Oğlak mı var yoksa Yengeç mi? Göreceğiz… 

Editör: Sümeyye Özmen – 12.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

burcueken tarafından yazıldı

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Okula Giden Çocuklar Nasıl Beslenmeli; Beslenme Önerileri

    Senin ve Karakterinin En Güzel Yanını Söylüyoruz!