içinde

MuhteşemMuhteşem

Mersin’de Mutlaka Görmeniz Gereken Saklı Yerler! 🌅

Akdeniz’in incisi Mersin’e yolunuz düşerse mutlaka tavsiye edeceğimiz yerlere gitmeyi unutmayın!

İşte Mersin’de görülmesi gereken bazı yerler;

1. Kız Kalesi

Erdemli’deki en bilinen turistik yerlerden birisi şüphesiz Kız Kalesi’dir. Kız Kalesi karaya yaklaşık 600 metre uzaklıkta yani bayağı yakın, bu yüzden gitmek için ya yüzmelisiniz ya da deniz bisikleti kiralayabilirsiniz. Bu arada denizi de gerçekten muazzamdır. Yaklaşık 10-15 dakikada kaleye varabiliyorsunuz bisikletle. Varınca da kaleyi gezmek 15 dakika falan sürüyor. Mutlaka tatil rotanıza burayı eklemelisiniz. Bizden size tavsiye!

2. Silifke/Cennet Cehennem Obrukları 

Bu çöküntüler, bundan milyonlarca yıl önce, Miyosen Çağ’da mağaraların tavanının çökmesi sonucu oluşmuş. Cennet, içine merdivenle inilebilen, en dibinde de bir mağara olan, Cehennem ise içine sadece dağcılık ekipmanı ile inilebilen darlıkta ve derinlikteki obruk. Cennet çukuru, ismi gibi bir o kadar ferah ve inmesi çıkması kolay. Cehennem de adı gibi bir o kadar ürpertici, inmesi çıkması zor bir yer. Cehenneme seyir terasından bakmakla yetinebilirsiniz ama 450 basamaklı Cennet Çukuruna inmeden dönmek olmaz bizce!

3. Mut/ Yerköprü Şelalesi

O kadar güzel bir yer ki… Görünce kesinlikle aşık olacaksınız! Mut İlçesi’ne bağlı Yerköprü Milli Parkı içinde bulunan Yerköprü Şelalesi, Mersin’in turizm çalışmalarında en öne çıkarılası güzelliği, zaten doğa anıtı olarak korumaya alındı. Şelaleyi görmek için biraz efor sarf etmeniz gerekiyor. Ermenek yolu üzerinde, çok sapa bir yerde kalıyor. Milli Park’a vardıktan sonra kanyonun içindeki şelaleye ulaşmak için 35-45 dakika yürümeniz gerekiyor. Giderken yokuş, dönerken tırmanış. Ama o kadar güzel bir kanyonda yürüyorsunuz, o kadar etkileyici yerlerden geçiyorsunuz ki yorulmak nedir bilmiyorsunuz!

4. Adamkayalar

Adamkayalar Mersin‘in Erdemli ilçesinde ve Şeytan Deresi Vadisi’nde. Kızkalesi’ne 5 kilometre uzaklıkta yani arabanız varsa 10 dakikada ulaşabilirsiniz. Adamkayalar ismini kayaların üstüne yapılan insan kabartmalarından almış. Çok eski bir zaman diliminde yapılmış. Aslında çok ilgi çekici bir yer olsa da ulaşması bir hayli zor.

5. Sunturas Şelalesi

Sunturas Şelalesi, Mersin’in Toroslar ilçesinde bulunmaktadır. Muhteşem bir doğa harikası olan şelale gürül gürül akan suyuyla Mersin’in en gözde yerlerinden biridir. Şelale içerisinde piknik alanları da bulunmaktadır. Bu alana giriş için belli bir miktar ödeyip masa kiralayabilirsiniz! Cennetten bir yer gibi gözüken bu şelaleyi mutlaka ziyaret etmelisiniz!

6. Tarsus Hayvanat Bahçesi

Tarsus Hayvanat Bahçesi, çocuklarınızla gelebileceğiniz, eğlenebileceğiniz, son derece bakımlı ve temiz bir hayvanat bahçesi gerçekten! Özellikle çocukların çok ilgisini çeken bu mükemmel yere Mersin merkezden kısa bir süre içerisinde ulaşım mümkün!

7. Narlıkuyu

Özellikle öğlen saatlerinde ziyaret ettiğinizde eşsiz bir görünüme sahip olan Narlıkuyu, denize nazır eşsiz bir yer. Bölgede bulunan balık restoranlarında mükemmel bir yemek yiyerek Mersin’in tadını doyasıya çıkarabilirsiniz! Şunu da ekleyelim; denizi mükemmeldir!

8. Aynalı Göl – Gilindire Mağarası

Ayna gibi yansıdığı için Aynalı Göl ismini alan ve denizden 46 metre kadar yükseklikte bulunan Aynalı Göl, şifalı olduğu düşünüldüğü için turistlerin yoğun talep gösterdiği Gilindire Mağarası’nın girişinin bir ucundadır. Mutlaka ziyaret etmenizi öneririm!

9. Alahan Manastırı

Hristiyanlığın en eski kiliselerinden bir tanesi olan Alahan Manastır’ı da görülmesi gereken yerlerden biri bence. Aziz Paul ve Barnabas gibi önemli din adamlarının en çok tercih ettiği manastırlardan bir tanesi olan Alahan Manastırı, Hristiyanlığın yasak olduğu dönemlerde Hristiyanların saklanmasına da vesile olmuş. Gözlerden uzak ve saklı bir şekilde ibadet yapılması için son derece ideal bir yer. Mersin’e gelen pek çok turist Alahan Manastırı’nı ziyaret etmektedir.

10. Astım Mağarası

Cennet-Cehennem Çukurlarının yanında bulunan Astım Mağarası, Cennet Çukuru’na yaklaşık 300 metre uzaklıkta yer almaktadır. Mağaranın etrafında bulunan ağaçlara insanlar bez parçaları bağlayarak dilek dileyebiliyorlar. Bu nedenle son derece etkileyici ve görülmeye değer bir yer alan Astım Mağarası mutlaka gidilecek yerler arasında olmalı!

Aslında Mersin’de gezilecek o kadar çok yer var ki. Bir sonraki yazılarımda mutlaka şehir içinde de gezmeniz gereken yerlerden bahsedeceğim.

Editör: Fatih Düz – 22.09.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Dilaraaaa tarafından yazıldı

Moda Tasarım öğrencisi

YorumcuTestçiMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Daha fazla yorum yükle

    Bilim İnsanları; Genç Farelere Yaşlı Farelerin Kanını Verdiler. Sonrasında İşler Tuhaflaştı!

    Stratonikeia Antik Kenti’nin Hikayesi