içinde

Bir Katil Son İsteği Olarak ‘Yüzüklerin Efendisi’ni İzledi!

Bugün sizin için ölmek üzere olduğunu bilen bir Yüzüklerin Efendisi hayranının hikayesi var. Son bir istek olarak, film üçlemesinin tamamını izlemesini istedi ve bu fırsatı elde ederek hikayeyi son bir kez deneyimleme fırsatı buldu. Çok ilham verici! Bu bize film hakkında birçok fikir de veriyor. Unutulmaz ve insanı bu dünyanın acılarından uzaklaştırıp başka dünyalara taşıyan bir film olduğuna dair fikrimizi pekiştirdi bu son istek.

Bu hayran Ronnie Lee Gardner’ ın hüküm giymiş bir katil olduğundan ve bunun idam mangası tarafından idam edilmeden önceki son isteği olduğundan bahsetmiş miydik? Bu oldukça önemli bir ayrıntı, işleri biraz değiştirir ve birkaç ek yoğun duygu yaşamanıza neden olabilir.

Gardner, 1980’de hırsızlıktan hüküm giydi ve ardından karısıyla uyuyan başka yeni bir adamın peşine düştü. Bu yeni adam onu ​​boynundan vurdu ve polis Gardner’ı hapse geri koydu. Birkaç kez daha kaçmayı denedi (bir defasında bir gardiyan pompalı tüfekle vurdu) ve 1984′ te başardı. Daha sonra kaçış sırasında çaldığı bir silahı ve cüzdanı geri göndererek “Canını yakmak istemiyorum.” dedi. Başka kimseye zarar vermek istemiyordu ama karısını başka bir adamla görünce psikolojik dengesini yitirmişti.

Aslında sonunda daha fazla insana zarar verdi. Bir barmeni öldürdü. Sonra polis onu yakaladı, bir kez daha kaçmaya çalıştı, yine polis onu vurdu ve rastgele bir icra memuruna ateş etti. Ayrıca, davayla hiçbir ilgisi olmayan bir avukat olan Michael Burdell’ i adliyede vurarak öldürdü. Utah sonunda Gardner’ ı cinayetler için ölüme mahkum etti ve büyük ölçüde kayıt dışı olan ancak teknik olarak kendisine izin verilen bir yöntem olan idam mangasını seçti. İnfaz mangası, giyotinden veya baltanın hızlı bir şekilde savrulmasından daha fazla acı verebilir, ancak öldürücü enjeksiyondan veya elektrikli sandalyeden çok daha acısız görünüyor.

Mormon kilisesi ve -belki daha şaşırtıcı bir şekilde- Burdell’ in ölüm cezasına karşı olduğunu söyleyen Michael Burdell’in ailesi de dahil olmak üzere çok sayıda insan ölüm cezasını protesto etti. Bununla birlikte, 15 Haziran 2010’da, adı açıklanmayan beş polis memurundan oluşan bir ekip, onu Winchester tüfekleriyle infaz etti. O zamandan beri Amerika Birleşik Devletleri’ nde kimse kurşuna dizilerek ölmedi.

Ronnie Lee Gardner son yemeği için biftek ve ıstakoz sipariş etti. Daha sonra idamından önceki son 48 saat boyunca oruç tuttu ve Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin tamamını izlemesine izin verildi. Kaynaklar, bunların filmlerin genişletilmiş sürümleri mi yoksa teatral kesimler mi olduğunu açıklamıyor.

Eminim ki mahkumun son isteğini birçoğunuz mantıksız buldunuz. Fakat fantastik bir filmin insanı nasıl da hayattan uzaklaştırıp başka diyarlara götürdüğünü fark ettiyseniz mahkumun bu kararını absürt bulmazsınız. Size son isteğiniz sorulsaydı sizin de izlemek isteyebileceğiniz bir film var mı? Yorumlarda buluşalım.

Editör: Sümeyye Özmen – 17.09.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Sümeyye Özmen tarafından yazıldı

Gökçe Sultan'ın Diyarı kitabının yazarı
Türk dili ve edebiyatı öğretmeni
Calamus yayınevi genel yayın yönetmeni
NLP uygulayıcısı
Fikri firarda spiritüel okuyucu

YorumcuMakale YazarıVideo YapımcısıModeratörÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Hiç Bilinmeyen Mesleklerden Hangisi Tam Sana Göre?

    Tadına Doyamayacağınız Bir Sanat Akımı “Büyülü Gerçeklik”