içinde

Sonunda Burada: Lockheed Martin, ABD Donanmasına 60+ kW Lazer Sağlıyor!

Geçen hafta Lockheed Martin’in entegre optik göz kamaştırıcı ve gözetleme özellikli 60+ kW sınıfı yüksek enerjili lazeri (HELIOS), entegre edilecek ilk taktik lazer silah sistemini teslim ettiği duyurulduğunda ABD Donanması için heyecan verici bir haber vardı. Silah ayrıca filoya yönlendirilmiş enerji yeteneği sağlama yeteneğine de sahiptir.

Lockheed Martin Gelişmiş Ürün Çözümleri başkan yardımcısı Rick Cordaro yaptığı açıklamada, “Lockheed Martin ve ABD Donanması, yıkıcı lazer silah sistemleri geliştirmek ve sağlamak için ortak bir vizyon ve coşkuyu paylaşıyor” dedi.

“HELIOS, gelecekteki tehditleri caydırmak ve Denizciler için ek koruma sağlamak için geminin genel savaş sistemi etkinliğini artırıyor ve donanmanın önceliklerine göre özelleştirilmiş ölçeklenebilir çözümler sağlamamız gerektiğini anlıyoruz. HELIOS, sağlam ve güçlü lazer silah sistemi yeteneklerinin aşamalı olarak sağlanması için sağlam bir temeli temsil ediyor.”

HELIOS, sisteminin çoklu görev yetenekleri arasında uzun menzilli İstihbarat, Gözetleme, Keşif (ISR) ve Sayaç UAS’ye monte ISR (C-ISR) Dazzler’ı içerdiğinden, yalnızca yüksek enerjili bir lazerden daha fazlası olarak tanımlanmıştır.

“HELIOS sisteminin derin şarjörü, öldürme başına düşük maliyeti, ışık iletim hızı ve hassas tepkisi, onun Filo ihtiyaçlarını şimdi karşılamasını sağlıyor ve olgun, ölçeklenebilir mimarisi, gelecekte ek tehditlere karşı koymak için artan lazer güç seviyelerini destekliyor. HELIOS, Donanmanın yüzey gemilerine lazer silah sistemleri yerleştirme ve Donanmayı tehdit angajmanları için maliyet eğrisinin sağ tarafına koyma hedefini ilerletmeye devam eden önemli, uzun vadeli dahili araştırma ve geliştirme projelerinden teknoloji yapı taşlarından yararlanıyor, ” diyor Lockheed Martin’in yeni silahla ilgili sayfası.

Lazerin gelişimi Ocak 2018’den beri devam ediyor ve ileri teknolojide bazı etkileyici atılımlar gördü.

Lockheed Martin İş Geliştirme’den Joe Ottaviano, “Sistem mühendisliği titizliği, sağlam sistem entegrasyonu testi ve olgun teknolojiden yararlanma, başarıyla yürütülen HELIOS programının temel taşlarıdır ve savaş yeteneğinin zamanında teslim edilmesini ve gelecekteki sistemler için önemli riskin azalmasını sağlar” dedi.

Olağanüstü Donanma-sanayi ortaklığımızla birlikte, endüstri lideri lazer teknolojisinden ve onlarca yıllık gemi entegrasyonu ve savaş sistemi entegrasyon uzmanlığından yararlanıyoruz.

Uyarlanabilir bir sistem

Sonuç, Gemi Kendini Savunma Sistemi (SSDS) ile uçak gemileri ve büyük güverte amfibi gibi birçok gemi tipine ve savaş sistemine uyarlanabilen güçlü bir sistemdir.

“Bu dönüşümsel yeni bir silah sistemi. Lazer silah sistemleri artık çok uzakta değil; şimdi buradalar” diyor Lockheed Martin Rotary ve Görev Sistemleri Gelişmiş Ürün Çözümleri başkan yardımcısı Hamid Salim.

Hem basın açıklaması hem de HELIOS’un web sayfası, yeni sistemin tam olarak nereye konuşlandırılacağını belirtmedi, ancak kesin olan bir şey var: nerede kullanılırsa kullanılsın ABD Donanması’na daha önce hiç deneyimlenmemiş bir avantaj sağlayacak.

Editör: Astropower – 27.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Ankara’da Zafer Bayramı’nı Kutlayabileceğiniz Etkinlikler!

    Felci Tersine Çevirmek, Omurilik Yaralanmalarından Sonra Dokuyu Onarmak İçin ‘Dans Eden Moleküller’ Kullanılıyor