içinde

MuhteşemMuhteşem

Asla Gözlerini Açma: “Bird Box” Filmi ve Konusu

Gerilim filmi sevenlerin izlemek için yerini alması gereken bir film Bird Box. İzlerken bütün kaslarımın kasıldığını uzun bir süre geçtikten sonra fark ettiğim bir film olmuştur benim için.

Görmenin ölmekle eşdeğer kabul edildiği bir dünyanın nasıl olacağını merak ediyorsanız Bird Box sizi iki saatlik böyle bir atmosferin içerisine davet etmektedir. Gerilim türündeki Bird Box, Josh Malerman’ın kaleme aldığı korku romanı Kafes kitabından uyarlanmıştır. Filmin senaryosu ise Arrival ile Oscar adaylığı elde eden Eric Heisserer’a aittir.

Bird Box ele geçirilen insanların bir anda intihar girişimini konu almaktadır. Genellikle bir rüzgar ve yaprakların uçuşması şeklinde tanımlanan ancak film boyunca görünmeyen bu gizli güç, görme eylemi aracılığıyla bireylerin zihnini ele geçirmektedir. Bu yüzden güvenli bir alanda olmadıkça hiçbir şekilde görmemek, bakmamak sağ kalabilmek için gerekli olan en mühim önlemdir. Bu durum da elbette dünya çapında bir panik hali oluyor ve olayların kontrol altına alınma ihtimali ortadan kalkıyor.

Birkaç korunaklı alanda toplu halde hayatını sürdürmeye çalışan insanlar olsa da, ortaya çıkan bir başka grup gördüklerinin güzelliğini -ya da kötülüğün güzelliğini- herkese deneyimletmek adına bu evlere baskın yapıyor.

Dünyanın sonu teorilerine farklı bir alternatif sunarak katkıda bulunan Bird Box, dünya üzerindeki insanların tam olarak ne olduğu anlaşılmayan gizli bir güç tarafından intihar etmeye yönlendirilmesini konu almaktadır.

Nereden geldiği ve ne olduğu belirsiz olan bu varlıklar, kendisine bakan kişileri bir anda delirtmekte ve onların intihar etmelerine neden olmaktadır. Bu esrarengiz varlıklarla baş edebilmenin tek yolu gözleri kapamak ve onlara bakmamaktır.

Bird Box çok fazla bilinmeyenlerle dolu, birçok şeyi izleyicinin hayal gücüne bırakıp bazı kesimler tarafından eleştirilmiş olsa da açıkçası benim hoşuma gitti diyebilirim.

Bu bağlamda film, boşlukları doldurmayı seyirciye bırakıp beklentinin sürekli devam ediyor olması, izleyiciyi sıkmadan uyanık tutuyor diye düşünüyorum.

Bird Box, genel olarak başarılı bir yapım olsa da neredeyse Sandra Bullock’in oyunculuğunun gölgesinde kalmış diyebilirim. Film bu etkiyi  Sandra Bullock’in performansı ile kazanmış, bir nevi filmin kalitesini artırmıştır.

Bird Box, kaliteli bir yapım olduğunu düşünüyorum. Film izleyicileri gerilim atmosferine çekebilmeyi ve filmin sonuna kadar merak ve heyecan duygusunu devam ettirmeyi başarıyor. Bu tarz gerilim filmlerinde pek rastlamadığımız türden bir duygusallığı da bünyesinde barındıran film bu yönüyle artı bir puanı hak etmektedir.

Bird Box filminde beni en etkileyen sonundaki mesaj olmuştur. Gerçek üstü bir film senaryosu ile, dünyadaki en gerçek olgulardan birinin farkındalığını vermek, güzel bir film ortaya çıkarmıştır. Bazı şeylere o kadar alışmışız ve empati yapmayı o kadar çok bırakmışız ki, bunu filmi izleyip yaşarken anlıyorsunuz. IMDB puanı 6,6’dır. Bu yapım için çok yetersiz kaldığını düşünüyorum. İzleyemeyenler için güzel bir tavsiye olduğunu düşünüyorum.

Şimdiden keyifli seyirler dilerim.

Editör: Ayşe Tunç – 24.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

vitalis tarafından yazıldı

23, intj, 5w6

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Biyolüminesans Nedir ve Ne İşe Yarar? Mekanizması Nasıldır?

    Instagram Hakkında Bilinmeyenler ve İşinize Yarayacak Bazı Bilgiler