içinde

Patates Şeklinde Bir Gezegen Keşfedildi!

Son zamanlarda, gökbilimciler, yaklaşık 1.500 ışık yılı uzaklıkta bilinen bir öte gezegen olan WASP-103b’yi “patates benzeri bir şekle” sahip olarak tanımladıklarında, eğriliğin tam derecesi, bilim adamlarının bu gezegenin ne kadarının gaz, kaya ve sıvıdan oluştuğunu anlamalarına yardımcı olacak, çünkü bunlar bu tür streslere farklı tepkiler verecek  . Bu keşif, büyük ölçüde gezegenin 2014 yılında keşfedilmesine kadar uzanan önceki gözlemlere dayandığından, keşif, öte gezegenleri analiz etme yöntemlerinin de geliştiği anlamına geliyor. etkileri ancak son zamanlarda birkaç uzay teleskopundan elde edilen verilerin karşılaştırılması yoluyla çıkarılmıştır.

Genel olarak, yerçekimi büyük nesneleri kürelere dönüştürmeye eğilimlidir. Avrupa Uzay Ajansı’na (ESA) göre , bu tür nesnelerin yerçekimi kuvveti sonunda yüzeydeki tüm noktaları merkezden nispeten eşit uzaklıkta bırakarak bir küre ile sonuçlanır.

WASP-103b, Jüpiter’den daha büyüktür. DailyO’ya göre, tuhaf şeklinin kaynağı, yıldızı WASP-103’e yakın mesafeden kaynaklanan gelgit  stresidir, bu mesafenin Yalnızca yaklaşık 20.000 mil olduğu tahmin edilmektedir. Karşılaştırıldığında, daha az kütleli güneşimiz ile Dünya arasındaki mesafe yaklaşık 93 milyon mildir. Bu kadar yakın olan çoğu gezegenin aksine, WASP-103b yıldızından uzaklaşıyor ve gizemini artırıyor olabilir. Gelecekteki çalışma, astronomları, onun ve diğer “Sıcak Jüpiterlerin” davranışları, bileşimi ve evrimi hakkında bilgilendirecektir.

Editör: Astropower – 27.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

      Otoyol Hipnozu Nedir? Direksiyon Başında Nasıl Uyanık Kalınır?

      Hayali Anı Sendromu