içinde

Instagram’da Priv Hesap Popülerliği

Son dönemlerde Instagram’da ve sosyal medya uygulamalarında yeni oluşmuş bir terim olan priv, ne olduğu ve nasıl kullanıldığı birçok kişi tarafından merak edilmeye başlandı.

Peki Priv Hesap Ne Anlama Geliyor?

Resim ve video paylaşma platformu olan Instagram  şimdiye dek duyduğumuz selfie, tbt ve stalk kelimelerine bir yenisi daha eklendi. Son zamanlarda Instagram’a eklenen priv yalnızca bir kelime olarak değil aynı zamanda da hesapları tanımlama amacı ile de kullanılıyor.

Priv hesap kullanıcıları genellikle anonim görünüm ile ön plana çıkmaktadır. Kişi kendini geri planda tutarak bu şekilde bir hesap türü ile hareket etmektedir.

Sosyal medya hesabında bu ifade ile karşılaşan birçok kişi “Instagram’da sürekli priv hesap nedir?” gibi soruları üzerinden araştırılıyor.

Priv hesap İngilizcede private sözcüğünün bir kısaltması olarak adlandırılıyor. Birden fazla anlamı ile dikkat çeken private: özel, yalnız, kişisel gibi anlamları bulunuyor.

Priv hesap, priv kelimesinin içinde bulundurduğu özel ve kişisel anlamları ile kullanıcıların özel olan 2. hesaplarını tanımlıyor.

Günümüzde çoğu ünlü, priv hesap kullanmaktadır.

Priv hesaplar ile gerçek kullanıcı hesapları arasında ciddi ayrımlar olduğu söylenemez. Ancak kişiler kendileri için daha özel olan insanlarla buradan iletişim kurmayı tercih etmektedirler. Bu tarz bir kitle oluşumu gün geçtikçe artmaktadır.

Aslında günümüzde nasıl fake hesaplar varsa priv hesaplar da bence bunların bir benzeri. Tek farkları daha aktif bir kullanıcı olarak günümüzde yer almaktadır.

Editör: Astropower – 28.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Dilara Demircan tarafından yazıldı

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    1. Herkesin priv hesabının olmasını anlamsız buluyorum, blog hesabı olanlar veya ünlüler için bir derece mantıklı olabilir ancak sanırım sosyal medyada kişisel fotoğraf paylaşımına bir türlü alışamadım. Bu konuda Ed Sheeran gibi düşünüyorum, sosyal medya bir pazarlama yeri olarak mantıklı sadece. Kişisel fotoğraf ve videolardan ziyade reklam veya eğitim gibi içerikler için harika.

    En Güzel Maneskin Şarkıları

    Astroloji ve Evler