içinde

Los Aluxes: Meksikalı Elfler'e Dikkat

Los Aluxes (Elfler)

Ülke: Meksika

Yucatán yarımadasında, los Aluxes efsaneleri Maya kültürünün büyük bir parçasıdır. Aluxes , sandalet, şapka giyen ve mağaralarda yaşayan minik çocuklara benzeyen ruhlardır. İlginç bir şekilde, genellikle bir köpek onlara katılır. Çiftçilerin tarlalarını da koruyan, ormanın oyuncu ve yaramaz bekçileridir.

Meksikalı çiftçiler, Alux’lerin size onlara davrandığınız gibi davrandığına inanır. Onların bölgesine girerseniz, onlara iyi davranmalı ve onlara yiyecek sunmalısınız.

Alux’lerin ekinlerinizle ilgilenmesini ve hasat etmesini istiyorsanız, onlara küçük bir ev de yapmalısınız. Ancak bazıları, yaramaz doğalarının sonunda çirkin yüzlerini ortaya çıkardığına ve insanların 7 yıl sonra küçücük evin kapılarını kapatmaları gerektiğine, aksi takdirde size karşı harekete geçeceklerine inandığını söylüyorlar.

Peki sana karşı kötü bir tavır takındıklarını nasıl anlıyorsun ? En değerli eşyalarınızdan bazıları birdenbire kayboluyor ya da gecenin bir yarısında kontrol edilemeyen kabuslar ve uyurgezerlik yaşıyorsanız bu elflerin sizinle oyun oynadığı anlamına gelir.

Bu eğlenceli karakterlerle etkileşime girdiğini iddia edenlerden bazıları, bu karakterler aracılığıyla iyi şanslar bulduklarını bildirirken, diğerleri o kadar şanslı değildi. Alux’lerin onlarla karşılaştıklarında sizden istediklerini yapmazsanız, sizi hasta edebilir ve çılgına çevirebilirler.

 

Mayalar arasında bu hastalık mal aire (kötü hava) olarak bilinir ve tedavi olmak için uzman bir şifacıyı ziyaret etmelisiniz. Oysa düzenli bir doktora giderseniz, o da hastalanabilir.

Sonuç olarak, Alux’ler kötü ruhlar değildir, saygı duyulmak isteyen çocuklar gibidirler ve onların iyi tarafında kalmaya çalışmalısınız. Siz onlara nasıl davranırsanız onların da size öyle davrandığına inanılır.Eğer elfleri hoş tutarsanız size büyük yardımları da dokunabilir ama siz yine de onların yaramaz, çocuksu yanını da göze almayı ihmal etmemelisiniz.

Editör: Sümeyye Özmen – 21.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Sümeyye Özmen tarafından yazıldı

Gökçe Sultan'ın Diyarı kitabının yazarı
Türk dili ve edebiyatı öğretmeni
Calamus yayınevi genel yayın yönetmeni
NLP uygulayıcısı
Fikri firarda spiritüel okuyucu

YorumcuMakale YazarıVideo YapımcısıModeratörÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Neden Filtre Kullanmadan Paylaşım Yapamıyoruz?

    Perili Bebek: Robert the Doll