içinde

Fosso Del Diavolo Efsanesi

Bolognese Apennines’deki küçük Sasso Marconi kasabasında geçen efsaneden sizlere de bahsetmek isterim. Yıllar önce, bugün görkemli ve zarif villalara ve güzel saraylara hayran kalacağınız yerde sadece tarlalar vardı. Kısacası Sasso Marconi köyü tam olarak bugün görüldüğü gibi değildi. Bu ıssız arazide sadece bir bina göze çarpıyordu: kuleleri ve sağlam, yüksek duvarları olan bir.

O yıllarda, lanetli ruhları aramak için tarlalarda dolaşan gizemli bir yaratığın kol gezdiğine dair bir inanış vardı. Yerel çiftçiler arasında bu yaratık ölüm ve yıkımı çağrıştırıyordu. Söz konusu olan yaratık tek kelimeyle korkunç görünümlü bir iblisti.

Efsaneye göre, bu topraklarda yaşayan köylüler geceleri gökyüzünde kalınlaşan ve içinde şeytan şeklinde bir figür beliren kara bir bulut gördüler. Korkarak Kaledeki kiliseye sığındılar ve dua etmeye başladılar. Yaratık, yakındaki tepeden hızla yüksek duvarların üzerinden atlayarak kaleye girmeye karar verdi. Ama tam sıçrayacağı vakit, şeytani yaratık beyaz bir ışık huzmesiyle yere fırlatıldı. Bakire figürü gökyüzünde belirdi ve şafakta Sasso Marconi vatandaşları kaleyi sessizce ve korkmadan terk edebildiler. Gizemli ve korkunç yaratık yenildi.

Yaratığın şiddetle yere atıldığı yerde, çiftçiler şimdi bir su deresinin aktığı büyük bir hendek buldular: Şeytan Hendeği .

Küçük Sasso Marconi köyünün popüler geleneğinde prestijli bir yer oluşturmuş olan bu efsane, buraya gelen birçok turistin merakını artırmaktan başka bir şey yapmamıştır. Turistler hem köyü geziyor hem de köylülerin ağzından bu efsaneyi büyük bir hayranlıkla dinliyorlar.

Belki bir gün siz de ”Şeytan Hendeği”ni görmeye Sasso Marconi’ye gidebilirsiniz.

Editör: Melike Bay – 18.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Sümeyye Özmen tarafından yazıldı

Gökçe Sultan'ın Diyarı kitabının yazarı
Türk dili ve edebiyatı öğretmeni
Calamus yayınevi genel yayın yönetmeni
NLP uygulayıcısı
Fikri firarda spiritüel okuyucu

YorumcuMakale YazarıVideo YapımcısıModeratörÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Vücut İçinde Gezinip Tedavi Eden ‘Milirobot’ tasarlandı !

    Befana Çirkin Bir Cadı Mı?