içinde

MuhteşemMuhteşem

Neden Hala Değersiz Hissediyorsun? Parmak İzin Bile Kimsede Yok

Doğadaki her şey muhteşem mi? Mükemmeliyetçilikten yorulmadın mı?

Sen zaten olduğun halinle, varoluşunla değerlisin. İnsanların sana biçtiği değerler, verdikleri unvanlar ve başarılar mı seni değerli kılıyor?

Bu dünyaya doğuşun zaten ne kadar değerli olduğunu gösteriyor.

Neyi fark ettim biliyor musunuz, kendi değerini bilmeyen insanlar kendilerine hiç yakışmayan şekilde davranıyorlar. Biz bir altın olduğumuzu bilmezsek bir bakır gibi hareket eder ve gülünç duruma düşeriz.

Bir ortamda kendisi ile problemi olan insanlardan ister istemez uzak dururuz. Çünkü bu kadar değerli bir insanın neden kendine böyle zulmettiğini anlayamayız ve ruhsal olarak o insandan uzaklaşırız, güvenemeyiz. Kendi değerini bilen insanlar ışıl ışıl parıldarlar. Ateşböcekleri gibi hepimiz onların etrafına toplanırız. O kişi bir altın olduğunun farkındadır ve kendi değerine uygun davranır.

Kafamızın içinde sesler durmadan konuşur. Eğer okulu birincilikle bitirirsem değerli olurum, henüz değerli değilim. Evlenmem lazım, kariyer yapmam lazım, yüksek lisansı da bitirmeliyim. Doğduğumuzdan beri koşullu sevildiğimiz için kendimize de koşullar koyarız. Kendimiz bile kendimizi koşullu seviyoruz düşünsenize.

Bilmeliyiz ki kafamızdaki her ses bize ait değil, kimisi annemizin kimisi babamızın ve kimisi toplumun sesi. Önemli olan biz kendimiz hakkında ne düşünüyoruz.

Kendinize değer vermeye başladıktan sonra baştan ayağa mucizeler yaşamaya başlayacaksınız. O etrafta gördüğünüz ve bana neden böyle önemli biriymişim gibi davranılmıyor dediğiniz ne varsa artık siz de deneyimlemeye başlayacaksınız. Sen kendi değerini inkar edersen herkes inkar eder.

Peki kendimize nasıl değer vermeye başlarız?

Ben kimim sorusunu sorun kendinize, neleri severim, nelerden hoşlanmam. Geçmişle yüzleşin ve içinizdeki o çocuğa artık bir yetişkinim ve savunmasız değilsin deyin. Geçmişte ne yaşandıysa kendinizi tanımanız ve bulmanız adına yaşandı. Bir yerimiz yaralandığında nasıl canımız acır orası ile ilgilenelim diye işte hayat da böyledir canımız çok acır o yönümüzle ilgilenelim farkına varalım diye. Farkına vardığımız her şeyi iyileştiririz.

Benim sevilmek için hiçbir dış etkene ihtiyacım yok. Varoluşumla , kusurlarımla, farklılıklarımla öyle eşsiz ve güzelim ki ! parmak izim bile kimseninkiyle aynı değil, saçlarım öylesine ışıl ışıl, tenim bir pırlanta gibi parlıyor güneşte. En son ne zaman kendinizi seyrettiniz aynada ? Birinin sizinle gelip konuşmasını beklemeyin, kendinizle de sohbet edin, iki kollarınızı birbirine dolayın sarılın kendinize. Siz kusur gibi görebilirsiniz ama çenenizdeki o çizgi başkasının çok hoşuna gidiyor , siz de hoşlanın kusurlarınızdan.

Bol bol su için, bedenimizin hayat kaynağı su ve tuzdur. Para sadece  başkalarına harcamak için değil kendimize harcamak için de vardır. O hoşlandığın kupa bardağı almanın tam zamanı. Oturup kendinizle barış imzalayın. Nefsinize zulmetmeyin ama dengeyi iyi kurun çokça kapılmayın da.

Evrende her şey mükemmellik üzerine değil denge üzerine kuruludur. O içimizdeki ses kendi değersizlik ağına bizi düşürmek için sürekli kötüleyip yetersiz, değersiz hissettirebilir. Oturup onunla kavga etmek yerine duymayın, ilgilenmeyin. Siz kendi iç sesinizi oluşturun ve onu besleyin. Kötü sesler zamanla susacaktır.

Kendinizle mutlu kalın

Editör: Sümeyye Özmen – 18.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Sümeyye Özmen tarafından yazıldı

Gökçe Sultan'ın Diyarı kitabının yazarı
Türk dili ve edebiyatı öğretmeni
Calamus yayınevi genel yayın yönetmeni
NLP uygulayıcısı
Fikri firarda spiritüel okuyucu

YorumcuMakale YazarıVideo YapımcısıModeratörÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Doğum günü numaralarınızı görmek | Gizli manevi anlam

    Doğru Olduğunu Düşündüğümüz İnanılmaz Yanlışlar