içinde

HavalıHavalı

Renklerin Dili

Renkler nesneleri, varlıkları tanıtan, onların alametifarikasını ortaya koyan, mevcutlarını gösteren fiziksel belirteçlerdir. Her rengin farklı tınısı, ahengi ve sosyolojik ve psikolojik etkileri vardır. Tüm renkleri analiz etmek mümkün olmadığı için üç rengi mercek altına alacağız: kırmızı, yeşil ve siyah.

Kırmızı aşkın, sevginin tonlarını belirtir. Öyle ki; ilgiyi, yakınlığı simgeleyen renk odur. Kırmızı güller, kırmızı arabalar, kırmızı elbiseler. Bu nesneler ve daha birçokları aynı anlamı ifade eder: Bağlılık. Yüzlerde kasları harekete geçiren, beyaz incilerin ortaya çıkmasını sağlayan odur.

Yeşil, Doğanın rengini üzerinde taşır. Ferahlık, canlılık ve huzurun kaynağı odur. Gerek yaprakların üzerinde gerekse tüm dünyada o olmazsa olmaz. Ağaçlara canlılık veren odur. Ağaç ise oksijen ve karbondioksit salgılar. Ağaçlar, ormanlar olmazsa insanlar ve diğer canlılar hayatta kalamazlar.

Siyah gerek hüznün, gerek kömürün, gerekse de imajın rengidir. Göz kamaştırır. Beyni ve gözleri etkiler. Ruhunu harekete geçirir.

Bizler bu yazımızda üç rengi gözaltına aldık. Tabii biliyoruz ki; Dünya’daki ve evrendeki tüm renkler nadidedir. Hiçbir rengin birbirine üstünlüğü yoktur çünkü tek bir rengi değerli  kılan, diğer renklerle oluşturduğu bütünlük ve birlikteliktir. Tek tek renklerin hiçbir anlamı yoktur. Bu yüzden renk değil, renkler esastır.

İyi okumalar…

Editör: Fatih Düz – 18.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Danışman

Furkan Toprak tarafından yazıldı

1999 yılında Mersin'de doğdum. 22 yaşındayım. Çukurova Üniversitesi İletişim Bilimleri 2. sınıf öğrencisiyim. 2018 yılında Harran Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazanmıştım; devam edemedim. Ardından bir süre bekleyip Çukurova Üniversitesi'nde İletişim Bilimleri bölümüne kaydoldum. Küçükken bir trafik kazası geçirdim. Bu durum sağlığım açısından fizikdel gelişimimi olumsuz etkiliyor. Hedefim bu sitede yazılar yazarak, fotoğraflar paylaşarak farkındalık yaratmak olacaktır.

Makale YazarıYorumcuÜyelik YılıVideo YapımcısıTestçi

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Duyguların Sonbaharı

    İsrail, 2023’te Test Etmek İçin Yeni Otonom Silahlı Robotik Aracını Tanıttı