içinde

MuhteşemMuhteşem

Hayatınızı Kolaylaştıran Faydalı ve Pratik Bilgiler

Gündelik hayatımızı yoğun bir şekilde yaşarken; bazen birçok işimizin halletmek yetişmek hiçte kolay olmuyor. Pratik ve faydalı bilgiler ise; resmen hayat kurtarıyor.

Faydalı ve Pratik Bilgiler

Saçlarınız matlaştıysa:

  • Saçlarınızı yıkadıktan sonra ılık su ile durulamak, saçlarınıza parlaklık verecektir.

Halınızdaki yağ lekesini çıkmıyorsa:

  • Halılardaki yağ lekesini çıkarmak için bir miktar tuz ve karbonat döküp fırçalayın.

Bez ayakkabınız kirlendiyse:

  • Bez ayakkabılarınızı kullanmadığınız ya da atacağınız bir yastık kılıfının içine koyun ve daha sonra çamaşır makinesinde yıkayın. Bez ayakkabılarınızın ilk günkü gibi olduğunu göreceksiniz.

Ayakkabınız sıkıyorsa: 

  • Yeni aldığınız bir ayakkabı ilk giydiğinizde ayağınızı sıkıyor olabilir. Bunun için ayakkabınızı birkaç dakika buhara tutmanız yeterli olacaktır. Ya da içine bir gece önceden nemli bez koyarak da açılmasını sağlayabilirsiniz.

Ütünün kıyafete yapışmasını önlemek için:

  • Temiz bir bezi sirke ile ıslatın, ardından üzerine tuz dökün ve tuzu beze iyice yedirin. Bu bezle ütünüz soğuk iken altını iyice silin. Biraz bekledikten sonra ütü yapmaya başlayabilirsiniz.

İçecekleriniz çabuk soğusun istiyorsanız: 

  • İçecekleri hızlı soğutmak istiyorsanız şişenin etrafına ıslak kağıt sarıp buzdolabına koyun. İçeceğinizin 2-3 dakika içinde buz gibi olduğunu göreceksiniz.

Doğal temizlik solüsyonu hazırlamak için:

  • Bir limon soyun ve bir miktar sirkenin içinde bir gece bekletin. Sabah içine biraz ılık su ekleyip, sprey şişesinde iyice çalkalayın ve temizlik yaparken kullanabilirsiniz.

Balık lekelerini kolay çıkarmak için:

  • Fırın tepsileri et ya da balık pişirdikten sonra oldukça zor temizlenir. Daha kolay temizleyebilmek için tepsi henüz sıcakken üzerine biraz tuz döküp, gazete kağıdıyla kuru kuru ve yumuşak bir şekilde ovalayarak temizlerseniz tepsiler çok daha kolay temizlenir.

Banyo aynalarınızı temizlemek için:

  • Banyo nemli bir alan olması sebebiyle, aynaları sık sık buğulanır. Neminin kaybolması sonrasında ise banyo aynaları oldukça kötü bir görünüm sunabilir. Fındık kadar, bir diş macununu alın ve su ile karıştırın. Homojen bir şekilde dağıttıktan sonra, bir bez yardımıyla aynalarınızı silin. Sonrasında o muhteşem fark karşısında küçük dilinizi yutabilirsiniz.

Beyaz çoraplarınız grileştiyse:

  • Beyaz çoraplarınız kimi zaman diğer çamaşırlarla karışıyor ve günden güne grileşiyor mu? İşte size mükemmel bir bilgi! Bir suyun içerisine limon suyu ve çoraplarınızı atar, 20 dakika kadar kaynatırsanız çoraplarınızın bembeyaz olduğunu görebilirsiniz.

Hamur işlerinizin daha taze kalması için:

  • Hamur işlerinizin daha geç bayatlaması için hamur işlerinizi bir kabın içerisine yerleştirin ve bir parça ekmek iliştirin. Böylece günler geçse dahi hamur işleriniz ilk günkü tazeliğini koruyabilecek.

Ağır eşyaları kolay taşıyabilmek için: 

  • Ağır eşyalarınızı kaldırmadan önce ayak kısımlarına cam temizleyicisi sıkın. Her yerine sıktığınızda, oldukça kolay bir şekilde çekilebildiğini görebilirsiniz. Çünkü cam temizleyicisi, makinenizin kaymasını sağlayacak ve kolay hareket etmesine yardımcı olacaktır.

Bakır cezvelerinizi parlatmak için: 

  • Bakır cezvelerinizi parlatmak için turşu suyu mucizesinden faydalanabilirsiniz. Pratik faydalı bilgiler arasında yer alan bu bilgi sayesinde, cezveniz çizilmeden parlak ve doğal renginde olabilecek. Öncelikle turşu suyunu bir kabın içerisine yerleştirin. Kuru bir bezi, turşu suyu içerisine daldırarak cezvenin tamamını bastırarak silin. Temiz sandığınız cezvenizden çıkan kire inanamayacaksınız!

Bayat ekmekleri tazelemek için: 

  • Bayat ekmeklerin üzerine biraz su serpiştirip tepsiye yağlı kağıt üzerine koyup, fırına koyun, eskisi gibi taptaze olacaktır.

Editör: Fatih Düz – 11.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatma Temel tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarListe UstasıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Beynimi Bir Bilgisayara Ne Zaman Yükleyebileceğim?

    Seralardaki Şeffaf Güneş Panelleri, Çiftçilerin Karbon Ayak İzlerini Azaltmasına Yardımcı Olabilir