içinde

HavalıHavalı

DTÖ’de “Turkey” Yerine İlk Kez “Türkiye” Kullanıldı

Birleşmiş Milletlerin yabancı dillerde “Turkey” olarak kullanılan ülke adını “Türkiye” olarak değiştirmesinin ardından İsviçre’nin Cenevre kentindeki Dünya Ticaret Örgütü’nde ülke ismi ilk kez “Türkiye” şeklinde kullanıldı.

Türkiye’nin Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) nezdindeki Daimi Temsilciliğinin Twitter hesabından yapılan açıklamada Türkiye, DTÖ kapsamında düzenlenen “Balıkçılık Sübvansiyonları Müzakerelerine” katıldı.

DTÖ 12. Bakanlar Konferansı (MC12) arifesinde düzenlenen oturumda, ülke isminin ilk kez “Türkiye” şeklinde kullanıldığı belirtildi.

Temsilcisi Büyükelçi Alparslan Acarsoy da katıldı.

“Turkey” değil “Türkiye”

Birleşmiş Milletler(BM), Türkiye’nin talebinin ardından Türkiye ibaresi, Türk milletinin kültür, medeniyet ve değerlerini en iyi şekilde temsil ve ifade etmektedir.”

İşte bu cümlemin özetlediği “ Türkiye isminin uluslararası alanda “ Turkey” yerine kullanılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi geçtiğimiz aralık ayında imzalanmıştı.

BM’den “Türkiye” ismine kabul geldi

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Türkiye’nin yabancı dillerdeki isminin “Türkiye” olarak değiştirilmesine yönelik Genel Sekreter Antonio Guterres’e gönderdiği mektubu aldıklarını söyledi.

Dujarric, ülke isminin değiştirilmesinin mektubun alındığı andan itibaren geçerli olduğunu aktardı.

Bakan Çavuşoğlu da Twitter’dan “Ülkemizin marka değerini yükseltmek için sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlattığımız süreç nihayete eriyor. BM Genel Sekreteri’ne bugün gönderdiğim mektupla ülkemizin BM nezdinde yabancı dillerdeki adını da “Türkiye” olarak tescil ediyoruz” paylaşımında bulunmuştu.

Bu çalışmalarda önemli bir sonuç alındı ve dünyanın en önemli kuruluşlarından olan Birleşmiş Milletler’den (BM) Türkiye’nin talebini kabul eden bir açıklama geldi.

“Ülkemizin marka değerini yükseltmek için Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde başlattığımız süreç nihayete eriyor. BM Genel Sekreteri’ne bugün gönderdiğim mektupla ülkemizin BM nezdinde yabancı dillerdeki adını da “Türkiye” olarak tescil ediyoruz.” paylaşımında bulunmuştu. Ülkemizin marka değerini yükseltmek için Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde başlattığımız süreç nihayete eriyor. BM Genel Sekreteri’ne bugün gönderdiğim mektupla ülkemizin BM nezdinde yabancı dillerdeki adını da “Türkiye” olarak tescil ediyoruz.

Editör: Fatih Düz – 26.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatma Temel tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarListe UstasıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Güne Astrolojik Bakış | 05.06.2022

    Olumsuzlukla başa çıkmak için 3 strateji