içinde

MuhteşemMuhteşem

Stephen King “Kujo”nun Devam Kitabını Yazdığını Açıkladı

Rattlesnake

Hikaye detayları henüz belli olmayan “Rattlesnake”, kızı bir çıngıraklı yılan tarafından sokulduktan sonra gizemli bir kadından acil yardım alan bekar bir anneye odaklanıyor. Gizemli kadın daha sonra anneden iyiliğine karşılık vermesini ister. Anneyi Texas’ın çöl kasabası Tulia’da yaşayan hiç tanımadığı birini öldürmeye zorlar.

Netflix’te yayınlanacak filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Zak Hildhick üstleniyor. 2013 yılında “These Final Hours” ile adından söz ettiren Hilditch, geçtiğimiz sene Netflix için Stephen King’in aynı isimli romanından uyarlanan “1922”yi yönetmişti. Çekimlerine başlanan filmin önümüzdeki sene yayınlanması bekleniyor.

 

 

Stephen King’in kitaplarından uyarlanan diğer filmleri:

IT

1990 yılında çekilen ‘It’ filmiyle 2017 yılında çekilen ‘O’ filmi aynı hikayeye sahip. Ancak, elbette ki bazı farklılıklar mevcut. 1990 yılında çekilen ‘It’ filminin filmden ziyade iki bölümden oluşan mini bir televizyon serisi olduğunu belirtelim. 2017 yılında çekilen ‘It (O)’ filmi ise; milyon dolarlık bütçe ayrılan bir Hollywood çalışmasıdır. Bu nedenle bu iki film, aynı hikayeye sahip iki farklı yapım.

Öldüren Sis

Film, kasabaya kalın ve koyu bir sis tabakasının çökmesiyle birlikte kasaba halkının korku ve panik eşliğinde bir süpermarkete sığınmasını konu alır. Süpermarkete saklanan kişiler arasında olan David Drayton, sis tabakasının içinde esrarengiz varlıklar olduğunu fark eder. Doğaüstü bu yaratıklardan kurtulmaları ise markette bulunan herkesin birlikte hareket etmesine bağlıdır.

The Dead Zone (1983)

Yaşadığı araba kazasının ardından komaya giren Johnny Smith beş yıl sonra komadan uyanır. Johnny komada olduğu sürede dünya elbette ki değişir. Uzun bir süre sonra uyanan Johnny, kısa bir süre sonra kendisinde de büyük değişimler olduğunu fark eder. Johnny, sahip olduğu bu özellikleri keşfetmesinin ardından ise bir cinayet davasında özelliklerini kullanmaya kalkar.

The Stand (1994)

The Stand, ölüme sebep olan bir salgın nedeniyle yıkıma uğrayan dünyada, iyi ve kötü arasındaki çekişmeyi konu alan bir film. Salgından sonra büyük bir yıkım gerçekleşen dünyada, hayatta kalmayı başaran insanlar bu durumdan kurtulmanın yollarını arar. İnsanlar, bu dehşet durumdan kurtulmak için iki lider adayından birini seçmek durumundadır

Storm of the Century – Yüzyılın Fırtınası

Storm of the Century filmi, Maine adasını büyük bir fırtınanın vurmasıyla birlikte ortaya çıkan bir iblisi konu alır. İblis, Maine halkından büyük bir istekte bulunur. İsteklerinin yapıldığı takdirde adayı terk edeceğini söylese de, bu istekler insanlar tarafından yapılacak düzeyde değildir.

Günah Tohumu

Günah Tohumu, Carrie White isimli bir genç kızın sahip olduğu telekinetik güçleri konu edinir. Okuldaki arkadaşları tarafından dışlanan ve dalga geçilen Carrie, evde ise annesinden eziyet görür. Telekinetik güçlere sahip olan Carrie, bunu bir sır olarak saklasa da mezuniyet balosunda onunla dalga geçen tüm arkadaşlarına gücünü gösterir.

1408

Başarılı bir yazar olan Mike Enslin, genellikle doğaüstü güçler üzerine yazılar yazar. Üzerinde çalıştığı kitap için araştırma yapan Mike, 1408 numaralı bir otel odasında doğaüstü ve gizemli olaylar yaşandığını anlar. Kısa süre içinde otel yöneticisinin de olaylara karışmasının ardından ürkütücü olaylar yaşanmaya başlar. Dolphin Oteli’nin 1408 numaralı odası hiç de huzurlu bir yer değildir.

Yeşil Yol

Hapishane görevlisi ve bir mahkumun hikayesinin anlatıldığı Yeşil Yol, ilginç kurgusuyla kendine hayran bırakan Stephen King eserlerinden biri. Paul, hapishanede görev yaptığı yıllarda idam cezasına çarptırılan mahkumları son yolculuklarına uğurlar. John Coffey de idam cezasına çarptırılarak hapishaneye gönderilen iri yapılı bir mahkumdur. Ancak, John’un bu görüntüsünün ardında çocuk ruhlu bir kalbi vardır.

Esaretin Bedeli

Andy ve Red adındaki iki mahkumun hapishanede kurdukları dünyayı anlatır. Genç ve başarılı bir banker olan Andy, karısını ve onun sevgilisini öldürmekle suçlanarak ömür boyu hapis cezasına çarptırılır. Shawshank Hapishanesi’nde dayak ve tecavüz gibi kötü olaylar yaşayan Andy, her şeye rağmen hayatla bağlarını koparmaz ve bir gün yeniden özgür olacağına inanır. Umudunu hiçbir zaman kaybetmeyen Andy, zekice yapılmış bir plan sayesinde özgürlüğüne kavuşur…

Editör: Zehra Garipli – 03.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatma Temel tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarListe UstasıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Meşhur Psikolojik Deneyler

    75.Cannes Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu