içinde

HavalıHavalı

Rizeliler Uzaya Çay Yollayabilecek Mi?

Uzay, hep ilgi çekmiş merak edilmiş ve keşfedilmesi için çalışmalar yapılmıştır. Her zaman popülerliğini korumuştur çözülemeyen sırlarla doludur. Uzaya hep roketler ve astronotlar çıkmamış ki..!!! Son zamanlarda uzaya bir şeyler yollamak (golf sopası, altın plak, kedi, köpek, su ayısı, kebap vb.) ise oldukça moda. Şimdi sizlere, okunduğunda ilginç biraz da tebessüm ettiren, ülkemizden bir haber paylaşmak istiyorum.

 

Rizeliler uzaya çay gönderecek

DHA’nın haberine göre; Rize dernekler federasyonu tarafından İstanbul’da düzenlenecek 12. Rize Günleri’nde helyum balonuyla uzaya çay gönderme denemesi yapılacak.

Helyum dolu balonla yükselecek

Rize Günleri’nde uzay çay gönderme etkinliği gerçekleştirilecek.. Platforma yerleştirilen çay paketleri 2m çapındaki helyum dolu balonla üzerinde GPS cihazı takılarak uzaya doğru gönderilecek.

Gökyüzüne doğru çıktıktan sonra stratosfer tabakasında patlaması beklenen balona bağlı çay dolu platformun nereye düşeceğiz ise cihazla takip edilecek.

RİDEF tarafından İstanbul Yenikapı’da 25-29 Mayıs tarihleri arasında 12.Rize günleri düzenlenecek.

7 bölge 7 renk biriz beraberiz, kardeşiz…

Sloganıyla düzenlenen etkinliklerde tarihi akademik ve kültürel çalışmaların yanı sıra tescilli ve tescilli aşamasındaki lezzetler ile Rize tüm yönleriyle İstanbul’a taşınacak.

Umarım bu güzel görkemli etkinlik amacına ulaşır. Rize’nin lezzetleri herkesçe tadılır ve tanınır. Kim bilir belki uzaylılar da Rize’nin eşsiz çayını tadar…

Editör: Zehra Garipli – 03.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatma Temel tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarListe UstasıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Ekonomik/Finansal Terimlere Ne Kadar Hakimsiniz?

    Mistik Mekanlar Serisi: Meryem Ana Evi ve Kilisesi