içinde

Mutlu Bir Beraberlik Yaşamanın Sırları

Aşık olmak, sevmek sevilmek….bunlar dünyanın en güzel duyguları ve hepimiz için mutlu bir beraberlik yaşamak hepimiz için kadın için de erkek için de çok önemli.

Peki biriyle tanışmaya karar verdik ilk buluşmada ilk neye bakarız? Giyimi, tarzı, konuşma şekli, bakışı, beklentiler kişiden kişiye farklılık gösterir. Fakat genel olarak samimi tavırda olan insanlar bizi etkiler. Sahte yapmacık tavırlar ve saygısız davranışlar bize itici gelir.

Ya aşık olduktan sonra, ilk zamanlar hani o kelebekler içimizde uçuşuyorken, hep onu düşünüyorken, çok mutlu, ayaklarımız yerden kesilmiş, tatlı tatlı gülümsüyorken etrafa…Hayat ne güzel, her şey hallolur yeter ki biz beraber olalım diyorken…

Ne oluyor da ? bir süre sonra sihir bozuluyor ve tahammülsüzlükler başlıyor? ufak tartışmalar, sonra büyük kavgalar ve biten ilişkiler…Gerçekten aşkın gözü kör mü?

Ünlü bir düşünür “Aşk kum saati gibidir. Kalp dolarken beyin boşalır”

O aşk, heyecan geçtikten sonra gözümüzdeki perde kalkıyor. O zaman karşı tarafı daha iyi bakabiliyoruz. Olumlu ve olumsuz taraflarını daha iyi gözlemleyebiliyoruz. İşte o zaman sevdiğimiz insanın bazı hareketleri bizi çok rahatsız etmeye başlıyor. Bir insanın bazı tavırları değişebilir evet. Ama karakterini oluşturan davranışlarını değiştirebilmekte bir hayli zor. Bunu yapmaya çalıştıkça, tartışmalar kavgalar iyice büyüyor. Bunun önüne geçebilmek için ise; arkadaşlar genel tavsiyeler şu şekilde: ilk başta kendimizi çok iyi tanımalıyız. Neleri seviyoruz, neler bizi sinirlendiriyor ve neler bizi sakinleştirir, neler bizi çok mutlu eder? Bir ilişkiden beklentimiz nelerdir? bunları çok iyi belirlemeliyiz. Birbirimizi iyi tanımalı iyi gözlemlemeli ve karşı tarafa doğru soruları sormalıyız ve aldığımız cevapları tepkileri iyi analiz etmeliyiz. Ortak zevklerimiz olmalı mesela, uyumlu olmalıyız ve hayata bakış açımız benzer olmalı. Kişisel alanlarımıza saygı duymalıyız.

Son olarakta bir ilişki de aşık olmak kadar, sevgi kadar; sorumluluk almanın, değer vermenin, anlayışlı, hoşgörülü ve dürüst olmanın da uzun bir ilişki yaşamanın altın anahtarı olduğunu unutmamalıyız.

Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Bence mutlu, aşk dolu sevgi dolu bir beraberlik yaşamak mümkün. Yeter ki acele etmeyelim merhaba ve bunu gerçekten kalpten isteyelim.

Editör: Zehra Garipli – 13.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatma Temel tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarListe UstasıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    1. Bölüm | Dijital Oyunlarda Kadın Temsilleri: Tomb Raider

    Ritüel Nedir?