içinde

Ritüel Nedir?

Merhaba arkadaşlar sizlere özellikle son zamanlarda popüler olan ilgimi çeken bir konudan bahsetmek istiyorum. Ritüellerden…

Ritüel nedir? Ritüel kelime anlamı olarak Türk Dil Kurumu’na göre “ayin” demektir. Daha geniş ifade edecek olursak; belli aralıklarla tekrarlanan, insanların kutsal saydıkları davranış biçimidir. Ritüel devam eden süregelen anlamında da kullanılır. Peki neden ritüel yapmaya ihtiyaç duyarız? Ritüel nasıl yapılır? Ritüel yapmak işe yarar mı? şimdi gelin bu soruların cevaplarına bir bakalım.

Hayatımızda herşey istediğimiz gibi olmuyor. Maddi manevi sıkıntılar, aksilikler yaşayabiliyoruz. Bunlar olurken bazen aradığımız o desteği çözümü de bulamıyoruz. Bir çıkış yolu arıyoruz. Pozitif ilimlere ve ritüellere ilgi merak böylece artmış oluyor. Başarılı, belli bir statüde olan birçok insanların da belli ritüelleri var. Bizlere meditasyonu olumlamaları ve ritüelleri şiddetle öneriyorlar.

Ritüeli nasıl yapabiliriz. Öncelikle niyetimizi dileğimiz belirlemeli ne için ritüel yapmak istediğimizi bilmeliyiz. Aşk ritüeli, dilek ritüeli… Örneğin yaşadığımız alandaki negatif enerjilerden kurtulmak istiyoruz. Düzenli aralıklarla tüssü yakmak, evi sirkeli su ile silmek, bir ritüel olabilir. Sirke ile kayatuzunu bir bardak suyla karıştırıp yatağın altına koymak…Ya da uyku problemi yaşıyoruz diyelim. Uyumadan önce meditasyon yapmak, ılık duş almak da bir ritüeldir. Sabahları erken kalkıp güne podcast dinleyerek, klasik müzik dinleyerek, meditasyon yaparak güne başlamak, düzenli olarak kahvaltı yapmak, gazete okumak, egzersiz yapmak yürüyüş yapmak….sabah ritüelleri olabilir. Yine düzenli kitap okumak ta iyi bir ritüeldir. Her sabah ve uyumadan önce dileklerimizi bir kağıda yazmak olabilir. Ritüel yapmanın şekli de nedeni de kişilerin istek ve arzularına göre değişir.

Bir de acaba ritüel yapmak günah mı? İslamiyete yeri var mı? gibi sorular var. Arkadaşlar ritüeller sadece insanların daha rahat ve daha pozitif olması için, hedefleri ve amaçları için yapılabilecek düzenli rutinlerdir. Allah’a olan inancımız ayrı o hep var olsun. Ayrıca sabah namazı kılmak, sabahları dua ederek, güne başlamak, bir ay oruç tutmak ta islami dini ritüeldir. Hıristyanların vaftiz törenleri yine dini bir ritüeldir. Yeter ki, saf temiz niyetlerle, inançlarla bize iyi gelecek şeyler yapalım. Bunları yapmak aynı zamanda kendimize vakit ayırmak demektir. Hedeflerimiz ve dileklerimiz konusunda bizi motive eder, ritüelin bir başka faydası da budur.

Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Kısaca arkadaşlar ritüel yapmak gerçekten faydalıdır. Ritüel kişinin kendine olan güvenin artmasına endişelerini azalmasına yardımcı olur.ne şekilde nasıl yapacağınız size kalmış.

Editör: Zehra Garipli – 13.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatma Temel tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarListe UstasıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Mutlu Bir Beraberlik Yaşamanın Sırları

    Gece Dinlenecek Şarkılar