içinde

Koronavirüs’ün Hayatımızdaki Etkileri

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere kendimden de yola çıkarak, aniden hayatımıza giren ve bizleri hiçte alışkın olmadığımız şekilde yaşamaya zorlayan koronavirüsün hayatımızdaki olumlu ve olumsuz etkilerinden bahsetmek istiyorum.

Tabi ki koronavirüsün hayatımızdaki olumsuz etkileri oldukça fazlaydı. Bir anda özgürlüğümüz kısıtlandı, ne olacağı belli olmayan bu hastalık yüzünden korkularımız arttı. Koronavirüs sadece fiziksel olarak değil psikolojik olarak da etkiledi bizleri. Panik atak, Depresyon, Ankesiyet Bozukluğu gibi rahatsızlıklar çoğaldı. Çok fazla kayıplar verdik. Sağlık çalışanları ağır bedeller ödediler. Öğrenci kardeşlerimiz ve ebeveynleri evden eğitim konusunda çok sorunlar yaşadılar. Ekonomik anlamda da çok sıkıntılar yaşadık. Maske takmak ve aşı olmak bizi zorladı.

Fakat bunların yanı sıra, pandemi döneminin olumlu etkileri, bize öğrettikleri de çok fazlaydı. Kendimizle yalnız kalmanın ve hayatın kargaşasından uzak düşünebilmenin ve karar verebilmenin, aslında ne kadar anlamlı keyifli ve huzurlu olduğunu anladık. Daha üretken ve daha yaratıcı olduk. Normalde bir türlü vakit ayıramadığımız, fırsat bulamadığımız hobilerimize ve ilgi alanlarımıza zaman ayırabildik. Daha çok kitap okuduk. Aynı şekilde sevdiklerimize de daha fazla zaman ayırabildik. Evden de çalışılabileceğini ve bunun mümkün olduğunu anladık. Çocuklar bu süreçte çok bunalsalar da onlar da bir taraftan bazı şeylerin kıymetini, daha iyi anladılar, öğrendiler, olgunlaştılar. Temizliğin, hijyenin ve mesafenin önemini çok daha iyi anladık. Bence en önemlisi de şükretmenin önemini anladık. Aslında ne kadar değerli şeylere sahipmişiz de fark etmemişiz diyebildik. Serbestçe dolaşmak, her şeye dokunabilmek, sevdiklerimize korkmadan sarılabilmek….

Sonuç olarak arkadaşlar; pandemi süreci elbette çok bunalttı üzdü bizi. Ama bence bize fark ettirdikleri ve öğrettikleri de azımsanmayacak kadar fazla oldu.

Editör: Zehra Garipli – 13.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatma Temel tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarListe UstasıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Olup Biten

    Ajanda Kullanımı İle İlgili Her Şey