içinde

HavalıHavalı

Alışkanlıklarımızın Gücü

Merhaba arkadaşlar sizlere sonradan keşfettiğim, keşfettikten ve etkisini hayatımda hissettikten sonra da iyice araştırdığım bir konudan bahsetmek istiyorum. Alışkanlıklarımızdan ve hayatımızdaki etkilerinden…

Hayat akıp giderken, hepimiz bir telaş içinde koşturup, bir şeylere yetişmeye çalışıyoruz. Halletmemiz gereken işler, kazanmamız gereken para, dert etmemiz gereken evliliğimiz, ilgilenmenizi gereken çocuklarımız, ailemiz… Peki bütün bunlara yetişmeye çalışırken, günlük hayatımızda sabah kalktıktan yatana kadar yaptığımız davranışların, alışkanlıkların ve hayatımıza olan etkilerinin ne kadar farkındayız?

Alışkanlık nedir? Alışkanlıklar insan hayatında sürekli var olan hayatımıza fiziksel, zihinsel, duygusal etkileri olan davranışların bütünüdür. Hayatımızı büyük ölçüde etkiler. Kötü alışkanlıklarımız (sigara, alkol, aşırı gece hayatı, düzensiz uyku..vb) olabileceği gibi iyi alışkanlıklarımız da (erken kalkmak, düzenli beslenme, güne meditasyon ve olumlamalarıyla başlamak, düzenli planlı olmak, kitap okuma) olabiliyor. Önemli olan kendimizi iyi gözlemleyerek, hayatımızdaki olumsuzlukları gidermek için önce alışkanlıklarımıza bakmak, fark etmek, bize iyi gelecek yeni alışkanlıklar edinmek, bizi olumsuz etkileyen alışkanlıkları bırakmak. Kötü alışkanlıkları bırakabilmek kolay değil tabi ki. Bunun için kararlılık, sağlam bir irade ve gerekirse konfor alanından çıkmak gerekir. Kendimizi keşfetmek, hedeflerimizi belirlemek ve bunun için küçük adımlarla başlamak gerekir.

Kısaca toparlamak gerekirse; alışkanlıklarımız hayatımızı büyük ölçüde etkiliyor. Hayatımızın ne kadar kıymetli olduğunu anlamak, bunu fark etmek, yeni alışkanlıklar edinirken kendimize minik ödüller vermek, bizi motive edecektir. Belki de bu sayede, sadece alışkanlıklarımızı bambaşka hayatımız olacak. Sizce de denemeye değmez mi?

Editör: Zehra Garipli – 13.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatma Temel tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarListe UstasıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Ajanda Kullanımı İle İlgili Her Şey

    Güne Astrolojik Bakış | 15.05.2022