içinde

İnanılmazİnanılmaz HavalıHavalı

Japon Uzay Habitatları Yerçekimine Meydan Okuyor

Japon gazetesi Asahi’nin Çarşamba günü yayınladığı bir rapora göre, Kyoto Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, Ay ve Mars’ta kullanım için gereken yerçekimine meydan okuyan habitatları kendi ulaşım sistemleriyle birlikte geliştirmek için yüklenici Kajima Corp. ile güçlerini birleştirdiler.

Yaşanabilir uzay habitatları için daha önce hiç görülmemiş bir plan

Kyoto Üniversitesi SIC İnsan Uzayoloji Merkezi direktörü Yosuke Yamashiki, üniversitede 5 Temmuz’da düzenlenen bir basın toplantısında, “Diğer ülkelerin uzay geliştirme planlarında böyle bir plan yok” dedi. Ayrıca İnsanoğlu gelecekte uzaya taşınabilecek.” diye ekledi.

Araştırmacılar ekibi, yerçekiminin gelecekteki uzay sakinlerinin refahı için kesinlikle gerekli olduğuna inanıyor.

Ekip bir  basın açıklamasında, “Yerçekimi olmadan memeliler çoğalamayabilir ve bebekleri iyi gelişmeyebilir. Bir kişi sıfır veya düşük yerçekimi ortamında büyüdüğünde, vücudu değişir, böylece ölmez. yeryüzünde ayağa kalkabilir.” dedi.

Proje doçenti Takuya Ono, “Uzayda yaşama fikri daha gerçekçi hale geldikçe, çocukken sezgisel olarak farkına vardığım düşük yerçekimi sorunu, üstesinden gelmemiz gereken bir sorun” dedi.

“Planı gerçekleştirmeye kararlıyız, böylece insanlar için faydalı olacak.”

Ama uzayda bu yerçekimini nasıl elde edersiniz? Dönme hareketlerinin yarattığı merkezkaç kuvvetini kullanarak. Ekip tarafından yayınlanan bir video, dikey olarak inşa edilmiş ve muhtemelen çok yüksek hızlarda dönen bir küre içine yerleştirilmiş yaşam alanlarını gösteriyor.

Yaşam alanları su (ve hatta bir yelkenli) ve yeşil meralarla doludur ve bu da onları insan popülasyonları için ideal kılar.

Ay, Mars ve Dünya için güçlü bir uzay ulaşım sistemi

Araştırmacının iddialı fikri, aynı zamanda yapay yerçekimi üretirken aynı zamanda Dünya’daki trenler gibi işlev görecek bir uzay treni ile birlikte geliyor. Ama bunun seni kandırmasına izin verme; tren bir gezegenle sınırlı olmayacak.

Bunun yerine, bir istasyondan diğerine fırlatmak için lineer motorlar veya roket motorları kullanarak Dünya, Ay ve Mars’taki istasyonlarda durabilecek. Gezegenler ve Ay arasında seyahat ederken, trenin her bir vagonu, kozmik ışınlara maruz kalmamak için altıgen kapsüller içinde taşınacak.

Araştırmacılar, planlarının çok fütürist olduğunun farkındalar ve ancak 22. yüzyılda gerçeğe dönüşeceklerini söylüyorlar. Yine de uzay yolculuğu ve konut için umut verici bir seçenek sunuyorlar.

Editör: Fatih Düz – 26.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Berk Özveri tarafından yazıldı

Liste UstasıMakale YazarıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    1. Einstein Newton un yerçekimi kuvvetini çürüterek yerin çekimi değil de havanın itimi olduğunu söyledi . Gezegenlere neredeyse ışık hızında dönen büyük küre yaşam istasyonları kurarak yerçekimi sağlayabilirler de dünyadaki herkes oraya seyahat edebilecek mi? Bu buluş sadece çok zenginleri mi mutlu edecek ayrı bir tartışma konusu. Japonların zekasına bayılıyorum.

    Hangi Bilim kurgu romanını okumalısın?

    Storytel'de Dinlemeniz Gereken 5 Kitap📚