içinde

Mumyalanmış Denizci Bajorat’ın Gizemli Hikayesi

Balıkçılar, Manfred Fritz Bajorat’ı 2016’da Filipin Denizi’nde sürüklenirken yatının içinde bulduklarında, cesedi tam öldüğü yerde tamamen mumyalanmıştı.

6 Şubat 2016’da Filipinler’in Mindanao adasının açıklarında bir grup balıkçı, denizde şüpheli bir şekilde sürüklenen bir tekne gördü. Yat gözle görülür şekilde hırpalanmıştı ve son ayakları üzerinde açıkça görülüyordu. Direği kırık bir hayalet gemi gibi ortaya çıkmıştı.

Ve gemiye binip iç kısımlarına indiklerinde, balıkçılar hayal edebileceklerinden çok daha fazla ürpertici buldular:

Manfred Fritz Bajorat adında bir Alman denizcinin mumyalanmış cesedi.

Yetkililer, adamın kimliğini ancak kulübesine saçılan belgeler sayesinde belirleyebildi. Otopsi, 59 yaşındaki gencin kalp krizinden öldüğünü ve 40 metrelik yelkenlisinin haftalarca denizde sürüklendiğini ve tuzlu okyanus havasının vücudunu ürkütücü bir şekilde koruduğunu ortaya çıkardı.

Gizemli olay, küresel manşetlere taşındı ve internette çok geniş bir alana yayıldı. Dünyanın her yerinden insanlar aynı soruyu soruyordu: Manfred Fritz Bajorat nasıl oldu da Filipin Denizi’nde tek başına sürüklenmeye başladı? Cevaplar nihayet gelmeden önce, Bajorat’ın geride bıraktığı uğursuz bir not vardı :

“Otuz yıldır aynı yolda beraberiz. O zaman iblislerin gücü yaşama isteğinden daha güçlüydü. Gittin. Ruhun huzurunu bulsun. Senin Manfred’in.”

Yetkililerin yakında keşfedeceği gibi, Manfred Fritz Bajorat’ın hikayesi, mumyalanmış cesedinin önerdiğinden daha da tüyler ürperticiydi.

Manfred Fritz Bajorat’ın Keşfi

Açık gökyüzü ve sakin denizlerle, Manfred Fritz Bajorat’ın bulunduğu gün hava, balık tutmak için mükemmel olduğunu kanıtladı. 23 yaşındaki Christopher Rivas’ın o Cuma, işler ürkütücü bir hal almadan önce amaçladığı şey tam olarak buydu. Barobo kasabasındaki bir P-4 Poblacion sakini, o ve arkadaşı gemiyi gördüklerinde yaklaşık 40 mil açıkta balık tutuyordu.

Yat beyaza boyandı ve “Sayo” olarak vaftiz edildi. Kırık direği ve kısmen batık gövdesiyle zor durumda olduğu uzaktan belliydi. Bajorat’ın çıplak cesediyle içeride karşılaştıktan sonra, Rivas, otopsi sonuçları gelene kadar faulün araştırılmasını bekleyen polise haber verdi.

Ulusal polis sözcüsü Baş Müfettiş Wilben Mayor , “Ölüm nedeni, bölgesel suç laboratuvarı tarafından yapılan otopsiye dayanan akut miyokard enfarktüsü. Alman uyruklunun aşağı yukarı yedi gündür ölü olduğu tahmin ediliyor.” dedi.

Barts ve Londra Tıp ve Diş Hekimliği Okulu’nda adli patoloji profesörü Peter Vanezis, “Denizin havası, sıcaklığı ve tuzluluğu mumyalanmaya çok elverişli” dedi. “İki ila üç hafta içinde başlar. Parmaklar ve diğer uzuvlar … çabuk kurur ve bir veya iki ay içinde iyi giderler.”

Geminin kendisi, karısı ve kızıyla birlikte çok mutlu bir Bajorat’ı gösteren bir dizi aile fotoğrafı içeriyordu. Notre Dame’daki ve Paris’teki kafelerdeki enstantanelerden piknik fotoğraflarına kadar, albümler sağlıklı bir aile görüntüsü veriyordu. Bajorat’ın bebeği tutarken çekilmiş bir fotoğrafının başlığı şöyleydi: “Denizde küçük bebeğimizle ilk kez.”

Mindanao Adası’ndaki Alman büyükelçiliği ailesiyle iletişime geçmeye çalıştığında, eski karısının 2010 yılında kanserden öldüğünü öğrendiler. Yetkililer, kızı Nina’yı cesedi teşhis etmek için dışarı çıkardıktan sonra, Bajorat’ın yıllardır denizlerde tek başına yelken açtığını öğrendi. – belki de ailesinin dağılmasına tepki gösteriyordu.

Manfred Fritz Bajorat Yolunu Nasıl Kaybetti?

Manfred Fritz Bajorat o kadar deneyimli bir denizciydi ki, denizde yarım milyon deniz milinden fazla yol kat etti. Başlangıçta eşiyle birlikte olan çift, 2008’de boşandı. Eski eşi iki yıl sonra öldükten ve yetişkin kızı bir yük gemisinin kaptanı olarak çalışmaya başladıktan sonra, Bajorat okyanusu kalıcı evi haline getirdi.

1 Ağustos 2008’de Hyundai Rönesans yük gemisiyle Singapur’dan Durban, Güney Afrika’ya ekvator boyunca seyahat etmeye başladı. Takıntılı denizciler için bu dönüm noktasını gerçekleştirdikten sonra Bajorat, İspanya’nın Mallorca adasına gitti – burada görünüşe göre bir denizci üzerinde bir izlenim bıraktı.

Mallorcan adındaki Dieter, haber kaynaklarına “Çok deneyimli bir denizciydi” dedi. “Fırtınaya yelken açacağına inanmıyorum. Manfred öldükten sonra direğin kırıldığına inanıyorum.”

Bajorat’ın gemisinde bulunan bir belge, Sayo’nun 2013 yılında Sao Vicente Cape Verde’de deniz polisi tarafından temizlendiğini ortaya koydu. O zaman, Facebook sayfasında düzenli olarak güncellemeler yayınlayarak ve doğum günü mesajlarına yanıt vererek, yalnız denizcilik maceralarına ciddi bir şekilde başladı.

Bazı raporlar , Bajorat’ın 2009’dan beri şahsen hiç kimse tarafından görülmediğini iddia etti. Sonunda geriye sadece fotoğraflar ve sevdiği kadına bir not kaldı.

Bajorat’ın kimin tarafından mumlayandığı hala merak konusu.

Editör: İlkem Baydarlı – 08.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

      Şarkılara ve Yemek adlarına yansıyan Cinsel Yetersizlik Kişilik Bozukluğu

      Netflix Popüleri: Kuş Uçuşu