içinde

Geleceğimizi Yönlendiren Meslek Seçimi; Meslek Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Meslek, bireylerin hayatına yön veren bir günümüz büyük bir zaman dilimini kaplayan çalışma alanımız ve geçimimizi sağladığımız sürekli iştir. Bir insan mesleğine ulaşana kadar çeşitli yollardan geçer. Eğitim, sınavlar, kurslar, ilgi alanları gibi bir çok etken insanların meslek seçimine birer basamaktır. Yaptığımız işin anahtar kavramı para kazanmaktır.

Para kazanırken ki en önemli husus parayı nasıl kazandığımızdır. Eğer sevdiğimiz işi, kendimiz için doğru mesleği yaparsak sadece para kazanmaz, günümüzün en önemli saatlerini zevkle geçiririz. Peki ya doğru mesleği seçerken nelere dikkat edilmeli.

Meslek Seçimi Nasıl Olmalı?

● Meslek seçiminin ilk adımı kendimizi tanımaktan geçer. Biz kimiz? Neler severiz? Bizi en çok mutlu eden şeyler nelerdir? Ve en önemlisi hangi konularda başarılıyız?

● Eğitim alanındaki seçimlerimiz. Ne yazık ki buna bazen erken yaşta karar verebilmemiz gerekebiliyor. Örneğin şuan lise ikinci sınıfa giden bir bireyin sayısal-sözel-eşit ağırlık ayrımı yapması gerekiyor.

● Kendini görmek istediğin yer ve hayallerin ile mesleğin örtüşüyor mu? Örneğin bir birey kendini prestiji yüksek bir meslekte bürokratik açıdan önemli bir konumda hayal ediyorsa ona göre seçimlerini yapmalı, eğer ki insanlardan uzak para kazanırken eğlenmek istiyorsa ona göre bir seçim yapmalı.

Mesleğin Yaşamımıza Etkileri

● Seçtiğimiz meslek ilk olarak gelirimizi, maddi imkanlarımızı belirler.

● Muhatap olduğumuz gruplar sosyal sınıfımızı belirler.

● Vaktimizi nasıl kullandığımızı belirler.

● Sosyal anlamda statümüzü belirler.

Aileler çocuklarının meslek seçiminde onlara destek olmalı. Onların kendilerini tanıyabilmeleri adına çocukların yeteneklerini, ilgi alanlarını açığa çıkaracak oyunlar kurmalı.

Lise çağındaki çocuğu olan ebeveynlerin de meslek seçim seminerlerine ve testlerine yönlendirmeleri gerekir.

Editör: Fatih Düz – 26.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Beste aydın tarafından yazıldı

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Hepsiburada ‘Premium’ üyelik hizmeti

    Güne Astrolojik Bakış | 07.07.2022