içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı

Bedenin Enerji Merkezi; Çakralar

Çakra, Sanskritçe kaynaklı bir kelimedir. Tekerlek veya dönüş anlamına gelmektedir. Bazı inanç sistemlerine göre insan bedeninde girdap şeklinde dönen enerji merkezleridir. Bazı inanışlarda 7 bazı inanışlarda ise 9 adet çakra olduğuna inanılmaktadır. Her bir çakranın çalışma alanı ve konuları farklıdır. Bu konu ile ilgili en büyük bilgi yanlışlığı ise çakraların kapanmasıdır. Çakraların kapanması demek bireyin ölmesi anlamına gelmektedir. Çakralar kapanmaz ama dengeleri bozulabilmektedir. Dengesi bozulan çakralar olması gerektiğinde az ya da olması gerektiğinde fazla çalışıyor demektir. Çakraların dengelenmesi için yoga kolay bir yöntemdir. Yogadaki nefes teknikleri ve asanalar ile çakralar aktive edilerek dengelenebilmektedirler. Çakralar ruh, beden ve zihin sağlığı için önemli bir etkendir.

1. Çakra (Kök Çakra)

Kök çakra boşaltım organlarının olduğu anüsün ve bağırsakların birleştiği yerde bulunmaktadır. Rengi kırmızıdır. Elementi topraktır. Solfej frekansı 396 Hzdir. İfade ettiği anlamlar ise güven, istikrar ve enerjidir. Aşırı öfke, bir işe başlamakta zorluk, paraya aşırı düşkünlük gibi durumlar söz konusuysa kök çakranızda dengesizlik olabilir demektir. Kök çakrası dengede olan bireyler; istikrarlı, kendine güvenen, harekete geçme konusunda ise zorluk yaşamayan kişilerdir.

2. Çakra (Sakral Çakra)

Cinsel çakra olarak da tanımlanmaktadır. Bulunduğu yer cinsel organlardır. Rengi turuncudur. Elementi sudur. Solfej frekansı 417 Hzdir. İfade ettiği anlamlar zevk, cinsellik, üretim, duygular, hislerdir. Sürekli alışveriş yapma isteği, bağımlılık, yeni şeyler üretme, cinsel isteksizlik ve hayattan tat almakta zorluk yaşıyorsanız bu çakrada dengesizlik olabilir demektir. Sakral çakrası dengede olan bireyler; hayattan zevk alan, yaratıcı ve üretken kişilerdir.

3. Çakra (Solar Plexus Çakrası)

Göbek deliğinin tam üzerinde bulunmaktadır. Rengi sarıdır. Elementi ateştir. Solfej frekansı 528 Hzdir. İfade ettiği anlamlar irade, güç ve kararlılıktır. Aşırı hırs ve cesaret, iradesizlik, kendinizi kaybolmuş ve enerjisiz hissediyorsanız bu çakrada dengesizlik olabilir demektir. Solar Plexus Çakrası dengede olan bireyler; enerjik, iradeli, öngörüleri yüksek ve insan ilişkileri gayet iyi olan kişilerdir.

4. Çakra (Kalp Çakrası)

Bedenin en güçlü çakrasıdır. Sevgi merkezidir. Bu çakranın dengeli ve düzenli çalışıyor olması direk tüm çakraları da etkilemektedir. Bulunduğu yer göğüsün ortasındadır. Rengi yeşil ve pembedir. Elementi havadır. Solfej frekansı 639 Hzdir. Sadece duygular ile hareket etmek, içe dönüklük, kişinin sürekli olarak kendini eleştirmesi, hissizlik, sevgi ve merhamet gösterememesi bu çakrada dengesizlik olabilir demektir. Kalp Çakrası dengede olan bireyler; şefkat ve merhamet duyabilen, sevgi alışverişinde sıkıntı yaşamayan bireylerdir.

5. Çakra (Boğaz Çakrası)

İletişim ve ifade gücünü temsil etmektedir. Bulunduğu yer boğazın üst kısmıdır. Rengi mavidir. Elementi eterdir. Solfej frekansı 741 Hzdir. Kimseyi dinlemeden sürekli konuşmak, kendini ifade etmekte zorlanmak, açık ve net konuşamamak gibi durumlar varsa bu çakrada dengesizlik olabilir demektir. Boğaz çakrası dengede olan bireyler; iletişim konusunda açık ve net, kendini kolaylıkla ifade eden kişilerdir.

6. Çakra (Üçüncü Göz Çakrası)

Altıncı çakra, üçüncü göz çakrasıdır. Yeteneği sezgi gücüdür. Bulunduğu bölge kaşların arası ve alnın ortasıdır. Rengi İndigo mavisidir. Elementi akaşadır. Solfej frekansı 852 Hzdir. Şifacılık, psişik güçler gibi konular bu çakra ile alakalıdır. Sürekli sezgiler ile hareket etmek, unutkanlık, yeni bir şeyler öğrenmekte zorluk gibi durumlar varsa bu çakrada dengesizlik olabilir demektir. Üçüncü göz çakrası dengede olan bireyler; zihin gücü yüksek, kendinin farkında olan ve sezgileri güçlü olan bireylerdir.

7. Çakra (Taç Çakra)

Tepe çakrası olarak da bilinmektedir. Bulunduğu bölge başın hemen üst kısmıdır. Rengi mor ve beyazdır. Elementi karanlık maddedir. Solfej frekansı 963 Hzdir. Rasyonel düşünmek konusunda zorlanmak, stres, hayatla bir bağlantı kuramamak, asosyallik gibi durumlar varsa bu çakrada dengesizlik olabilir demektir. Taç çakrası dengede olan bireyler; hem maddi hem manevi alandan beslenebilen, kendilerini manevi anlamda doyurabilen kişilerdir.

Editör: Fatih Düz – 03.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Elif Çalışkan tarafından yazıldı

Makale YazarıÖncüYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Hangi kişilik tipine sahipsiniz?

    Yer Yağı ve LPG Zamlanmaya Devam Ediyor!