içinde

Etkili Zaman Yönetimi

Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere hepimiz için çok önemli olan, zaman kavramından ve nasıl daha verimli kullanabiliriz? Biraz bundan bahsetmek istiyorum.

Zaman ölçülebilen bir dönem sürekliliği olan, belirlenmiş bir an, geçmekte olan süre, vakit anlamlarına gelmektedir. Zaman hepimiz için eşittir ve 1 gün 24 saattir. Bu değişmez!! Peki neden bazılarımız 1 günü rahat bir şekilde bütün işlerini yetiştirerek, pek te zaman sıkıntısı yasamazken, bir çogumuz işlerimizi yetiştiremiyoruz. Neden kendimize, hobilerimize arkadaşlarımıza zaman ayırmak söz konusu olduğunda “Yok ben yapamam benim zamanım yok” “Yok ben gelemem ki zamanım yok, hiçbir şeye yetişemiyorum” gibi cümleler kullanırız. Zamanı daha etkili daha verimli kullanmak için neler yapılabilir?

Öncelikle genel olarak 1 günümüz nasıl geçiyor? Neler yapıyoruz? Bunu gözlemlememiz lazım. Tabi zamanı etkili kullanabilmemiz için hedeflerimiz ve amaçlarımız olmalı. Günlük, aylık ve yıllık hedeflerimiz olmalı. Planlı olmak da tabiki zamanı daha etkili kullanmakta oldukça etkilidir. Bir gün önceden ertesi gün yapacaklarımızı belirlemek, listelemek de bize gerçekten çok zaman kazandırır. İşlerimizi yaparken, zor olandan başlayıp, kolay olana doğru yapmak, bir iş bitmeden diğerine geçmemek de zamanı etkili kullanmakta oldukça önemli bir etken. Günün sonunda kendimizi değerlendirmek, neleri yaparken sıkıntı yaşıyoruz gözlememek, anlamak bize bu konuda resmen seviye atlattırır. Yapabileceğimiz başka bir şey de arkadaşlar hepimizin bildiği gibi, olabildiğince güne erken başlamak. Böylece hobilerimize ve ilgi alanlarımıza da zaman ayırabiliriz.

Sözün özü arkadaşlar, planlı programlı olmak, işlerimizi ertelemekten kaçınmak, güne erken ve pozitif güçlü başlamak, bu konuda kitaplar okumak zamanı etkili kullanmakta oldukça etkilidir.

Önerebileceğim kitaplar şunlardır ;

  • Zaman Yönetimi – Jane Allan
  • Yaşamın hammaddesi Zaman – Stefan Klein
  • Zaman Yönetimi – Ünver Ünlü Bayramlı
  • Zaman Nasıl Yönetilir ? – Aylin Atmaca

Sizin de önerdiğiniz kitap veya film varsa yorumlara bekliyorum 😊

 

Editör: Zehra Garipli – 13.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatma Temel tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarListe UstasıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Yüzüklerin Efendisi Dizisindeki Kitaba Sadık Olmayan Oyuncu Seçimleri Neden Hatalı?

    Sarı Çizmeli Mehmet Ağa’nın Hikayesi