içinde

Kanadalı Firmalar, Gmp Uyumlu MDMA Kapsüllerini Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor

Kanadalı firmalar dünya çapında klinik deneyler için GMP uyumlu MDMA kapsülleri piyasaya sürecek

Kanada merkezli ilaç firmaları PharmAla Biotech Holdings ve Filament Health Corp, GMP uyumlu MDMA kapsüllerini dünya çapında yetkilendirilmiş hastalar ve klinik denemelerde kullanmak üzere piyasaya sürdüklerini duyurdular. MDMA, sentetik bir ilaç olup genellikle Ecstasy adıyla bilinir.

Birkaç yıl öncesine kadar Ecstasy, molly veya mandy gibi diğer isimleriyle genellikle eğlence amaçlı kullanılmaktaydı. Ancak psikiyatri alanındaki yeni ilaç müdahalelerinin yokluğu ve mevcut ilaçların yan etkileri, psikedeliklerin potansiyel bir tedavi seçeneği olarak düşünülmesine neden olmaktadır.

Bu yönde hızlandırılmış araştırmaları kolaylaştırmak için, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), MDMA ve mantarlar tarafından doğal olarak üretilen bir bileşik olan psilosibine “çığır açan” statüsü vermiştir.

GMP uyumlu MDMA

MDMA, rekreasyonel bir ilaç olarak kötüye kullanıldığından, DEA tarafından “en kısıtlayıcı kategori” altında yer alır. İlaç endüstrisindeki değişen trendlerle birlikte, düzenleyici peyzajın değişmesi gerekiyor ve ilacın denemeler ve tedaviler için kullanılmasına izin vermesi gerekiyor.

Önceden MDMA, kontrolsüz bir ortamda sentezlenmişti. Ancak GMP uyumlu MDMA, aynı ilacın, ilaç üretimi için uygun bir ortamda teknik uzmanlar tarafından denetlenen koşullar altında üretilmesini sağlar. İlaç, hastalara veya denemeler için serbest bırakılmadan önce doğası ve saflığı açısından kapsamlı bir şekilde test edilir.

Canadian firms to release GMP-compliant MDMA capsules for clinical trials worldwide

MDMA ayrıca, diğer mental sağlık koşulları arasında, post-travmatik stres bozukluğunun (PTSD) tedavisi için de potansiyel göstermiştir. İki Kanadalı firma, daha fazla merkezin klinik deneyler gerçekleştirmesi ve yetkili hastalar için ilacı kullanılabilir hale getirmesi nedeniyle artan talebi karşılamak için GMP uyumlu MDMA üretmeyi amaçlıyor. Şirketler, ilk olarak Kanada ve Avustralya’da bu kapsülleri tedarik etmeyi planlamaktadır, ancak dağıtımı küresel ölçekte genişletmek istiyorlar.

Ancak, bu konuda yalnız değiller. Psychedelics‘in geçerli tedavi seçenekleri olarak kullanımı, Silikon Vadisi’nde yeni bir ilgi odağı haline geldi ve şirketlere ve ilgili hizmetlere 560 milyon doların üzerinde risk sermayesi fonu yatırıldı.

The Washington Post‘un haberine göre, AI’nin sınırlarını zorlayan OpenAI’nin CEO’su Sam Altman, mental sağlık ve bağımlılık tedavileri için psychedelics kullanımını teşvik ediyor. Girişim şirketi Journey Colab, psychedelics’i geç faz klinik deneylerinden geçirerek hastalara uygulama modelini tasarlamak için bir rehabilitasyon kliniği ile çalışıyor.

Editör: Doruk Adakoğlu – 26.04.2023

Rapor Et

Katılımcı

Çeviri Haber tarafından yazıldı

Doğrulanmış ProfilÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Araştırmacılar Alzheimer, Parkinson ve daha fazlasına yardımcı olabilecek yeni hücresel yol buluyor

    Alzheimer, Parkinson ve Daha Fazlasına Yardımcı Olabilecek Yeni Bir Hücresel Yol Keşfedildi

    Apple’dan yapay zekâ destekli sağlık koçu: Quartz