içinde

ChatGPT Kullanıcılarının Dikkatine, Konuşmalarınızı Başkaları Da Görebilir!

OpenAI özelliği düzeltirken sohbet geçmişi kenar çubuğu şu anda kullanılamıyor. Hatanın kullanıcılara başkalarının konuşmalarının başlıklarını gösterdiği, ancak içeriklerini göstermediği bildirildi.

ChatGPT‘nin sohbet geçmişi özelliği, bir hatanın diğer kullanıcıların konuşmalarının kısa açıklamalarını hizmetteki kişilere ifşa etmesinin ardından Salı sabahı itibariyle çevrimdışı durumda.

Reddit‘te bir kullanıcı, kendilerine ait olmadığını söyledikleri birkaç ChatGPT konuşmasının açıklamalarını gösteren bir fotoğraf yayınlarken, Twitter‘da bir başkası da aynı hatanın ekran görüntüsünü yayınladı. OpenAI sözcüsü olayı Bloomberg’e doğruladı ve hatanın konuşmaların tam dökümlerini değil, yalnızca kısa açıklayıcı başlıkları paylaştığını belirtti.

Bu hata, ChatGPT ile paylaşılan hassas bilgiler konusunda dikkatli olunması için önemli bir hatırlatmadır. OpenAI’nin web sitesinde yer alan bir SSS’de “Lütfen konuşmalarınızda herhangi bir hassas bilgi paylaşmayın” uyarısında bulunuluyor ve şirketin bir kişinin geçmişinden belirli istemleri silemeyeceği ve konuşmaların eğitim için kullanılabileceği belirtiliyor. Bununla birlikte, özellikle işletmeler yeni araçtan nasıl yararlanacaklarını denemeye devam ettikçe, gizli bilgileri sohbet robotuyla paylaşmak için kaçınılmaz olarak güçlü bir cazibe olacaktır.

Jordan L Wheeler on Twitter: “If you use #ChatGPT be careful! There’s a risk of your chats being shared to other users!Today I was presented another user’s chat history. I couldn’t see contents, but could see their recent chats’ titles.#security #privacy #openAI #AI pic.twitter.com/DLX3CZntao / Twitter”

If you use #ChatGPT be careful! There’s a risk of your chats being shared to other users!Today I was presented another user’s chat history. I couldn’t see contents, but could see their recent chats’ titles.#security #privacy #openAI #AI pic.twitter.com/DLX3CZntao

Bloomberg, OpenAI’nin hataya yanıt olarak Pazartesi günü ChatGPT’yi geçici olarak kapattığını, ancak o gecenin ilerleyen saatlerinde tekrar çevrimiçi hale getirildiğini bildirdi. Bu yazı itibariyle sohbet geçmişi kenar çubuğunun yerini “Geçmiş geçici olarak kullanılamıyor” ve şirketin “bu özelliği mümkün olan en kısa sürede geri yüklemek için çalıştığını” belirten bir mesaj aldı. OpenAI’nin durum sayfasında Pazartesi günü saat 10:54 ET’de yapılan son güncellemede, hizmetin geri yüklendiği, ancak tüm kullanıcılar için geçmiş konuşma geçmişlerini geri getirmek için hala çalışıldığı belirtiliyor.

Bloomberg, sorunun nedeninin isimsiz bir açık kaynak yazılım parçasındaki bir hata olduğunun düşünüldüğünü, ancak kesin nedene ilişkin bir soruşturmanın devam ettiğini belirtiyor.

Editör: Nur Bersun Aynur – 21.03.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Star Wars’un Jedi Ustası Yoda Orta Çağ’ın Bir Parçası Mıydı?

    James Webb Uzay Teleskobu Yeni Veriler Elde Etti!