içinde ,

Bing, Bard ve ChatGPT: AI Sohbet Botları İnternet Tarihini Yeniden Yazıyor

Bing, Bard ve ChatGPT: AI sohbet botları interneti yeniden yazıyor

Yeni Bing (yoksa Sydney mi demeliyiz ?) ile Microsoft, Bard ile Google ve ChatGPT ile OpenAI gibi büyük oyuncular, daha önce test laboratuvarlarıyla sınırlı olan yapay zeka sohbet robotu teknolojisini genel halk için daha erişilebilir hale getiriyor.

Bu Büyük Dil Modeli (LLM) programları nasıl çalışıyor? OpenAI’nin GPT-3‘ü bize yapay zekanın “dili öğrenmek için bir dizi otomatik tamamlama benzeri program” kullandığını ve bu programların “dilin istatistiksel özelliklerini” analiz ederek “daha önce yazdığınız kelimelere dayanarak eğitimli tahminler yaptığını” söyledi.

James Vincent‘ın deyişiyle, “Bu yapay zeka araçları, herhangi bir cümlede hangi kelimenin bir sonraki kelimeyi takip edeceğini tahmin etmek üzere eğitilmiş geniş otomatik tamamlama sistemleridir. Bu nedenle, yararlanabilecekleri sabit kodlanmış bir ‘gerçekler’ veritabanı yoktur – sadece kulağa makul gelen ifadeler yazma yeteneğine sahiptirler. Bu da yanlış bilgileri gerçekmiş gibi sunma eğiliminde oldukları anlamına geliyor çünkü bir cümlenin kulağa makul gelmesi onun gerçekliğini garanti etmiyor.”

Ancak yapay zeka dünyasında devreye girecek daha pek çok parça var ancak tüm bunların ortaya çıkışını adım adım takipte olacağız.

Editör: Fatih Düz – 28.02.2023

Rapor Et

Katılımcı

Çeviri Haber tarafından yazıldı

Doğrulanmış ProfilÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Eski mantar yakında yeni plastik yapmak için kullanılabilir

    Eski Mantar Yakında Yeni Plastikler Üretmek İçin Kullanılabilir

    Ahmet Şahin ile Kitaplık Önü Sohbetleri