içinde

Tarihin En Hızlı Büyüyen Uygulaması: ChatGPT, TikTok ve Instagram’ı Geride Bıraktı!

Business Insider tarafından görüntülenen İsviçreli bankacılık devi UBS tarafından hazırlanan bir rapora göre, ChatGPT ocak ayı sonunda 100 milyon aylık aktif kullanıcıyı aşarak muhtemelen tarihin en hızlı büyüyen uygulaması haline gelmiş olabilir.

Rapora göre ChatGPT, yaklaşık 57 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip olduğu aralık ayından bu yana aylık aktif kullanıcı sayısını ikiye katladı. Uygulama ayrıca, bir önceki ay yaklaşık altı milyon tekil görüntülemeye kıyasla ocak ayı sonunda günlük ortalama 13 milyon tekil ziyaretçiye sahip oldu.

Sohbet robotu ilk olarak Kasım ayında piyasaya sürüldü ve sadece beş gün içinde bir milyon kullanıcıya ulaştı.

ChatGPT; TikTok, Instagram ve Spotify’dan Daha İyi Performans Gösterdi!

Uygulama, aynı miktarda kullanıcıya ulaşması dokuz ay süren TikTok ve iki buçuk yıl süren Instagram gibi büyük uygulamaların büyüme hızlarını geride bıraktı.

Bu arada Spotify, veri analiz firması Similar Web‘in raporda aktardığı bilgilere göre, ancak dört buçuk yıl sonra 100 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştı.

UBS analistleri, “İnternet alanını takip ettiğimiz yirmi yıl içinde, bir tüketici internet uygulamasında daha hızlı bir yükseliş hatırlamıyoruz” dedi. “Bu hızda ölçeklenen bir uygulama hatırlamıyoruz.”

ChatGPT ✨ on Twitter: “The @ChatGPTBot is back in action & much better than before.* Tweets an image now which is easier to share/retweet* Works better w/ Twitter’s bot rules* Added support for Japanese, Mandarin, and many more non-Western languages! https://t.co/xskFV1Q6c8 / Twitter”

The @ChatGPTBot is back in action & much better than before.* Tweets an image now which is easier to share/retweet* Works better w/ Twitter’s bot rules* Added support for Japanese, Mandarin, and many more non-Western languages! https://t.co/xskFV1Q6c8

ChatGPTBot tekrar faaliyete geçti ve eskisinden çok daha iyi.

– Artık paylaşması / retweetlemesi daha kolay olan bir resim tweetliyor
– Twitter’ın bot kurallarıyla daha iyi çalışır
– Japonca, Mandarin ve daha birçok Batı dışı dil için destek eklendi!

Pazartesi günü, Gmail’in yaratıcısı Paul Buchheit, ChatGPT’nin Google’ın işini en fazla iki yıl içinde ortadan kaldıracağına inandığını belirtti. Ancak, herkes bundan etkilenmiş değil. Bir hafta önce Meta‘nın baş yapay zeka (AI) bilimcisi Yann LeCun, uygulamanın “roket bilimi” olmadığını söyledi.

Collective[i] tarafından düzenlenen bir Zoom oturumunda LeCun, “Temel teknikler açısından ChatGPT özellikle yenilikçi değil,” dedi. LeCun, “Devrim niteliğinde bir şey değil, ancak kamuoyunda böyle algılanıyor” dedi. “Sadece, bilirsiniz, iyi bir şekilde bir araya getirilmiş, güzel yapılmış.”

Ocak ayı ortasında OpenAI, uygulamanın “ChatGPT Professional” adlı premium versiyonunu piyasaya sürmeye başladı. Premium sürüm, aylık 42 dolarlık bir üyelik karşılığında daha az öngörülemez kullanılabilirlik, daha iyi yanıt süreleri ve öncelikli erişim gibi ek özellikler sunuyordu.

‘Google Avcısı’ Nedir?

Uygulamanın kaç premium abone gördüğü konusunda bir açıklama yapılmadı ancak popülerliği göz önüne alındığında önemli bir miktar olması kaçınılmaz. ChatGPT şimdiden potansiyel bir ‘Google avcısı’ ve internet arama motoru için bir ‘Kırmızı Kod’ olarak adlandırıldı.

Denemeler yazabilir, sınavları geçebilir ve havadan müzik besteleyebilir. Ayrıca konuları özetleyebilir, tavsiyelerde bulunabilir, anahtar kelimeler üretebilir, dilleri tercüme edebilir, bulmacaları çözebilir ve bilimsel kavramları açıklayabilir.

Neden bu kadar popüler olduğunu anlayabiliyoruz. ChatGPT’yi gelecekte neler bekliyor? Bunu sadece zaman gösterecek, ancak büyümesi herhangi bir gösterge ise, daha iyi şeyler gelecek gibi görünüyor.

Editör: Nur Bersun Aynur – 04.02.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Mısır’da Ölüler Kitabı’ndan 16 Metrelik Bir Papirüs Keşfedildi

    Üçgen Dikiz Aynalarından Yatağa Kadar Her Şey Var! | Tesla Cybertruck