içinde

MuhteşemMuhteşem

Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 Noel Filmi

Hazır Noel’e 2 gün kalmışken sizler için izlemeniz gereken Noel filmlerini derlemek istedik. Ama listenin fazla klasik olmamasını istedik, o yüzden çok fazla kardan adam ve Noel Baba ile karşılaşmayı beklemeyiniz. Her ne kadar her yılın sonunda ülkemizde Noel ve yılbaşı tartışması çıksa da, bunlara aldırmamanızı, sıcak çikolatanızı, bitki çayınızı ya da kahvenizi hazırlamanızı, en beğendiğiniz filminizi açmanızı, sıcak battaniyenizin altına girmenizi ve filmin keyfini çıkarmanızı tavsiye ediyoruz. Olumsuzlukların keyfinizi bozmasına izin vermeyin ve Noel, yılbaşı fark etmeksizin ruhuzunu dinç tutun.

Bu içerik fikrini bana veren Nur Bersun Aynur’a teşekkürlerimi sunarım.

Editör: Doruk Adakoğlu – 23.12.2022

#1 Grinch Noel’i Nasıl Çaldı? (1966)

Dr. Seus'un 957 yılında yayımladığı çocuk kitabına dayalı olan filmin hikayesinde bizi huysuz, asosyal ve yeşil bir canavar olan ana karakterimiz karşılıyor. Grinch Whoville köyünü saran bir dağın tepesinde kendi başında yaşamaktadır ve Whoville sakinlerinin Noel'ini bozmaya çalışmaktadır. Bu olumsuz hikayenin ardında aslında hüzünlü ve ders verici bir hikaye anlatılmakta.

#3 Alien Xmas (2020)

Chiodo ve Jim Strain tarafından yazılan kitapla aynı ismi taşıyan bu stop-motion animasyon filminde karşımıza tatlı mı tatlı bir uzaylı çıkıyor. Eskiden renkli mi renkli, mutlu mu mutlu bir uzaylı ırkı olan Klept'lerin zaman geçtikçe gözünü hırs boyamıştır. Bu yüzden tek bir amaçları vardır; gezegen gezegen dolaşıp ne bulurlarsa çalmak. Bir gün Klept'lerin lideri Z, aralarındaki en küçük uzaylı olan X'e, dünyadaki her şeyi çalmak için bir görev verir. Noel arifesinden kısa bir süre önce dünyaya varan X'i ve oradaki insanları bakalım neler bekliyor?

#6 Noel’i İcat Eden Adam (2017)

Les Standiford'un aynı ismini taşıyan ve Charles Dickens'ı anlatan kitabından uyarlanan bu film, Noel biyografik komedi-drama filmi olarak geçmektedir. Son 3 kitabının başarısızlıklarından kaynaklanan finansal sıkıntıları yüzünden ne yapsam ne etsem diye düşünen Dickens bir gün aklında "A Christmas Carol" hikayesinin ana karakteri olacak bir karakter şekillenir ve bu hikayeyi yazmaya başlar. Peki ya bu hikaye ona başarı getirecek mi?

#7 Makas Eller (1990)

Karşınıza yine bir Tim Burton imzalı bir filmle çıkıyorum. Kapağa ilk bakışta bu filmi korku filmi sanabilirsiniz ama aslında gayet şirin bir film. (En azından bana göre diyebilirim.) Elleri yerine makaslar olan Edward ve genç bir kızın (Peg) karşılaşmasını ve daha sonra Edward'ın bir bakıma topluma kazandırılmasını anlatan, Noel'in mucizelerini bize tekrardan gösteren bir yapım.

#8 Tatil (2006)

Londra'da bir köşe yazarı olan Iris Simpkins onu aldatan ve duygusal olarak muhtaç olan eski sevgilisine hala delice aşıktır. Eski sevgilisinin nişanlandığını öğrenen Iris, tatile gidip uzaklaşmak ister. 

Los Angeles'ta film yapımcısı olan Amanda Woods, onu aldattığını itiraf eden film bestecisi sevgilisinden ayrılır. Iris'in evini ev değişme sitesinde gören Amanda direkt Iris'e mesaj atar ve bu şekilde 2 haftalığına evlerini değişirler.

Peki ya bu değişiklik aşk hayatlarına da yansıyacak mı?

#9 Carol (2015)

1952 yılının Noel sezonunda geçen bu romantik drama filminin İngiliz Film Enstütüsü tarafından "Tüm Zamanların En İyi LGBT Filmi" olarak seçildiğiini söyleyerek başlamak isterim. Konusu 1952 yılında The Price of Salt adlı (1990 yılında Carol ismi ile tekrardan yayımlanmıştır.) romana dayanmaktadır. Filmde Carol, 1952 New York'unda fotoğrafçılık yapan bir kadın ile ondan büyük bir kadın arasından geçen yasak bir ilişkiyi anlatıyor.

#10 Gremlins (1984)

1984 yılında çekilmiş bu film kara mizah korku tarzındadır. Dünya Savaşı'na kadar uzanan İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri'nde arızalara neden olan folklorik yaramaz yaratıkların ("gremlinler") efsanelerinden esinlenen hikayede, Noel arifesinde tüm kasabayı kasıp kavuran küçük, yıkıcı, saldırgan canavarlara dönüşen diğer yaratıkları doğuran garip bir yaratığı evcil hayvan olarak kabul eden genç bir adam anlatılıyor.

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Doruk Adakoğlu tarafından yazıldı

Ankara Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Serbest çevirmen, yazar ve editör.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Hassas İçerik Filtresi
    Bu gönderiyi görüntülemek için tıklayın

    Gizemli Varlıklardan Paranormal Olaylara Kadar Var Olmaması Gereken Ürkütücü Fotoğraflar

    Hangi Wednesday Karakterisin?