içinde

ÜzgünÜzgün KızgınKızgın MuhteşemMuhteşem İnanılmazİnanılmaz KomikKomik HavalıHavalı

Network Sisteminin Gürbüzleri!

Arz-Talep ilişkisi nedir? Buna en uygun cevabı bir örnekle vereyim hemen;

Fabrikada 1000 adet üretilen ampulun arzı da 1000 adettir. Üretilen bu ampullerin mağazalarda 1000 adet satılması ise taleptir. Bu örnekte verdiğimiz ampulun arz-talep dengesi bellidir eğer talep artarsa hem fiyatı hem de adeti çoğalacaktır, bu ampul firmasının aldığı siparişin 1000’in üstüne çıkması içinse iyi bir reklam çalışması yapması gerekebilir. Bunun için ünlü yüzler reklam filmlerinde oynatılarak halkın dikkatini çekebilir ya da tüm billboardları reklamlarıyla doldurarak iş arzını çoğaltabilir.

Örnekte vermiş olduğum ampul, aslında bir temel ihtiyaçtır ampul olmadan evimizi aydınlatamayız. Belki zamanla yeni teknolojik gelişmeler yaşanır ve ampulun yerini daha yeni aydınlatıcılar alabilir fakat o zamana kadar da talebi her daim olacaktır.

Konumuza gelecek olursak, network marketing ile pazarlamaya sunulan ürünler genelde zorunlu temel ihtiyaçlarımız arasında olmamakla beraber reklam çalışmalarına da gerek duymadan talep eden müşterileri dahi olmadan distribütör adı altında para kazandırdığı ve kazandırdığından daha çoğunu harcattığı müşterilerinin çabasıyla arzını arttırmaktadır. Daha basit anlatayım; sistem, size para kazanacaksınız deyip piyasada çok da talebi olmayan ürünleri aldırıyor alırken de sizin bir kısmını kullanmanız gerektiğini çünkü kullanmazsanız eğer satamayacağınızı söylüyor siz de doğal olarak onları dinliyor ve dediklerini yapıyorsunuz. Kullandığınız dışındaki ürünleri satmaya çalışıyorsunuz fakat ürünlere pek de talep olmadığı için insanlara, ya zorla buna ihtiyacı olduğuna inandırmaya çalışıyorsunuz ya da sen de para kazan deyip onları da distribütör yapmaya ikna ediyorsunuz. Genelde karşınızdaki insanlar ikinci seçeneği seçerek para kazanmak istiyor, onlar da ürünü alıyor ve bu şekilde firma tabiri caiz ise kuyuya bir taş atıyor ve oluk oluk su içiyor.

Network marketing sistemi bu anlattığım kadar kısmı ile kalmayıp çok daha kapsamlı düşünülmüş ve insanları çok iyi etkileyen bir yapıya sahiptir insanların en çok ihtiyaç duyduğu şeyleri kazanacaklarını iddia ederek (para, sağlık, onurlandırma, statü vb.) onları kendine çekmeyi başaran bir dipsiz kuyu gibidir. O oluk oluk su içtikleri dipsiz kuyudan bahsediyorum! İyi dinleyin!

Yine örneklerle gidelim; Gürbüz tam bir canavar, tüm sınıf ondan korkar hatta tiksinir. Nazlı da ona yüz falan vermez, sıradan biridir ve başarılı bir hayatı olmamıştır. Kimsenin sevmediği Gürbüz’ü network marketing sistemi bir hayli sevebilir, tabii para kazandırdığı sürece! Gürbüz’e al bu ürünleri kullan, zayıfla, kalanı da satıp para kazan, sonra seni sahneye çıkartıp sadece sipariş verdiğin için alkışlayalım, hatta çok sipariş verir ve kendin gibi çok sipariş verecek insanları da bulursan seni bir de konuşmacı olarak konuşturalım yani sana bugüne kadar verilmemiş değeri biz verelim sen de ömrünü bize ada! Ürünleri kullan, al-sat ekonomiye can ver hatta bize daha çok can ver! Daha çok sat ve daha çok kendin gibi adam bul! Onlar da satsın! İşte o zaman tüm sınıf hatta tüm okul seni severiz diyor! Aslında buradaki canavar gürbüz değil! Asıl canavarı gördünüz değil mi? İşte biz ondan ciddi manada korkmalıyız!

Çünkü yaşadığımız bu ekonomik zorlukta bir de para kazanmak ümidiyle bu firmalardan bir tanesinin azılı distribütörüne denk gelirsiniz o zaman vay halinize! Para Kazanmak yerine daha çok kaybeder daha çok zarar görebilirsiniz.

Özetle ticaret şöyle olur; alırsınız ve satarsınız satacağınız bir yeriniz olur mağaza, dükkan ya da internet, çünkü o da bir mağaza artık. İsteyen olursa verirsiniz biter, satmak için kendinizi pazarlamak zorunda da değilsiniz öyle al bu ürünleri arkadaşlarına elden sat halihazırda 3.şahıs sitelerinde ucuza satılan ürünleri daha pahalıya sat, kar et, sosyal medyada maymunluk yap, tanımadığın insanlarla takipleş, onlara da satmaya çalış sonra ben ürün değil koçluk satıyorum de kendini pazarla falan böyle küçülmelere gerek yok!

Zaten siz bu işi yapmaya başlayınca çevreniz sizi doğal olarak uyaracaktır yapma diye. Üst hatlarınız bunu bildiği için çevrenin sözüne kulak asma, bizi dinle derler. Siz, ailenize ve çevrenize değil de bu tanımadığınız açgözlü Gürbüzler’e güvenmeyi tercih ederseniz eğer maalesef o zaman Kekstra’yı arka tarafından yer tadını da hiç ama hiç alamazsınız!

Editör: Fatih Düz – 02.12.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Katılımcı

Murat Karaca tarafından yazıldı

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Film Noir Akımının Başrolü David Lynch

    NASA’nın Rekor Kıran Orion Uzay Aracı Tarafından Çekilen 9 Çarpıcı Görüntü