içinde

Hafta Sonu Grup Önerisi | The Away Days

Hazır hafta sonundayken şöyle güzel bir müzik grubu keşfi yapmak iyi olmaz mıydı? Bence çok güzel olurdu. Eğer siz de bana katılıyorsanız, bu içerik tam size göre. Ayrıca önümüzdeki aylarda çeşitli illerimizde konserleri var. O yüzden içeriği sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim.

The Away Days, 2012 yılında İstanbul’da kurulan bir Türk indie pop grubudur. Ayrıca grubun müzik tarzı “dream pop” (1980’lerin ortasında Birleşik Kralık’ta ortaya çıkan bir alternatif rock alt türü) ve “shoegazing” (dream pop’un daha agresif ve gürültülü bir versiyonu) olarak tanımlanmaktadır.

Grup 4 kişiden oluşmaktadır; Oğuz Can Özen (vokal, gitar), Ozan Kınasakal (gitar), Orkun Atik (klavye) ve Toygun Şenel (davul) olmak üzere Oğuz Can Özen ve Sezer Koç tarafından kurulmuştur.

Clash dergisinin editörü Robin Murray “Grubun içeriği School of Seven Bells grubunun keskin tarzıyla ve Ride grubunun ilk zamanlarındaki hızlı davulu ile uyuşuyor.” diyerek şunun da dikkatini çekmiştir: “Swervedriver’ın rock şiddetinden de biraz bulunuyor.”

The Guardian‘dan Mischa Pearlman, “Türk alternatif rock’ı büyük bir olay olmayabilir, fakat The Away Days yeteneğinin doğuşu ile yakında bu olabilir.” demiştir. Buna ek olarak, Vice‘tan Zachary Lipez, grubun tarzını “Reid brothers tarafından eğitilen 2006 Brooklyn, Flying Nun, ve The La’s gruplarının sağlam bir karışımı.'” şeklinde anlatmıştır.

Grubun şarkı sözlerinin tamamı İngilizce bestelenmiştir. Diğer üyelerden emin olmamakla birlikte, klavye başındaki Orkun Atik üniversite yıllarından bu yana Amerika’da yaşamıştır. Şu an hala orada mı yaşıyor bilemiyoruz ama uzun yıllar yurtdışında yaşamış olması şarkılarının tamamının ingilizce olarak bestelenmesine neden olmuş olabilir.

Diskografileri

İlk EP’leri “How Did It All Start”, 2012 yılında bağımsız bir şekilde çıkışını gerçekleştirmiştir. Daha sonra 2014 yılında, “Your Colour”, “Paris”, “Best Rebellious” ve “Paris (Portecho Remix)” teklilerini yayınlamışlardır.

2015 yılında ise “THIS” adlı ikinci EP’lerinin çıkışını yapmışlardır. 2016 yılında “World Horizon” ve “Places to Go”, daha sonra sırasıyla “You Think You’re High” (2018), “Designed” (2019), “Sadness Will Last Forever” (2020) ve “How Many Times” (2021) teklileri yayınlanmıştır. 2017 yılında ise ilk tam albümleri olan ve 12 şarkıdan oluşan Dreamed at Dawn albümünü yayınlamışlardır.

9 tane müzik videosu bulunan grubun teklilerini listeleyecek olursak:

  • “Galaxies” (2013)
  • “Your Colour” (2014)
  • “Paris” (2014)
  • “Sleep Well” (2014)
  • “Best Rebellious” (2015)
  • “Calm Your Eyes” (2015)
  • “World Horizon” (2016)
  • “White Whale” (2017)
  • “Designed” (2019)

Müzik videolarını YouTube’da bulabilirsiniz. EP’leri ve bazı teklileri hariç, ilk tam albümlerini ve birkaç teklilerini Spotify’da bulabilirsiniz.

Spotify’da aylık 205,718 dinleyici ve 34,558 takipçisi bulunan The Away Days, verdikleri enerji ve elektrik ile ilk bakışta İstanbul çıkışlı bir grup olduklarına inanmak güç. Buna ek olarak, yurtdışında South by Southwest ve The Great Escape Festival’inde performans sergilemişlerdir.

İlk teklileri SPIN, NME ve Clash dergilerinde yayınlanan grubun şarkıları, Cheap Monday, H&M ve Topshop mağazalarının favorileri haline gelmiştir.

Grubun isminin bir anlamı var mı diye merak ediyorsanız, onun için de bir cevabımız var. Grubun vokalist Oğuz Can Özen: “Gruba The Away Days adını verdik fakat İstanbul ya da Türkiye’ye ait hissetmediğimiz için değil, hiçbir yere ait hissetmediğimiz için. Belki de İstanbul’un müziğimize büyük bir etkisi yoktu fakat bizim için güzel bir ev olma özelliği taşıyor.” olarak dile getirmiş.

White Whale

Listen to White Whale on Spotify. The Away Days · Song · 2017.

Gelecek Türkiye Konserleri

  • 7 Ekim – Zorlu PSM
  • 18 Ekim – Kale Fest Çanakkale
  • 22 Ekim – Blind (Live Dance)
  • 15 Aralık – Babylon
  • 16 Aralık – Ankara IF

The Away Days konser biletlerine Biletix’ten ulaşabilirsiniz.

Editör: Doruk Adakoğlu – 12.11.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Doruk Adakoğlu tarafından yazıldı

Ankara Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Serbest çevirmen, yazar ve editör.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Sağlıklı Kişisel Sınırlar Belirleyerek Daha Mutlu Olabilirsiniz

    Okurken Keyfinizi Yerine Getirecek Haftanın En Komik Tweetleri