içinde

Elon Musk Twitter’ın Mavi Tik’inin Ücretini Kesinleştirdi

Elon Musk, doğrulanmış hesap olduklarını belirten ve isimlerinin yanında bulunan “mavi tik”e sahip olmak isteyen Twitter kullanıcılarının ayda 8 ABD doları ödemeleri gerektiğini açıkladı.

Twitter’ı 44 bin dolara satın aldıktan sonra Musk, bu değişikliğin “istenmeyen ve dolandırıcı hesapları önlemek için gerekli” olduğunu açıkladı.

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, bu abonelik sistemini kullanan kullanıcıların, cevap vermede, aramalarda ve reklamlar konusunda ayrıcalıklı olacaklarını belirtti.

“İnsanlara güç! Blue’ya ayda 8 dolar” diye tweet atan milyader Musk, eski mavi tik uygulamasını “lordlar ve köylüler” olarak eleştirdi.

Ancak Twitter Küresel Politika İletişimi eski Başkanı Nu Wexler, mavi tikler için bir ücret getirilmesinin yanlış bilgiyi tespit etmeyi zorlaştırabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Wexler BBC’nin Today programına verdiği demeçte, “Birçok platformun mücadele ettiği bir konu olan yanlış bilgiyi tespit etmek, doğrulamanın gazetecilerin, akademik araştırmacıların ve bazı kullanıcıların yanlış bilgiyi tespit etmede veya düşük kaliteli bilgileri filtrelemek için kullandıkları yollardan biridir.”

“Kira için mavi çek teklif ediyorsanız, yanlış bilgiyi tespit etmeyi gözden geçirmeyi ve yüksek kaliteli bilgi bulmayı zorlaştırırsınız”

Twitter’ın kullanıcıları mavi tik için doğrulamaya yönelik eski yöntemi, kısa bir çevrimiçi başvuru formunu içeriyordu ve ünlüler, politikacılar ve gazeteciler gibi kişilerin kimliklerini koruması için ayrılmıştı.

Şirket, sahtekar hesapları engellemek için yeterince çaba göstermediği için dava açılmasının ardından 2009 yılında bu sistemi tanıtmıştı.

Ancak Musk, Twitter’ın yıllardır kâr etmeyen işini elden geçirmeye çalışırken büyük bir zorlukla karşı karşıya. Fakat bazı şirketler onun liderliğinde sitede reklam vermekten endişe duysa da Musk, Twitter’ın reklama olan bağımlılığını azaltmak istediğini söyledi.

Platformdaki pek çok kişi, değişikliklere yanıt olarak Twitter “bana ödeme yapmalı” yazan yazar Stephen King’in ifadesini tekrarladı.

Elon Musk, King’e “Faturaları bir şekilde ödememiz gerekiyor!” diye yazdı.

Elon Musk ayrıca, bu olay hakkında şikayet eden kullanıcılara yönelik tweetinde “Tüm şikayet edenlere duyurulur, şikayet etmeye devam edin ama bu 8 dolara mal olacak.” yazdı.

Editör: Doruk Adakoğlu – 02.11.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Doruk Adakoğlu tarafından yazıldı

Ankara Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Serbest çevirmen, yazar ve editör.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Güney Kore Cadılar Bayramı Gecesi Felaketi | Polis Müdahalenin Yetersiz Olduğunu Kabul Etti

    Tumblr Cinsellik Politikasına Yeni Bir Güncelleme Getirdi