içinde

MuhteşemMuhteşem İnanılmazİnanılmaz KomikKomik

Filipinler’de ‘Kopya Önleyici’ Şapkalar Büyük İlgi Gördü!

Filipinler’de sınav sırasında “Kopya Önleyici Şapkalar” giyen öğrencilerin fotoğrafları internette hızla yayılarak insanların yüzlerinde gülücük olmasına neden oldu.

Legazpi City’de bir üniversitede diğerlerinin sınav kağıtlarına bakmayı önlemek için öğrencilerden çeşitli şapkalar giymeleri istendi. Çoğu karton, yumurta kartonu ve geri dönüşebilen maddelerden el yapımı şapkalar yaptılar.

Öğretmenleri BCC‘ye “doğruluk ve dürüstlüğü” sağlamak için “eğlenceli bir yol” aradığını söyledi. Bicol Üniversitesi Mühendislik Yüksekokulu’nda mekanik mühendisi olan Mary Joy Mandane-Ortiz, fikrin “gerçekten etkili” olduğunu söyledi.

Bu yöntem ekimin 3. haftasında yüzlerce öğrencinin girdiği yakın zamanda düzenlenen vize sınavlarında uygulandı. Profesör Mandane-Ortiz’in öğrencilerden, kağıttan “basit” tasarımlar yapmasını istediğini söyledi. Profesör önceki yıllarda Tayland’a uygulanan bir teknikten etkilenmiş.

2013 yılında Bangkok’ta bir oda dolusu öğrencinin “kulak kapağı” (görüşlerini engelleyen, iki kulaklarının da yanına sıkıştırılmış sayfalar) taktıkları fotoğraf internette büyük bir ilgi görmüştü. Profesör Mandane-Ortiz eğitim gören mühendislerinin bu fikri getirip uygulamaya geçirdiklerini ve bazı durumlarda “sadece 5 dakika içinde” buldukları herhangi bir çöple karmaşık şapkalar geliştirdiklerini söyledi.

Bazı öğrenciler söylenileni yerine getirmek için şapkalar, kasklar ya da Cadılar Bayramı maskeleri taktılar.

Profesörün, gençlerin özenli tasarımlarını gösteren bir dizi Facebook gönderisi birkaç gün içinde binlerce beğeni topladı ve Filipinli medya kuruluşlarından ilgi gördü. Ayrıca ülkenin diğer bölgelerindeki okullara ve üniversitelere de kendi öğrencilerinin kopya önleyici şapkalar yapmalarını teşvik etmek için ilham verdikleri bilirildi.

Profesör Mandane-Ortiz, öğrencilerinin sıkı sınav koşullarına daha iyi çalışmak için motive olarak bu yıl daha iyi performans gösterdiğini söyledi.

Birçoğu sınavlarını erken bitirdi ve bu yıl kimsenin kopya çekerken yakalanmadığını da ekledi.

Editör: Doruk Adakoğlu – 25.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Doruk Adakoğlu tarafından yazıldı

Ankara Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Serbest çevirmen, yazar ve editör.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Böylesini Hiç Görmediniz! Dünyanın En Büyük Yolcu Gemisi: Denizlerin İkonu

    Şu Anda Oynayabileceğiniz En İyi FPS Oyunları