içinde

MuhteşemMuhteşem İnanılmazİnanılmaz HavalıHavalı

Duygularınıza Göre Göz Renginiz Değişebilir!

Genetik aslında günümüz modern dünyasının en heyecan verici bilim dallarından biridir.

Genetik çalışması, fiziksel görünümlerini ve yakından ilişkili aile geçmişini analiz ederek canlıların dünyasına derinlemesine bir bakış açısı edinmemize izin verir.

Benzer şekilde genetik, henüz doğmamış bir canlının görünüşünü, becerilerini ve herhangi bir hastalığını tahmin etmemize izin verir. Mesele şu ki, geleceği genetik yardımıyla inceleyebiliriz.

Şu anda, bu bilimin en heyecan verici teknolojilerinden biri, henüz doğmamış bir çocuğun genetik tamamlayıcısıyla ilgileniyor. Burada esas olarak duygularla göz rengi değişimine odaklanacağız.

Yıllar ve yüzyıllar boyunca insanlar herhangi bir konuşma olmaksızın belirli özellikleri göz rengiyle ilişkilendirdiler. Örneğin, zümrüt yeşili gözler bir zamanlar kötülüğün bir işareti olarak düşünülürdü. Örneğin, yeşil gözleriniz varsa ve ağladığınızda daha koyu, daha derin bir yeşil görünürler ve bu durum insanları korkutabilir.

Gözler için stereotipler zamanın başlangıcından beri var. Göz renginiz aslında hiçbir şekilde kişiliğinizi belirlemez.

Bu fenomenin vücudunuz üzerinde fenotipik etkileri vardır, ancak göz renginizin renk tayfından kayabileceği durumlar da olabilir ve bu değişimin, ister inanın ister inanmayın, duygularla bir ilgisi olabilir.

Gözlerin rengi, irisinizle sınırlıdır. Birinin gözlerine yakından bakarsanız, göz renklerinin baştan sona homojen olmadığını fark edeceksiniz.

Daha çok bu iris boyunca farklı fraktallara yayılmış gibidirler. Uzaktan bakıldığında tek renk gibi görünüyorlar.

Duygular, göz renginizi tamamen değiştiren şey değildir. Gözleriniz maviyse, duygularınız onları kahverengiye çevirmez. Göz rengi genetiği, bir gen çifti ile sınırlı değildir, üç gen çifti ile bağlantılıdır.

Bu nedenle, muhtemelen başka bir belirli göz rengi için altta yatan bir özelliğe sahip olmayacaksınız. Böyle bir senaryoda baskınlık ve resesiflik devreye girer.

Çoğunlukla sempatik sinir sistemimizle ilgili olan duygular – bunlar herhangi bir olay veya düşünce tarafından uyarılan bilinçli duygularımızdır.

Çalışmalarımızın gösterdikleri ayrıca farklı koşullarda genişleme veya daralma eğilimindedir. Bir öfke nöbeti geçirdiğimizde veya kendimizi birisiyle savaşmaya hazırladığımızda, aslında göz bebeklerimiz genişleme eğilimindedir. Buna benzer şekilde stresli bir durumda olduğumuzda göz bebeklerimizin büyümesine neden olur.

Ayrıca huzur, korku, şaşkınlık ve üzüntü gibi göz bebeklerimizi daraltan veya genişleten başka farklı duygular da vardır.

Göz rengi homojen olmadığı için, genişleme veya daralma göz rengimizi daha belirgin hale getirme veya tonunu açma eğiliminde olacaktır. Örneğin, kahverengi gözleri alın; genişleme zamanında daha hafif olacaklar ve daralma zamanında daha koyu olacaklar.

Üzerimize giydiklerimiz de göz rengimizin değişiminde rol oynar. Mavi ağırlıklı giyiniyorsak ve gözlerimiz ela ise daha mavi tonları gözümüzde belirginleşecektir. Ela gözün diğer önemli bir özelliği ise değişken oluşudur.

Ela gözlülerin moralleri bozulduğunda genelde gözleri kahverengi olur. Giydiklerimiz göz rengimizi daha belirgin hale getiri yani aslında gözümüzün rengi değişmez, biz sadece hangi renk üzerimizde yoğunluktaysa o rengi algılamaya yöneliriz.

Editör: Fatih Düz – 11.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Sümeyye Özmen tarafından yazıldı

Gökçe Sultan'ın Diyarı kitabının yazarı
Türk dili ve edebiyatı öğretmeni
Calamus yayınevi genel yayın yönetmeni
NLP uygulayıcısı
Fikri firarda spiritüel okuyucu

YorumcuMakale YazarıVideo YapımcısıModeratörÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    1. İnsanlar tarih boyunca kendilerinden farklı özellikleri olanları kötü olarak etiketlemiş, göz rengi konusunda da bunun olmasına hiç şaşırmadım. Aklıma mavi gözlü bir ilkokul arkadaşımın mahallede ”cinli bu, göz rengine bak, Allah ailesine sabır versin” gibi saçma sapan yorumlar aldığı geldi…
      Kaleminize sağlık 🙂

    2. Duygulara göre hareket eden kuyruk icadını izlemiştim geçenlerde ve ilginç gelmişti. Şimdi de yazınız sayesinde bunu öğrendim. Gerçekten insan değişen bir canlı. Zamanla maruz kaldığımız yahut yaşadığımız şeyler sadece fikirlerimizi değil, fiziki özelliklerinizi dahi değiştirebiliyor. Hep duymadık mi üzüntüden felç olanları, yine dertten saçı beyazlayanlari.
      Bakalım hayat ne gösterecek, ne gösterecekae kabul, yaşamaya devam😁

    Engin Günaydın’ın Oyunculuğu ve Senaryo Yazarlığı

    Dünya Kız Çocukları Günü | Kızlara Özel Gün Belirlemek Etik Midir?