içinde ,

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı İnanılmazİnanılmaz

Anime Sevenlere Özel! Bir Solukta Bitirebileceğiniz Anime Diziler

Japonya deyince herkesin aklına gelen ilk 3 şeyden birisinin içinde kesinlikle Animeler vardır. Bazıları animeleri çocuklar için yapılan çizgi filmler olarak düşünse de, aslında animeleri birbirinden çeşitli çok derin hayata dair konular işlerler.

Çizim oldukları için de hikaye anlatıcılığının sınırı yoktur. Çok çeşitli ve eğlendirici şekilde derin konular izleyicilere anlatılabilir. Ayrıca birbirinden yetenekli dublaj aktörleri de bu kaliteli çizimlere daha da kalite katar. İnsanın Japonca öğrenesi gelir.

İlk başta Japonca duymak garip gelse de daha sonra bir Anime izleyeyim de Japonca duyayım bile diyebilirsiniz. Çizim olmalarına rağmen, Anime karakterleriyle empati kurar, onlarla ağlar, onlarla güleriz. Animeler çizgi filmdir diye kesip atan insanlar bence çok şey kaçırıyorlar ve kesinlikle bu önyargılarını kırmaları gerektiğini düşünüyorum.

Eğer siz de benim gibi Anime dünyasına yeni girdiyseniz ve nereden başlayacağınız hakkında bir fikriniz yok ise, bu yazımda size çerezlik 10-20 bölümlük animeleri tanıtacağım. Yavaş yavaş anime dünyasını hep birlikte keşfetmeye varım diyorsanız, hadi buyurun listemize bakalım.

Küçük bir not: Sıralamanın bir önemi yoktur.

Editör: Doruk Adakoğlu – 27.02.2023

#1 ANOTHER (IMDb 7.5/10)

Konusu: Hiç kimsenin konuşmadığı ve kendi halinde dolaşan bir kız, yeni öğrenci Kouichi'nin dikkatini çeker. Korkutucu atmosferin de verdiği merakla ana karakterimiz kimsenin konuşmadığı sessiz kızımızla takılmaya başlar ve kasabanın korkutucu yüzü yavaş yavaş ortaya çıkacaktır...

2009 yılında yayınlanmıştır ve sadece 12 bölümden oluşuyor. Korku ve gizemi sevenler için güzel bir başlangıç olacağını düşünüyorum.

#2 ERASED (IMDb 8.5/10)

Konusu: Manga sanatçılığında şansı pek yaver gitmeyen Satoru Fujinuma, kötü bir olayı fark ederek zamanda birkaç dakika geri gidebilmektedir. Annesi öldürüldüğünde ise bu özelliği sayesinde zamanda geri giderek annesinin ölümünü engellemeye çalışır ve bu arada kasabanın karanlık yüzü aydınlanacaktır.

Gizem, korku türündeki bu 12 bölümlük animeyi beğenirseniz, Netlflix'te aynı isimle dizisi de bulunmaktadır.

#3 JAPAN SINKS: 2020 (IMDb 6.4/10)

Konusu: 2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları sonrasında büyük bir depremle Japonya yavaş yavaş batmaya başlar ve kurtulmaya çalışan bir grup insanın başına gelenleri çarpıcı gerçekliğiyle izleyicinin önüne sunan güzel bir anime.

Sakyo Komatsu'nun çok satan bilimkurgu romanının ilk anime adaptasyonu olan 10 bölümlük içinizi hoplatacak bu animeyi izlemeden geçmemenizi tavsiye ederim. Ayrıca, Netflix'ten izleyebilirsiniz.

#4 CALL OF THE NIGHT (IMDb 7.8/10)

Konusu: Vampir Nazuna ve geceleri uyuyamayan insan Ko. Bir gece karşılaşırlar ve Ko'nun bir isteği vardır. Bu isteğini gerçekleştirmek için ise Nazuna'ya aşık olması gerekmektedir. Peki ya neden ve nasıl?

Şu an devam etmekte ve 12 bölümü yayınlanmış bulunmakta. Her perşembe gecesi yeni bölüm yayınlanıyor. Geceyi sevenlere tavsiyem, göz alıcı gece manzaralarını ve gece hissini daha iyi hissetmeleri için bu animeyi özellikle gece izlemeleri. Gecenin durgunluğu ve sakinliği her bölümde hissedildiği için bu animeyi izlemek ayrı bir rahatlık veriyor insana. Ayrıca ismini anime yazarımızın sevdiği bir şarkıdan almış olup animenin açılış şarkısı olarak da yer alıyor. Şarkıyı dinlemek için Youtube'a Creepy Nuts / よふかしのうた yazabilirsiniz.

#5 THE PROMISED NEVERLAND (IMDb 8.3/10)

Konusu: Yetimhanede yaşayan yetenekli 3 çocuk mutlu bir hayat sürerken, birgün yetimhanenin arkasında yatan şeytani emelleri birbir keşfetmeye başlarlar. Peki ya bu konuda ne yapacaklar?

İzlerken her 2 bölümde bir ağzımı açık bıraktıran bir olayla karşılaşıyordum. 23 bölüm çok gelir falan demeyin sakın bu animeyi izlemediyseniz izlemenizi aşırı tavsiye ederim. Yetimhaneler her zaman korkunç olmuştur ama bu kadar korkuncu zor bulunur...

#6 TOMODACHI GAME (IMDb 7.5/10)

Konusu: Arkadaş grubunuzla kaçırılıp uyandığınızda kendinizi hiç bilmediğiniz bir yerde kuralları ölümle paralel giden bir oyunda bulsaydınız ne yapardınız? Arkadaşlarınızla birlik mi olurdunuz? Yoksa kendi canınız için ne gerekirse yapar mıydınız? Ha bir de bir yandan sizi bu oyuna kimin attığını bulmaya çalışmanız gerek...

Netflix'in büyük yapımlarından Squid Game'i izleyip sevdiyseniz bu 12 bölümlük anime tam size göre. Hiç gecikmeden favori anime sitenizden Tomodachi Game'i aratmanızı tavsiye ederim. Ancak, ne yazık ki yapım stüdyosu 2. sezon için bir haber vermedi. Umarız ki 2. sezonu da gelir.

#7 SPY X FAMILY (IMDb 8.6/10)

Konusu: Kılık değiştirmede usta ajanımız Twilight'a hayatının en zorlu görevi verilir. Görev ise çocuklu bir aile kurup, çocuğunu prestijli bir okula sokmaktır. Ama onunla bir gün içinde evlenecek birini ve hemen okul çağında olan bir çocuğu nasıl bulacak? Peki ya karşılaştıkları kişilerin de sırları varsa?

Bu sene başlayan bu animenin şu anlık 12 bölümü mevcut. Komedi sevenlere ve yeni sezonu benimle birlikte beklemek isteyenlere tavsiye ederim.

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Doruk Adakoğlu tarafından yazıldı

Ankara Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Serbest çevirmen, yazar ve editör.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Daha fazla yorum yükle

    2.Selim’in Eşleri Hakkında Bilinmeyen Bilgiler

    Çocuklara Kitap Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?