içinde

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem

Romantik ve Kült Bir Film | Titanik

1997 yılında vizyona giren Titanik, sonu bir felaketle biten bir Amerikan epik romantik filmidir. Film, James Cameron tarafından yönetildi, yazıldı, ortak yapımcı oldu, ortak kurgulandı ve kısmen finanse edildi. Kate Winslet ve Leonardo DiCaprio başrollerde. Ve filmde birbirlerine aşık olan iki farklı sosyal sınıfa mensuplar. Filmin teması, insan kaybıyla aşılanmış iki ana kahraman.

Titanik, Leonardo DiCaprio’nun oynadığı Jack Dawson ile Kate Winslet’in canlandırdığı Rose DeWitt Bukater’in 1912 yılında Southampton’dan New York City’e yaptıkları yolculukta dramatik, başarılı bir aşk hikayesini anlatmaktadır. Yönetmen koltuğunda James Cameron, bu yürekleri dolduran hikayeyi çekmek için 200 milyon dolar harcadığı bilinmektedir. 194 dakikalık gişe rekorları kıran destan, 70 Akademi ödüllerine 11 galibiyet alarak hükmetmeye devam etmektedir.

Filmin çoğu Titanik’te geçmekte olup fakat bazı flash back sahneler ile şimdiki zamanda 86 yaşında olan Rose’un gemide geçirdiği yaşamından kesitler yer almaktadır. Romantik, felaket, drama, tarihsel ve epik olarak değerlendirilen Titanik bu beş türün her birine ayrı uymaktadır. Umutsuz bir romantik aşk hikayesi izlemek istiyor ve gözyaşı dökmekten korkmuyorsanız bu tam size göre bir film.

Öte yandan da romantizmden çok aksiyon dolu anlardan hoşlanıyorsanız Titanik sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır. 15 Nisan 1912’de bir buzdağı ile kaza sonucu çarpışması feci  ve hüzünlü bir şekilde batan gemi  şimdi okyanus tabanında. Bu devasa geminin nasıl çalıştığına göz atmıştım oldukça ilginç gelmişti, hikayenin sadece iki ana karaktere odaklandığı tipik bir aşk hikayesi değil, geminin var olan arka planını izlemek oldukça olağanüstüydü.

Bu popüler tartışmayı gündeme getiren ilk kişi olmadığımı biliyorum ama filmin sonuna yaklaşırken Rose’un muhtemelen Jack’in sığabileceği kadar yeri vardı. Filmin sonu biraz tahmin edilebilir açıkçası Rose’un sevgili Jack’in kaybını nasıl ele aldığını daha fazla görmek isterdim.

Titanik izleyicilere izlemeyi sevdikleri tüm yönleri tek bir filmde sunan, benzeri olmayan bir filmdir.

Titanik filmi, Titanik gemisinin batmasıyla ilgili gerçek yaşam olaylarına dayanan büyüleyici bir hikaye sunmuştur.

Bazıları filmin abartılı olduğunu düşünse de, uzun süreli etkisi ve evrensel çekiciliği filmin kalitesini doğrulamaktadır. Güçlü bir tema, akılda kalıcı karakterler ve ilgi çekici bir anlatı ile Titanik efsaneler arasında yer almaktadır.

Titanik, hikayenin genel gücüne katkıda bulunan ilgi çekici bir anlatıma sahiptir. Film, geçmişte yaşanan ana olaylarla, şimdiki zamanda başlayan ve biten bir çerçeve yapısına sahiptir. Bir gerçekçilik hissi veriyor ve özellikle ana kahramanın yaşlanmış ve pişman olduğunu gördüğümüzde etkili olduğunu kanıtlamaktadır. Bunun yanında kaderinin belirsizliği de izleyicinin ilgisini çekmektedir.

Titanik, gişe ve sayısız ödülle evrensel beğeni kazanan bir filmdir. Başarıları, eserin ölümsüz temalarına, çarpıcı karakterlerine ve onları destekleyen anlatımına dayanmaktadır. Belki diğer filmler bu yönlerden Titanik’i geride bırakmaktadır fakat onu benzersiz kılan, filmi sinemada nihai bir romantizm hikayesine dönüştüren unsurların birleşimidir.

Tekrar izlemek isteyenler için güzel bir hatırlatıcı olduğunu düşünüyorum.

Şimdiden izleyecek olanlara keyifli seyirler dilerim.

Sevgiyle kalın!

https://youtu.be/BulFcN7DLAc

Editör: Zehra Garipli – 21.09.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

vitalis tarafından yazıldı

23, intj, 5w6

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    İmkansız Aşk: Ali ve Nino’nun Aşk Hikayesi

    Pandemi Döneminde Kız Çocuklarında Erken Ergenlik Arttı