içinde

İnanılmazİnanılmaz

Tarot Hakkında Bilmedikleriniz

TAROT; en eski kehanet yöntemlerinden bilinçaltı okuma sanatıdır. Tarot da dahil tüm kehanetlerin özü ve hedefi kendini bilmek, kendini tanımaktır ve bilinç dışı ile benlik ön plandadır. Onlardan bu bağlamda yararlandığımız zaman bize duymak istediğimizi değil, yaşam sürecimize bağlı olarak duymamız gerekeni, duymaya ihtiyacımız olanı söylerler. Gerçi biz çoğu zaman bunları duymaktan hoşlanmayız ama ne çare ki yaşamımızı iyileştirmek istiyorsak onlara kulak vermek zorundayız. Çünkü onlar bizim zaten bildiğimiz, ama bilincimize taşıyamadığımız ya da taşıdığımızda hoşumuza gitmediği veya korktuğumuz için tekrar gölgeye, bilinç dışımıza geri gönderdiğimiz şeylerdir.

TAROT DANIŞMANLIĞININ AMACI; yaşamınızda yönünüzü belirleyemediğiniz bir konu (iş hayatı, ilişki vb) olduğu ya da önümüzdeki belirli bir süreçte adımlarınızı mevcut potansiyellerinizin ve olasılıklarınızın farkında olarak daha bilinçli atmak istediğiniz takdirde size kartların bu konudaki rehberliğini sunmaktır. ‘Üç vakte kadar başınıza ne geleceğini’ bilebilmeniz için değil, ‘sizin kendiniz için üç vakte kadar neler yapabileceğinizi’ keşfedebilmeniz içindir.

TAROT VE KEHANET; hiçbir şey önümüze rastlantı eseri gelmez. Her şey bir mesaj taşır. Kehanet bilinmeyen ve görünmeyenden bilgi alma sanatıdır. Tarot sayısız kehanet yöntemi arasında yaygınlıkla başvurulan bir yoldur. Tarot bize bunun için bir çok neden sunmaktadır. Bütün kartlar evrendeki bir yasadan bahsederler ve hepsinin bir çok alanda tekabülleri vardır. Bu sayede Tarot bize evrende olan bitenden bahsedebilir.

TAROT VE İÇERİĞİ; tarot içeriğinde birçok gizemi barındırabilir. Tarot sembolleri ve sahneleri dünya dinleri ile paralellik gösterir. Hepsinin içindeki ezoterik bilgiye ve hepsini birleştiren öze işaret eder. Bu yüzden doğru kullanıldığında ruhsal yolculuğumuzda bize rehberlik ve öğretmenlik eder.

TAROT NASIL KONUŞUR; bütün parçaların toplamından daha büyüktür, bir açılımda önümüze gelen her unsur, manalıdır, hiçbir şey rastlantı olarak önümüze gelmez. Her kart bütünü oluşturur.

Editör: Fatih Düz – 15.09.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astromilat tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Dark’ın Yaratıcılarından Yeni Dizi | 1899

    Belgesel Tavsiyesi: Netflix – Wild Wild Country