içinde

MuhteşemMuhteşem

Dark’ın Yaratıcılarından Yeni Dizi | 1899

Netflix’in Almanya yapımı ilk orijinal dizisi olan ve üç sezonun ardından 2020 yılındaki son bölümüne kadar dünya çapında bir hayran kitlesine ulaşan “Dark”ın yaratıcıları Jantje Friese ve Baran bo Odar‘ın yeni dizisi “1899” dizisi paylaşılan fragman ve görselleriyle Dark hayranlarını heyecanlandırdı.

Efsane Netflix dizisi ”Dark”ın yaratıcılarından yine zihinleri sarsacak yepyeni bir dizi geliyor. Dark gibi yine gizem unsurlarıyla başımızı döndürecek olan ”1899” dizisi için heyecan verici bir teaser yayınlandı.

Dizi için kısa bir tanıtım videosu yayınlayan dijital yayın platformu, seyircilere yine kaos ve gizem dolu bir hikaye sunmayı hedeflemektedir. “1899” adlı yeni dizisi için “Eski kıtadan yenisine seyahat eden farklı uluslardan göçmenler, açık denizde sürüklenen başka bir gemiyle karşılaşınca kendilerini kâbus gibi bir bilmecenin içinde bulur.”  açıklamasını paylaşan Netflix platformu izleyicileri güzel bir dizi atmosferinin beklediğini şimdiden hissettirdi.

Dizi, ”Dark”ın beyin takımı olan ikili Baran Bo Odar ve Jantje Friese tarafından yapılmıştır.

Dizinin senaryosu, Avrupa’dan Amerika’ya gitmek için denize açılan bir grup göçmenin, açık denizde yaşadıkları korkunç ve esrarengiz olayları konu almaktadır.

2017-2020 yılları arasında yayınlanan üç sezonuyla Netflix’in en popüler dizilerinden biri olan Dark zaman yolculuğu temasına yeni bir bakış açısı getiren, karmaşık olay örgüsü ve karakterleriyle çokça konuşulmuş bir dizi olma özelliğini taşımaktadır. Dark’ın yaratıcıları Jantje Friese ve Baran bo Odar’ın imzasını taşıyan yeni dizi “1899” dizisinden fragman ve kamera arkası görüntüleri yayınlanmıştır.

 

Dizi yapımcılarından henüz resmi bir açıklama yapılmasa da dizinin ilk sezonunun 8 bölümden oluşması ve Kasım 2022’de platformdaki yerini alması beklenmektedir.

Gizem ve gerilim severler için muhteşem bir müjde olan bu yeni dizi Dark dizisinin beyin takımından çıktığı için oldukça heyecan verici bir izlenim vermektedir.

Avrupa’nın farklı bölgelerinden insanların aynı umutlarla ve hayallerle kendilerini bekleyen yeni yüzyıla ve geleceklerine doğru olan yolculuklarını izleyeceğimiz yapım için yapımcılar yapılan bir röportajda şu sözleri söyledi: “Bizi bu fikir konusunda bağlayan şey, farklı ülkelerden seçilen bir oyuncu kadrosuyla tam anlamıyla Avrupalı bir dizi konsepti oldu. Dizinin kalbinde, bizi neyin birleştirdiği ve neyin ayrıştırdığı; korkunun ayrışmayı nasıl tetikleyebileceği soruları yatıyor.” şeklinde açıklamada bulunmuşlardır.

Yeni yüzyılda Amerika’da yeni bir hayat kurma hayali ve umuduyla Londra’dan New York’a giden gemiyle yola çıkan Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden bir araya gelmiş göçmenlerin, açık denizde denk geldikleri bir başka göçmen gemisinde karşılaştıklarıyla yolculuğun bambaşka bir hale bürünmesi sebebiyle var olan yolculuğun adeta bir kabusa dönüşmesini konu edinen dizinin kadrosunda; Anton Lesser, Alexandre Willaume, Aneurin Barnard, Lucas Lynggaard Tønnesen, Mathilde Ollivier, Miguel Bernardeau, Clara Rosager, Richard Hope ve Jonas Bloquet gibi çeşitli milletlerden oyuncular yer almaktadır.

“1899” dizisinde farklı uluslardan yolcuların aynı gemide yeni yüzyıl için umut dolu hayallerle Avrupa’dan New York’a göçüşünü seyredeceğiz.

Sekiz bölümlük ilk sezonun tüm bölümlerinde Bo Odar kamera arkasına geçmiş olup Dark dizisinden birkaç tanıdık yüzünde kadroda bulunması diziye olan merakı daha da artırmaktadır.

Dizinin adı olan “1899” bile bizleri Dark dizisindeki 1953-1986-2019 yılları arasındaki 33 yıllık zaman döngüsünü hatırlatmakta olup bir yandan da tıpkı Dark dizisinde olduğu gibi “1899” dizisinde de sürekli tekrarlanan bir sembol gözükmektedir.

Bir üçgenin içinden geçen tek bir çizgi sembolü sürekli karşımıza çıkmaktadır. Dizi tabii ki de Dark dizisinin aynısı değil fakat oldukça benzer bir iş olacakmış gibi görünmektedir. Dark dizisinin yaratmış olduğu çoklu evrenler serüvenini çok büyük bir ilgiyle izlemiş olan beni bu dizi oldukça heyecanlandırmış ve çok mutlu etmiştir.

Dark dizisine kelimenin tam anlamıyla bayılmıştım, “1899” dizisini de büyük bir sabırsızlıkla bekliyor olacağım. Dizinin yayınlanan fragmanını aşağıya ekleyeceğim.

 

Fragmanı izledikten sonra nasıl bulduğunuza dair fikirlerinizi merak ediyorum.

Sizce de “1899” dizisi Dark dizisine benzemiyor mu?

“1899” dizisi sizleri de heyecanlandırdı mı? Okuduğunuz için teşekkür ederim, yorumlarınızı bekliyorum.

Sevgiyle kalın!

Editör: Zehra Garipli – 14.09.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

vitalis tarafından yazıldı

23, intj, 5w6

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Gaslighting’e Uğradığımızı Nasıl Anlarız?

    Tarot Hakkında Bilmedikleriniz