içinde

MuhteşemMuhteşem

Belgesel Tavsiyesi: Netflix – Wild Wild Country

Kitapevlerinin özellikle kişisel gelişim rafları arasında gezinirken Osho adıyla mutlaka karşılaşmışsınızdır. Hatta bu yazıyı okuyanlarınızdan bazılarının en az birkaç kitabını satın alıp okumuş olması da son derece muhtemeldir. Peki, kitapları yıllardır onlarca farklı dile çevrilen, adı çok satanlar listesinin vazgeçilmezleri arasında yer alan, halk arasında “Guru” olarak anılan Osho’yu ne kadar tanıyorsunuz? Ya da tanıyor musunuz? Kim bu adam?

Önceden belirtmeliyim ki belgeseli izlemeden önce kitap isimleri ve arka kapak yazıları ilgimi çekse de hiç Osho okumamıştım. Ne de bu adamın yazar ve düşünür olduğu bilgisinin dışında onunla ve nasıl bir hayat yaşadığıyla ilgili herhangi bir fikrim yoktu. Belgesel izlemekten hoşlanan birisi olarak bir gün Netflix’te rastgele dolaşırken karşıma çıktı Türkçe’ye Vahşi Kırlar olarak çevrilen 6 bölümden oluşan “Wild Wild Counrty” Daha ilk bölümünün 10. dakikasında beni içine çekip aldı ve bir gün içinde tuvalet molaları dışında yerimden neredeyse hiç kımıldamadan tek solukta bitirdim bu şoke edici belgeseli.

Wild Wild Country Ne Anlatıyor?

Belgeselin başında Hintli bilge Bhagwan Shree Rajneesh yani nam-ı değer Osho’yu kendi ülkesinde Rajneeshyani öğretilerini yayarken ve ilk sağlam müritlerini etrafında toplarken görüyoruz. Ki bunların en başında 16 yaşında Guru’yla tanışınca tüm hayatı sonsuza kadar değişen, birkaç yıl sürmeden Osho’nun yardımcısı, sağ kolu mertebesine yükselen Sheela’yı görüyoruz. Çığlık çığlığa çılgın orjiler, aşırıya kaçan meditasyonlar ve dedikodulara yol açan sır perdesi özel seanslar kendi ülkelerinde hoşnutsuzlukla karşılaşınca büyük uğraşlar ve araştırmalar sonucunda Oregon’da devasa bir arazi satın alarak bildiğiniz sil baştan elektriği, bankası, marketi, nehri, okulları, ibadet yerleri olan bir şehir inşa ediyorlar. Elbette tarikatın sıkı müridi olan, her biri alanında uzman, en iyi okullarda okumuş, zengin ve büyük bir topluluğun sabah akşam durmaksızın çalışmaları sonucunda… 6 bölüm boyunca bu tarikatın kapıları yoksullara tamamen kapalıyken dolar akışını sağlayan bonkör destekçilere ne kadar düşkün olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz. Seks düşkünü Guru’ya tapan, onu elmas, altın, Rolls Royce, güç, şehvet, tepeden tırnağa lüks yaşamla besleyen, dünyanın dört bir yanından sayıları katlanarak artan milyonlarca Rajneesh… (Osho’nun ölmeden önce en az 90 adet Rolls Royce marka arabası olduğu söylenmektedir.)

Kısaca özetlemem gerekirse; Kendi inancını özgürce yaşamak ve yaymak isteyen görünürde masum bir topluluğun hızla ve hırsla nasıl tehlikeli bir tarikata dönüştüğünün ve bu süreçte yaşadıkları içeride dönen entrika ve parçalanmalarının, Oregon sakinleriyle aralarında ne dehşet verici şeyler yaşandığının belgeselidir Wild Wild Country.

Daha fazla spoiler vermemek için yazımı burada sonlandırırken belgeselin fragman linkini aşağıya bırakıyorum.

Şimdiden herkese iyi seyirler dilerim!

Wild Wild Counrty Trailer:

 

Editör: Sümeyye Özmen – 27.09.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

burcueken tarafından yazıldı

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Daha fazla yorum yükle

    Tarot Hakkında Bilmedikleriniz

    Kadınlar Mı Daha Çok Dedikodu Yapar Yoksa Erkekler Mi?