içinde ,

HavalıHavalı İnanılmazİnanılmaz MuhteşemMuhteşem

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzüklerindeki Gizemli "Meteor Adam" Kimdir?

Türkçe’ye çevirisi ile ‘Güç Yüzükleri’ olarak yayımlanmaya başlayan dizinin ilk bölümleri kısa zamanda Yüzüklerin Efendisi serisinin hayranlarının beğenisini kazanmayı başardı. Amazon’da yayımlanan dizide, bir karakterin adı hiç yansıtılmıyor ve izleyicilerin merak konusu olmaya devam ediyor. Bu karakter “yabancı” olarak dizide tanıtılıyor ve kim olduğunu tam olarak anlamamıza yardımcı olmuyor.

Bu karakteri Daniel Weyman canlandırıyor, peki bu gizemli Meteor Adam kim? Yoksa yepyeni bir karakter mi? Meteor adam daha önce Yüzüklerin Efendisi’nde tanıştığımız birisi mi? İlk bölümler bize henüz bir cevap vermiyor, ancak Bay Meteor’un kesinlikle tanıdık, sakallı bir yüz olduğunu gösteren birden fazla ipucu var. Benzerlikler açısından değerlendirecek olursak da bir çok seçeneği sizler için derledik. Acaba hangisi?

SAURON METEOR ADAM MI?

Karakter tanımlamasına ve Yüzüklerin Efensidisi’ndeki performansından yola çıkılacaksa, akla gelen ilk isim Sauron oluyor. Güç Yüzüklerinde de karakterdeki aynı duygular ön plana çıkacaksa bu gerçekten çok basit bir algı olurdu, bence dizi bizi şaşırtmalı. İki filmde de kötü karakteri canlandırması, hedeflerinin ortak olması akıllara ilk bu ismi getirse de birkaç isim daha söz konusu.

GANDALF METEOR ADAM MI?

Gandalf da diğer büyücüler gibi Orta Doğu’ya sandalla gelmiştir. Ama ya Bay Gray hakkındaki bildiğimiz her şey doğru değilse? Ya gerçekten önceden traş olmayı unutmuş çıplak bir adam şeklinde ortaya çıktıysa?Gandalf ya da o zamanki adıyla Olorin, Orta Dünya’nın sakinlerini her zaman merak etmişti, bu yüzden de birkaç bin yıl önce farklı bir kılık ve vaziyette orayı ziyaret edebilir miydi?

BAŞKA BİR BÜYÜCÜ METEOR ADAM MI?

Büyücüler ikinci çağda yaşamışlardı ve üçüncü çağda Orta Doğu’ya henüz gelmemişlerdi. Ancak yine de büyücüleri bu kadar erken filme dahil etmek söz konusu olur muydu olmaz mıydı tartışılmaktadır. İster Sauron’la savaşmak için gönderilmiş olsunlar, ister sadece Valinor’dan bir mesaj iletsinler, bu bilinmeyen büyücü apaçık büyük bir önem taşıyor. Bununla birlikte, Meteor Adam’ın ateşle olan yakınlığı, yukarıda bahsedilen karakterlerden bazılarını elememize sebep oluyor. Eğer bu teori doğruysa, o zaman büyük olasılıkla burada bir mavi büyücünün, hatta belki de Gandalf ve diğerlerinden önce gelen orijinal Istari’nin işin içinde olduğunu da düşünmemek imkansız.

ERU ILUVATAR METEOR ADAM MI?

Belki de çok küçük düşünüyoruz. Meteor Adam’ın görkemli girişi, gerçek kimliğinin Gandalf gibi büyücülerden bile daha büyük bir kudrete sahip olabileceğini düşündürecek kadar etkileyiciydi. Ya Yabancı tanrının ta kendisi ise?

İnsanları Sauron’a karşı ayaklanmaya teşvik etmek için insan şeklini alan bu “Tanrı” fikir, o kadar da zor bir düşünce değil. Eğer doğruysa, bu Meteor Adam’ın Orta Dünya’yı ateşe vermek yerine Sauron’a karşı savaşmaya yardım etmek için burada olabileceği anlamına geliyor. 

Peki ya sizce hangisi olabilir? Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu dizinin geleceği hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.

Editör: Melike Bay – 10.09.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Danışman

Ece Altaylıgil tarafından yazıldı

İngilizce öğretmeni, 3 kitap yazarı ve anne.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Daha fazla yorum yükle

    Geleneksel Türk Tiyatrosu ve Tülütabaklar

    Tüyleri Diken Diken Eden Bir Roman: Açlık