içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı

Dünyanın En İlginç Yasakları

Dünyadaki En İlginç Yasaklar

Biliyorsunuz ki ülkemiz de dahil olmak üzere toplumu korumak amaçlı devlet tarafından konulan bazı yasaklar vardır. Ama yurt dışında bazı yasaklar vardır ki, anlam vermekte zorlanırsınız. Ben de sizler için bu yasakları araştırdım. Beraber inceleyelim.

1.Noelde Bisküvi Yemek Yasak  (İngiltere)

1644 yılında İngiltere’de Noel kutlamak ahlak dışı görüldüğü için yasaklanmıştır. Bu yasağın peşi sıra da Noel ile ilgili ne varsa tek tek yasaklanmıştır. Bisküvi yemek de bu yasaklar arasındadır. Bu yasağın kaldırılması adına herhangi bir kararname çıkmamıştır. Bu da oldukça ilginçtir. Şu an hala Noelde bisküvi yemek yasaktır. Ama bunu umursayanların olduğu söylenemez.

2.Boğulan Birini Kurtaramazsın (Çin) 

                                                                            

Çin’de bir kişinin kaderine müdahale etmek ahlak dışı sayılmaktadır. Bu yüzden boğulan bir kişiyi kurtarmak yasaklanmıştır. Bu bir Doğu felsefesidir. Ancak şüpheci insanlar, bu düzenlemeyle Çin’in kalabalık nüfusunun kontrol altında tutulma amacı taşıdığını düşünüyor.

3.Tren İstasyonunda Öpüşmek Yasak (Fransa)


Bu yasa 1910 yılında yürürlüğe girmiştir. Çiftlerin vedalaşırken seferlerin aksamasına neden oldukları ve bu yasanın bu yüzden çıkartıldığı söyleniyor. Devlet bu konuda önlemlerini de almıştır. Kendini tutamayan çiftler için özel öpüşme alanları yapılmıştır.

4.Güvercin Beslemek Yasak (İtalya)


Biz Türkler güvercinleri beslemeyi oldukça severiz ve bu bize oldukça masumane gelir. Fakat Venedik’te bu sandığımız kadar masum gelmiyor kulaklara. Venedik’te güvercin beslemek yasaktır. Nedeni ise kuşların heykel ve mimari anıtları kirlettiği ve bunu önlemektir.

5.Çocukların Sürpriz Yumurta Yemesi Yasak (Amerika)

Birçok ülkede çocukların en sevdiği abur cuburdur sürpriz yumurtalar. İçinden çıkan oyuncaklar ise çocukları çok mutlu eder. Yüzlerinde masum bir gülümseme bırakır. Ama Amerika çocuklarının sürpriz yumurta yemesi yasaktır. Yasağı ilk duyduğumuzda çikolatanın sağlıksız bir yiyecek olduğunu ve bu yüzden bu önlemin alındığını düşünsek de gerçek sebep aslında bu değildir.

Sürpriz yumurtanın Amerika’da yasaklanmasının nedeni içinden çıkan küçük oyuncaklarla birçok çocuğun boğazına kaçırarak hayatını kaybetmiş olmasıdır.

6.Eşinin Doğum Gününü Unutmak Yasak (Samoa)

Duyduğunuz zaman kulağa çok saçma ve garip gelen bu yasak Samoa’da oldukça önem arz ediyor. Garip yasalarıyla ünlü olan Samoa, Pasifik’te yer alan bağımsız bir devlet. Eğer eşinizin doğum gününü unutursanız para cezasına çarptırılırsınız.

7.Paraların Üstüne Basmak Yasak (Tayland)


Eğer ki Tayland’a seyahat etmek için gidecekseniz dikkatli olmanızda fayda var. Tayland’a yere düşürdüğünüz paranın üstüne yanlışlıkla bile basmak yasaktır. Bunun sebebi paraların üstünde önemli kişilerin portresi olmasıdır. Tayland bu yasası ile tarihi kişilere oldukça önem verdiğini gösteriyor.

O kadar çok yasak var ki hepini neredeyse tek tek anlatmak imkansız. Bu yasakla dışında yabancı ülkelerde bazı yasaklar da şöyle sıralanabilir:

-Topuklu Ayakkabı Yasak (Yunanistan)
-Kirli Araba Kullanmak Yasak(Rusya)
-Sakız Çiğnemek Yasak (Singapur)
-Köpek Azarlamak Yasak (İsviçre)
-Dedikodu Yapmak Yasak (ABD)
-Pembe Pantolon Giymek Yasak (Avusturalya)

Gibi birçok yasak vardır. Bu yasaklara uyuluyor mu uyulmuyor mu bilmiyoruz ama çok tuhaf yasaklar olduğu kesin.

Editör: Zehra Garipli – 07.09.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Gamze Gaye tarafından yazıldı

Merhaba ben Gamze Gaye Dinç . 1999 Mersin doğumluyum . Zincire Vurulmuş Kalbim Kitabının yazarıyım. Ve okul öncesi öğretmeniyim . Yazmak bir tutku benim için . Umarım sizler de yazılarımı beğenenirsiniz.

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Daha fazla yorum yükle

    Saliha Sultan’ın Sokaktan Saraya Uzanan Film Gibi Hayatı

    Hangi Ünlü Erkekle Kankasın?