içinde

Dizi Tavsiyesi: Fleabag | 1. Sezon

Yoksa siz hala 2016 yılında izleyiciyle buluşan, Phoebe Waller-Bridge imzalı, toplamda 2 sezon ve her biri 30 dakikanın altında 12 bölümden oluşan, İngiliz komedi-drama (kara komedi) dizisi Fleabag’i izlemediniz mi? Öyleyse bir an önce çayı kahveyi ocağa koyun, cipsleri çekirdekleri kapın, koltuğunuza kurulun ve play tuşuna basın. Dizinin ilk sezonunu mercek altına alalım..

Fleabag Kimdir?

Londra’da yaşayan Fleabag kafası karışık, bağımlılık derecesinde sekse düşkün, asi ruhlu fakat bir o kadar hassas, ekonomik açıdan zor durumda olmasına rağmen kendi ayakları üstünde durma mücadelesi veren, dürüstlüğüyle göze çarpan, genç bir kadın karakterdir. En zayıf noktası bir erkek ona en ufak bir ilgi gösterdiğinde onu yatağa atmak ve hayata karşı olan öfkesini, hissettiği şiddetli duygusal boşluğu bu yolla dindirmeye çalışmaktır. Dizi boyunca seyircinin gözlerinin içine (kameraya) bakarak bizleri de yaşadıklarına suç ortağı ediyormuş hissi yaratır. Böylelikle onunla doğrudan empati yapmamızı sağlayarak yargı duvarımızı yıkmayı ustalıkla başarır ve zaten dizinin en büyük güç dayanağını bu izleyiciyle doğrudan kurduğu diyalog hali oluşturur.

Fleabag Ne Anlatır? 

Dizinin baş karakteri Fleabag en yakın arkadaşıyla birlikte Londra’da küçük bir kafe işletmektedir. İki genç kadın sırt sırta vererek hem duygusal hem de maddi anlamda birbirlerine destek olmaktadırlar. Derken bir gün korkunç bir kazada (nedenini şimdi burada söyleyerek yeni izleyecek olanlara spoiler vermiş olmayayım) Fleabag arkadaşını kaybeder. Dizi boyunca izleyeceğimiz flashbacklerle nedenini en sonunda öğreneceğimiz bir ayrıntı olarak sürekli karşımıza çıkar bu ani ölüm. En iyi dostunun ölümüyle iyice yalnızlaşan Fleabag bir taraftan kafeyi tek başına açık tutmaya çalışmakta (kredi başvurusu reddedilince fazla umut ışığı kalmamıştır) bir taraftan rastgele seks ve duygusal açıdan onu tatmin etmeyen erkeklerle zamanını harcayarak sıkı bir öz yıkım sürecinden geçmektedir. Hayatının karmaşası içinde tamamen zıt karaktere sahip kız kardeşi, onun alkolik kocası, annesinin ölümünden sonra yeni müstakbel eşinin kuklası olan babası, bohem cici annesi ve elbette erkekler trafiği arasında hızla uçuruma yuvarlanan bir kaya misali mekik dokuyan ilişkiler ağını seyrederiz..

Fleabag Hakkında Birkaç Önemli Detay

– Argoda “pislik, adi, aşağılık, küçük otel” anlamlarına gelen Fleabag ailesi tarafından Phoebe Waller-Bridge ‘e takılmış bir isimdir.

– Fleabag 2013 yılında Phoebe Waller-Bridge’in Edinburgh’da sergilediği tek kişilik tiyatro oyunundan 2016 yılında dizi formatına uyarlanmıştır.

– Dizinin müzikleri Phoebe Waller-Bridge’in kız kardeşi Isobel Waller-Bridge tarafından bestelenmiştir.

– Yayınlandığı döneme denk gelen 71. Emmy Ödülleri’nde hafızalardan silinmeyecek bir başarıya imza atarak 6 dalda ödülü göğüslemiştir.

-Diğer dizilerin aksine, Fleabag direkt olarak izleyiciyle konuşuyor. Şuan benim yaptığım gibi…

-Fleabag dizide birçok hayat dersleri alıyor. Bazen komik yoldan bazen de zor yoldan.

-Dizinin konusu sex bağımlılığı gibi gözükse de aslında; tutku, ilişkiler, depresyon ve ailedir.

Diziyi izlemek isteyenler için işte fragman:

Editör: Fatih Düz – 07.09.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

burcueken tarafından yazıldı

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Dünya Dilleri İle İlgili Muhtemelen Duymadığınız En İlginç Gerçekler

    Polonya'da: Boğazında Orak, Ayağında Asma Kilit Takılı Olan Kadın Vampirin Kalıntıları Bulundu!