içinde

Popüler Yazar Beyza Alkoç’un Kitaplarına Bir Göz Atınca Neden Bu Kadar Popüler Anlayacaksınız

Kitap okuma alışkanlığı kazanırken bir kitap dönüm noktası oluyor insanın. Bazen okuduğumuz kitap hayatımıza yön veren bir rehber oluyor. Ne okuduğumuz kadar neyi, nasıl okuduğumuz da önemli bu süreçte. Okuma alışkanlığı kazanan birey zaten kitap seçiminde oldukça hassas olacak ve seçtiği her kitap ona zevk vermeye başlayacaktır.

Beyza Alkoç, dönemin çok satan ve hayran kitlesi oldukça yüksek olan yazarlardan birisi ve oldukça da üretken. Yazdığı her kitap ile okuyucularının hayatına dokunmayı başarıyor. Kitaplarının içerikleri de güçlü, yazım dili insanı sıkıp bunaltmak yerine rahatlatıyor ve kitabın ahengine katılmamıza yardımcı oluyor. Yazarın basılı 14 tane kitabı bulunmaktadır. Şimdi kitaplarının bazılarına bakacak olursak;

  • Karantina 

http://ohyoulovemetoo.blogspot.com/2016/12/karantina-beyza-alkoc-kitap-yorumu.html

Karantina beş kitaplık bir seriden oluşmaktadır. Zeynep, yeni okuluna başladığı gün, okulda bir salgın hastalık nedeniyle okul karantinaya alınır. Tüm öğrenciler okulun her yerine dağılmış, karantinanın son bulmasını beklemektedir. Zeynep, okulun koridorunda gezerken koridorda yatan bir kız görür. Yanına yaklaştığında fark ettiği gerçek onu ürkütür ve tanıştığı Onur ile okulda işlenen cinayetin peşine düşerler. Okulun sahibinin oğlu olan Onur, babasının ve okulun itibarına zarar gelmesin diye cinayeti örtbas etmek için elinden geleni yapar ancak onları da şaşkına uğratan olaylar karşısında ne yapacaklarını bilemezler. Ortada işlenmiş bir cinayet vardır ama katilin nerede olduğu, kim olduğu, nasıl bir plan yaptığı hakkında hiçbir fikirleri olmadan ellerinden geleni yapmaya devam ederler. Zeynep yeni tanıştığı bu insanların yanında kendini rahat hissetmektedir. Sanki yıllardır onların yanındaymış gibi.

  • Asansör

Yeni evli iki çift, balayı için aynı otele gider. Nefes, eşinin sürekli annesi ile iletişimde olmasından dolayı rahatsız olur ve kendisini odadan dışarıya atar. Enes de aynı oteli tercih edenlerden birisidir ve o da istemediği bir evliliğe kurban gittiği için kendine kaçmak için fırsat arar. İkisi de aynı asansörü tercih ederler ve asansörde kalırlar. Birlikte geçirdikleri dakikaların sonunda ikisi de az çok birbirini tanımış durumdadır. Enes ve Nefes birbirlerini tanıyan iki kişi olarak asansörden inerler. Otelde kaldıkları süre boyunca denk gelirler ve ikisinin de evlilikleri daha başlangıç aşamasından sorunlu olduğundan kaçacak yer olarak birbirlerini bilirler.

  • 3391 Kilometre & Sıfır Kilometre 

İki serilik kitaptan oluşmaktadır. İzmir, kendi halinde yaşayan asosyal birisidir. Tumblr uygulamasından, gecenin bir saatinde gelen bir mesaj hayatına damga gibi düşer. Kim olduğunu bilmediği, takma adı ”gelmemeye giden adam” olan Ege ona mesaj atmıştır ve o andan itibaren İzmir, Ege’nin kim olduğuna, neden ona böyle bir mesaj attığına dair meraka düşer. Tanışırlar ve aralarında hiç beklemedikleri bir uyum olur. Ege, Fransa’da yaşamaktadır ve Türkiye’ye gelmesi konusunda bazı sorunlar bulunmaktadır. İzmir ile Ege bir mesafe ilişkisi yaşamaya başlarlar. Kah iyi kah kötü, bir sürü arama, bir sürü görüntülü konuşma ile mesafeleri aşmaya çalışırlar lakin İzmir’in başına çok kötü bir şey gelir. Uzakta olan Ege’nin bile yanına gelmek isteyeceği kadar kötü bir şey.

  • No: 26

Yeşil küpeli kız olarak da bilinen Mine, uzun zamandır kendini gizleyerek magazin haberleri ile uğraşmaktadır hatta öyle ki çoğu haberin ilk ona gelmesini sağlayacak güçlü bir ağı vardır. Efe, internette paylaştığı müzik videosu ile gündeme oturmuş bir müzisyen. Mine, Efe hakkında güçlü bilgilere ulaşmaya çalışır. Bir gün trafikte onun arabasını görmesi sonucunda takip ediyor ve onun yaşadığı apartmana taşınma kararı alıyor, hem böylece Efe’ye yakın olacak ve onun hakkındaki bilgilere kolayca ulaşabilecektir fakat kariyerini daha iyi bir yere getirme amacı ile Efe’ yi araştırırken öğrendiği şeyleri kendine saklayacak hale gelmiştir. Çünkü onun da hesaba katmadığı şeyler vardır.

  • Enkaz Altındakiler

Dünyada aynı anda başlayacak bir yarışmanın broşürünü gören Kumru, bunun kendisine bir işaret olduğunu düşünür ve yarışmaya katılmak için başvuru yapar. Elemelere katılır ve ”Enkaz Altındakiler” yarışmasına katılmaya hak kazanır. Onunla birlikte yarışmaya katılmaya hak kazanan Uraz, Eren, Nisan ve Bulut’ tur. Hepsi birlikte yarışmanın gerçekleşeceği platforma getirilir. Yerin altında olan bu platformdan çıkabilmek için yaklaşık 250 kilometrelik bir alanı yürümeleri gerekir ancak prodüksiyondan kaynaklı sorunlardan dolayı içerisi hiç bekledikleri gibi değildir. Bir sürü aksaklıklar ve sorunlar onları beklemektedir, koşullar hiç iyi değildir.

Editör: Fatih Düz – 11.11.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Melisa Nur Uğuz tarafından yazıldı

22 yaşında ne yapmak istediğini hala çözememiş, rüzgarın etkisiyle bir o yana bir bu yana savrulan yaprak misali yaşayan birisiyim.

YorumcuMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Fark Etmeseniz De Herkesin Gizli Bir Yeteneği Vardır | Burcunuza Göre Gizli Yeteneğiniz Nedir?

    Asimov’un Vakıf Serisi | Geleceğe Dair İpuçları Mı Veriyor?