içinde

İnanılmazİnanılmaz

Guinness Rekorlar Kitabı’na Girmeyi Başarmış En İlginç İnsanlar

Dünyanın en ilginç insanlarının Guinness Rekorlar kitabına nasıl adını yazdırdığını biliyor muydunuz? İlginç olan yetenekleri miydi yoksa fiziksel özellikleri mi? Haydi hep beraber Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiş en ilginç insanların özelliklerine bir göz atalım.

1. Dünyanın En İnce Beline Sahip Kadın

Her kadının hayalidir aslında ince bir bele sahip olmak. Ama bu kadının beli yok artık dedirtti. İlk bakışta  sanki bir photoshop gibi görünse de gerçekten Cathie Jung’ın beli sadece 38 cm. 2007 yılında Guinness Rekorlar Kitabı’na giren bayan Jung rekorunu hala korumakta. Ve bir başkasının kırması oldukça da zor görünüyor.

2. Dünyanın En Çok Parmağına Sahip Çocuğu

1995 Hindistan doğumlu olan bu çocuk dünyadaki birçok insandan farklı. İsmi Harne olan bu çocuğun normal insanlardan farklı olarak ayak parmakları 13 el parmakları ise 12 tanedir. Toplamda 25 tane parmağa sahip Harne bu özelliği ile Rekorlar kitabına girmeye hak kazanmıştır.

3. Dünyanın En Uzun Burunlu Adamı 

1949 yılında Artvin’de doğan Mehmet Özyürek 2010 yılının mart ayında yapılan ölçümle 8.8 cm’lik burnu ile Guinness Rekorlar kitabına girmeye hak kazanmıştır.

4. Dünyanın En Uzun Tırnaklı Kadını 

1979 tarihinden itibaren tırnaklarını uzatmaya başlayan Amerikalı Lee Redmond uzatmaya 2009 yılına kadar devam etti. Lee bu tarihten itibaren tırnaklarına çok güzel bakım yapıyordu. Kurulduklarında zeytin yağı kullanıyordu. Rekorlar kitabına göre tırnaklarının toplam uzunluğu 8.65 m idi. 2009 yılında geçirdiği trafik kazasında tırnaklarını kaybetti.

5. Dünyanın En Uzun Boylu İnsanı 

1982 yılında Mardin’de doğan Sultan Kösen 2.47m boyundadır. Ayrıca 36.5 cm’lik elleri ve 60 numaralık ayaklılarıyla da “Dünyanın en büyük el ve ayaklarına da sahiptir.” Sultan Kösen Guinness Rekorlar Kitabı’na göre dünyanın en uzun boylu insanıdır.

6. Dünyanın Vücudunda En Çok Dövme Olan Adamı

Vücudunun %99.9’unu dövme kaplayan bu adam Guinness Rekorlar kitabına girmeye hak kazanmıştır. Tom Leppard tam bir dövme hastası. Leopar desenli dövmeyi seçen bu adamın dövme dışında kalan teni ise safran sarısıyla boyanmıştır.

7. Dünyanın En Kısa Adamı

72 yaşında olan Chandra Bahadur Dangi 26 Şubat 2012 tarihli incelemeye göre dünyanın en küçük insanı rekorunun sahibi olmuştur. Sadece 54,6 cm olan Chandra 14,50 kg’dır.

8. Dünyanın En Uzun Diline Sahip Kadını 

Annika Irmler, 7 cm’lik diliyle kadınlarda Guinness Rekoruna sahiptir.

9. Dünyanın En Uzun Saçlı Kadını

1973 yılından 2004 yılına kadar saçını uzatan Çinli Xie Qiuping, “Dünyanın en uzun saçlı kadını.” 2004 yılında 5.62 m saçlarıyla Guinness Rekorlar kitabına girmeyi başarmıştır.

Peki size en çok hangisi ilginç geldi?

Editör: Fatih Düz – 24.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Gamze Gaye tarafından yazıldı

Merhaba ben Gamze Gaye Dinç . 1999 Mersin doğumluyum . Zincire Vurulmuş Kalbim Kitabının yazarıyım. Ve okul öncesi öğretmeniyim . Yazmak bir tutku benim için . Umarım sizler de yazılarımı beğenenirsiniz.

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Asimov’un Vakıf Serisi | Geleceğe Dair İpuçları Mı Veriyor?

    Grönland ‘Zombi Buzu’ Eridikçe Deniz Seviyesini Yaklaşık 30 Santimetre Yükseltecek