içinde

İnanılmazİnanılmaz KomikKomik

Öğrenince “Yok Artık!” Diyeceğiniz Birbirinden İlginç Hobiler

Fobilerin çoğunu araştırıyoruz ve biliyoruz. Ama tuhaf hobileri eminim ki daha önce hiç araştırma gereği duymadınız. Hadi bazılarına göz gezdirelim.

Sinek Öldürme Hobisi

Evet, yanlış okumadınız. Rouen Tang isimli Çinli kadın, günün 8 saatini sinek öldürmeye ayırıyor. 80 yaşına gelmiş olmasına rağmen hala mesai saati kadar sinek öldürmekte.

Kulak Kıllarını Uzatmak

Radhakant Bajipai isimli bu kişi kulak kıllarını 25 cm uzatmaktan keyif alıyor. Çoğunlukla fen kitaplarında gördüğümüz bu şahsın neden bundan zevk aldığı bilinmiyor.

İnsan Takip Etmek

Kulağa oldukça tuhaf gelse de bazı insanlar sokağa çıktıklarında gözlerine birini kestirip saatlerce onun arkasından yürüyorlar. Fark edilmemeye özen gösterdikleri için tek bir göz kontağında o kişiyi takip etmeyi bırakıyorlar.

Saç Uzatmak

Bu bildiğimiz saç uzatma değil, 7 metreye varan saç uzatmalardan söz ediyoruz. Saçlarını yıkaması ve kurulaması 2 gün sürebiliyor.

Dava Açma Hobisi

Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanan Jonathan Lee Riches “Dünya’da en çok dava açan kişi” seçilmiş. Nedenini bilemiyoruz ama neticesinde bir hobi değil mi?

Televizyonda Görünmek

Dışarıda çekim yapan birini gören halkın direkt olarak kameranın kadrajına girmeye çalıştığını mutlaka görmüşsünüzdür. Bu tüm dünyada bir hobi haline gelmiş durumda.

Barbie Bebek Toplamak

Johnny Deep bu konuda çığır açmış durumda. Deposunda yüzlerce bebek biriktirip bazen onlarla oynadığını söylemiştir. Kulağa korkunç geliyor.

Çatal Bükmek

Asıl amaç çataldan tasarım ürünleri oluşturmak ve süs eşyaları yapmaktır. Bazıları ise bunu zihin gücüyle yapabildiğini iddia eder fakat bunun doğruluğu kesin değildir.

Möö’lemek

En sıra dışı hobilerdendir. Bunu hobi edinmiş insanlar dışarı çıkıp inek taklidi yaparlar. Hatta bu o kadar ciddiye alınmış bir hobidir ki Amerika’da yarışması yapılmıştır. 10 yaşında bir çocuk galip gelmiştir.

Göbek Tüylerini Toplamak

İğrenç gelse bile bunu yapan insanlar bulunuyor. Graham Barker 38 yılda 22,1 gram göbek tüyünü toplayabilmiştir. Bunun yaparak ne elde ettiğini soracak olursanız bu tür makalelere adını yazdırmaktan başka pek bir işe yaradığı söylenemez.

Hayalet Avcılığı

En tüyler ürperten hobi bu olsa gerek. Korku filmlerinde çekilen sahneleri gerçek hayatta uygulayan insanlar var. Terk edilmiş binalara gidip orada hayalet yakalamaya çalışıyorlar. Bunu bazen kamera kaydına alıp insanlara kanıtlıyorlar.

Editör: Ayşe Tunç – 30.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Meryem Su Kaya tarafından yazıldı

Ben Meryem Su Kaya. 16 yaşında, henüz basılmış 1 kitabı olan bir yazarım. Umarım köşe yazılarımı okurken kendinizden parçalar bulursunuz. İyi okumalar dilerim. <3

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Daha fazla yorum yükle

    Çocuklarımızı Nasıl Eğitmeliyiz?

    Mini Dizi Önerisi: When They See Us!